تهران - ایرنا - خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران، ‌از شهرداری تهران خواست با توجه به کسری بودجه امسال، قبل از طرح لایحه بودجه سال ۹۹ در صحن شورا، لایحه متمم بودجه ۹۸ را ارائه دهد.

«سید حسن رسولی» روز سه شنبه یکصد و هفتاد و هفتمین جلسه شورا به ارائه گزارش حساب درآمد و هزینه های شهرداری تهران در مهرماه ۱۳۹۸ و ارزیابی میزان انطباق آن با بودجه مصوب پرداخت و اظهار داشت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده در برش عملکردی ماهانه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۵ هزار و  ۶۸۹ میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند.

وی با بیان اینکه در مهر امسال شهرداری تهران توانست مبلغ ۱۲ هزار و ۷۷۷ میلیارد ریال معادل ۷۸ درصد درآمد با ۲۲ درصد عدم تحقق را تحصیل کند، گفت:‌ از کل درآمدهای مهر ماه ( ۱۲ هزار و ۷۷۷ میلیارد ریال)  مبلغ ۱۰ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال آن معادل ۸۷ درصد نقد و ۱۳ درصد معادل یک هزار و ۶۳۲ میلیارد ریال آن غیرنقد است.

رسولی ادامه داد: از کل درآمد نقدی وصولی معادل ۱۰ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال، ۵۳ درصد آن (۵ هزار و ۵۴۶ میلیارد ریال) پایدار و ۴۷درصد آن (۴ هزار و ۹۹۹ میلیارد ریال) ناپایدار است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود:‌ شهرداری تهران در بخش مصارف و عملکرد هزینه ای نیز تا سقف ۱۴ هزار و ۵۴۸ میلیارد ریال اجازه هزینه ­کرد داشته است که معادل ۷۸ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده است.

وی درباره عملکرد حساب درآمد هفت ماهه شهرداری تهران نیز خاطر نشان کرد:‌ شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی هفت ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۰۹ هزار  و  ۸۲۳ میلیارد ریال اقدام کند.

به گفته رسولی، ‌ شهرداری طی این دوره هفت ماهه توانسته مبلغ ۸۹ هزار و ۷۹ میلیارد ریال معادل ۸۱ درصد درآمد تحصیل کند؛ ‌ بنابراین طی هفت ماهه مذکور کسری عملکرد ۲۰ هزار و ۷۴۴ میلیارد ریالی معادل ۱۹ درصد نسبت به بودجه مصوب داشته است.

وی با بیان اینکه از کل درآمد هفت ماهه مبلغ ۷۱ هزار و ۸۳۹ میلیارد ریال آن معادل ۸۱درصد نقد و ۱۹درصد آن غیرنقد است، ‌خاطر نشان کرد: از کل درآمدنقدی وصولی ۳۷ درصد آن درآمد پایدار و ۶۳ درصد آن درآمد ناپایدار است.     

رسولی درباره عملکرد هزینه ای هفت ماهه نیز گفت: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۰۱ هزار و ۶۶ میلیارد ریال هزینه کند و در این دوره مبلغ ۷۷ هزار و ۵۳۸ میلیارد ریال (۷۷ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است که از این مبلغ ۹۸ درصد بصورت پرداخت های نقدی و دو درصد هزینه غیرنقدی است.

عضو شورای شهر تهران با تحلیل و ارزیابی درآمد و هزینه های شهرداری در ۷ ماهه امسال گفت: کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ درصد (از ۷۷ درصد  به ۸۱ درصد) افزایش پیدا کرده است، ‌به طوری که ثبت هزینه­ ها در دفاتر مالی سال گذشته طی همین بازه زمانی ۱۸ درصد بوده و این شاخص اکنون به ۷۷ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: هزینه جاری حقوق سازمان ها و شرکت ها و ادارات مستقل نسبت به بودجه مصوب ۱۱۲ درصد است و این شاخص نشان دهنده دو نکته است اول اینکه ارقام مندرج در سند بودجه سالیانه واقع بینانه نبوده است و دوم اینکه صرفه ­جویی لازم صورت نگرفته است.

رسولی ادامه داد: همچنین افزایش شاخص ثبت هزینه ­ها در دفاتر مالی طی دوره مشابه سال قبل به میزان ۵۹ درصد علامت امیدوارکننده­‌ای برای تحقق انضباط مالی مورد هدف شوراست.

خزانه دار شورای شهر تهران با بیان اینکه ردیف ­های بازپرداخت بدهی­ ها ۷۶۹ درصد و اصل و سود تسهیلات دریافتی ۲۰۴ درصد نسبت به پیش­‌بینی بودجه افزایش نشان می­‌دهد، افزود: البته ارقام مصوب این دو ردیف در بودجه ۹۸ ناچیز است.

وی خاطر نشان کرد: همچنین سهم مصارف هزینه ­ای ۶۵ درصد و سهم تملک سرمایه ای و تملک مالی به میزان ۳۵ درصد مصارف در هفت ماهه اول سال جاری را نشان می دهد.

وی ادامه داد: تحقق بودجه غیرنقد نیز در مقایسه با نیمه اول سال از ۲۰ درصد به ۱۹ درصد کاهش پیدا کرده و جبران این عقب افتادگی حداقل در سطح ۳۰ درصد سهم بودجه مصوب مستلزم فعالیت­ های جبرانی عاجل و موثر شهرداری است.
 

سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان انتقال دارایی با طلبکاران شهرداری
رسولی با اشاره به گزارش رئیس سازمان سرمایه ­گذاری شهرداری تهران، ‌ اظهار داشت:‌ بر اساس این گزارش به میزان سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان طی ماه ­های اخیر تفاهم­نامه انتقال دارایی با طلبکاران مبادله شده است و عینیت یافتن این توافقات مورد انتظار است که امیدوارم گزارش عملکرد آن را در ماه آینده تقدیم کنم.

با کسری بودجه مواجه خواهیم شد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه، عدم تحقق درآمد یک ماهه مهر نسبت به ۶ ماهه اول سال با یک درصد افزایش از ۱۸ درصد به ۱۹ درصد افزایش یافته است، اعلام کرد: در صورت تداوم رشد این شاخص منفی در ماه های باقی مانده سال مالی جاری، با کسری بودجه‌­ای ۲۰ درصدی معادل سه هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان روبرو خواهیم بود.
وی افزود:‌ از طرفی بودجه سال ۹۸ در انطباق با اسناد و جداول درآمد - هزینه برنامه ۵ ساله سوم شهرداری حداقل باید به ۲۵ هزار میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد مازاد بر سقف مصوب امسال افزایش یابد.
وی گفت:‌ پیشنهاد می کنم شهردار تهران به فوریت و قبل از طرح لایحه بودجه سال ۹۹ در صحن شورا، با عملیاتی ساختن تدابیری که بطور مشترک از سوی شهرداری و شورا در حال نهایی شدن است نسبت به تدوین و ارائه لایحه متمم بودجه ۹۸ در مقیاس افزایش ۶۰ درصدی جبران ۲۰ درصد عدم تحقق ۷ ماهه و ۴۰ درصد بعدی نسبت به رقم مصوب اقدام کنند.

به گفته وی، ‌بر مبنای تصویر عملکرد درآمد و هزینه ای هفت دوازدهم از مالیه شهرداری، ماه­‌های سختی را پیش روی داریم و تغییر رویکرد و اتخاذ تصمیمات کلیدی و مهم در این حوزه نه از جنس انتخاب و اختیار بلکه  اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: ظرفیت های بالقوه درآمدزائی شهر متنوع و پرشمارند و به فعلیت رساندن این زمینه­ ها نیازمند مدیریت و تصمیم گیری شجاعانه و واقع بینانه است.