نشست خبری آغاز ششمین دوره مسابقه و جشنواره نوای خرم با حضور بردیا صدرنوری مدیر جشنواره، ناصر ایزدی دبیر هنری جشنواره و رضا خرم عضو شورای سیاست گذاری جشنواره نوای خرم صبح امروز (سه شنبه ۲۸ آبان) در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست بردیا صدرنوری ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری دوره ششم این جشنواره گفت: فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه منتشر شد و تا ۳۰ مهر دبیرخانه پذیرای تصاویر ارسالی از اجرای داوطلبان بود. تعدادی از آثار ارسال شده پس از طی مراحل داوری، به مرحله نهایی راه یافتند و مرحله رقابتی این دوره از جشنواره از پنجشنبه پیشرو آغاز خواهد شد.
وی ضمن ابراز خرسندی از توفیق در برگزاری پنج دوره از این جشنواره تاکید کرد: این جشنواره بدون حمایت مالی از سوی نهادی خاص و بدون برخورداری از حامی مالی برگزار شده است؛ اما باید از بنیاد رودکی و دفتر موسیقی بهواسطه حمایتهای معنوی خود از این جشنواره تشکر کنم.
صدر نوری افزود: یکی از مهمترین کمکهای دفتر موسیقی به این جشنواره فعال سازی ادارات ارشاد استانها برای تبلیغات و تسهیل سازی امور در صدور مجوزها بود. بنیاد رودکی هم امسال سالن مراسم اختتامیه را به صورت رایگان در اختیار ما خواهد گذاشت و این تنها کمک مالی به جشنواره بود.
۶۰ درصد رشد در یک سال
وی در ادامه خاطر نشان کرد: تاکید ما بر پرداختن به سرمایههای نوجوان در عرصه موسیقی است. یکی از اهمیت های این جشنواره ارائه مختصات و اطلاعات آماری به مدیران عرصه فرهنگ برای برنامه ریزی در عرصه های کلان موسیقی کشور و توجه به این رده سنی است. برنامه ریزان فرهنگی کشور باید نگاه دقیق تری نسبت به چنین رویدادهایی داشته باشند. آمار و ارقامی که در جشنواره نوای خرم است بسیار جای بحث و بررسی دارد.
مدیر جشنواره نوای خرم افزود: امسال شرکت کنندگان می توانند از ۱۰ آهنگساز بزرگ آثاری را انتخاب و اجرا کنند. تصاویر ۹۸۲ اجرا به دست ما رسید که این اجراها توسط بیش از دو هزار و ۵۳۴ کودک اجرا شده که آمار ۶۰ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته نشان می دهد. اجراکنندگان از ۱۲۱ شهر و شهرستان های کوچک از همه استان ها هستند. یکهزار و ۷۱۴ نفر به مرحله نهایی راه یافته اند و اجرا خواهند داشت.
موسیقی ایرانی هنوز زنده است
بردیا صدر نوری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه بزرگترین دستاورد این جشنواره در پنج دوره گذشته چه بود و چرا این جشنواره با نام همایون خرم برگزار میشود، گفت: مرحوم خرم سه ویژگی مهم داشت؛ او از نظر هنر موسیقی و آهنگسازی و نوازندگی از سرآمدان روزگار خود بود. او تحصیلات آکادمیک غیرموسیقایی داشت و از همه مهمتر، یک هنرمند بسیار اخلاقمدار بود که به جوانان و کودکان بسیار اهمیت میداد.
مهم ترین دستاورد ما در این جشنواره با توجه به میزان استقبال این است که دریافتیم موسیقی ایرانی هنوز زنده است. وی در ادامه در باره تصمیم شورای سیاستگذاری این جشنواره در باره حمایت از برگزیدگان این رویداد هنری بعد از جشنواره به ایرنا گفت: در طول سال با شرکت کنندگان همواره در تماس هستیم و طی مذاکرات انجام شده، بنا شد تا دو تن از برگزیدگان سال گذشته را به بنیاد نخبگان معرفی کنیم.
برنامه عصر جدید، نابغه ما را از مسیر اصلی منحرف کرد
صدر نوری ضمن اشاره به حضور پارسا خائف در صداوسیما و برنامه عصر جدید گفت: صدا و سیما آن برنامه را برگزار کرد و پارسا خائف هم در آن شرکت کرد. اما خائف از نظر من مسیر موسیقاییاش در برنامه عصر جدید منحرف شد. خائف از برگزیدگان جشنواره نوای خرم و یکی از نوابغی بود که در جشنواره نوای خرم کشف و معرفی شده بود.
مدیر این جشنواره ضمن اشاره به جوایزی که قرار است به برگزیدگان اهدا شود گفت: معتقدیم به نوجوانان نباید جوایز نقدی داد. برگزیدگان جشنواره تندیس جشنواره و تقدیرشدگان هم سردیس استاد همایون خرم را دریافت خواهند کرد و بسته تشویقی شامل کاشی سنتی منقوش به نقش این جشنواره به همراه چند آلبوم برای تمام ۱۷۱۴ نفر.را در نظر گرفتیم.
یک ساز خوب برای برنده اصلی
وی افزود: جدای از این جوایزی که گفته شد تصمیم داریم جایزه ای ویژه هم داشته باشیم و به چهره ویژه جشنواره یک ساز تخصصی استاندارد هدیه دهیم. تفاوت جشنواره ما نسبت به جشنواره موسیقی جوان در ترکیب سازهاست. ما سازهایی مانند ویلن ایرانی و پیانو ایرانی و گیتار را در جشنواره خواهیم داشت. جشنواره ما ملودیمحور خواهد بود و اجراهای گروهی هم دارد. تمرکز جشنواره جوان روی موسیقی دستگاهی است.
قضاوتها سلیقهای نیست
ناصر ایزدی دبیر جشنواره هم در بخش بعدی این نشست ضمن اشاره به برنامه هایی که برای این رویداد هنری در نظر گرفته شده است گفت: ما قصد داریم برنامه حمایتی از بچه های شرکت کننده در جشنواره داشته باشیم و تلاش کردیم کسانی را به عنوان داور انتخاب کنیم که هم تخصص داشته باشند و هم به کلیت موسیقی نگاهی با اشراف کامل. داوران براساس معیارهای معینی قضاوت می کنند و معیارهای شخصی و سلیقه ای چندان وارد کار نشود. ما از قبل این معیارها را هم در فراخوان اعلام کرده ایم.
وی افزود: استادان زیادی در ترکیب داوران ما هستند که علاوه بر تخصص و تجربه بسیاری که دارند، می توانند هم درباره سازها و هم درباره گروهنوازیها و تنظیم ها نظر بدهند.
وی در ادامه به ذکر اسامی داوران این جشنواره پرداخت و گفت: اساتیدی مانند فریدون شهبازیان، میلاد کیانی، افلیا پرتو، وارطان ساهاکیان، مظفر شفیعی، پری ملکی، بهناز ذاکری، مزدا انصاری، پویان آزاد، رضا مهدوی، بابک شهرکی، مجید ناظم پور و حسین فاضل از اعضای هیات داوران این جشنواره خواهند بود.
نوجوانان باید بیاموزند مغرور نشوند
رضا خرم فرزند مرحوم همایون خرم و عضو شواری سیاستگذاری این جشنواره در سخنانی گفت: در این جشنواره در کنار تمام مسائل فنی، بحث اخلاقی را سرلوحه قرار داده ایم و تلاش می کنیم این بچه ها دچار غرور نشوند و رقابت را بپذیرند. اعتقاد داریم که انسان زیبایی را دوست دارد. این جشنواره اگر فقط نقش یادآوری آثار بزرگان را داشته باشد، تاثیرش را می گذارد چون این آثار بسیار ارزشمند است.
وی افزود: در گذشته اول آهنگ ساخته و بعد برایش شعر سروده می شد. اما الان اینگونه نیست. ما باید بچه ها را به گونه ای تربیت کنیم که بتوانند راه درست را بیاموزند.
جشنواره نوای خرم، امسال در شرف آغاز ششمین دوره، جشنواره ای است که توسط بخش خصوصی با هدف کشف استعدادهای نوجوانان و حفظ میراث فرهنگی ایران در حوزه موسیقی اصیل با حمایت خانواده مرحوم همایون خرم برگزار میشود. این جشنواره در دوره های قبل چهره های بااستعدادی را به عرصه موسیقی ایران معرفی کرده است که پارسا خائف نمونه ای از آن چهره ها بود که پس از توفیق در جشنواره نوای خرم در مسابقات استعدادیابی عصر جدید خوش درخشید.