سید ابراهیم علوی روز چهارشنبه در حاشیه یازدهمین جشنواره سراسری نخستین واژه آب در نیشابور در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرهای نیشابور، گلبهار، قوچان، فریمان و شاندیز در وضعیت بحرانی و ۲۵ شهر در نقطه سر به سر قرار دارند که با گرم شدن هوا و افزایش مصرف با مشکل مواجه میشوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب طرحهای خود را به صورت تعهدی و منفی کاری در دست اجرا دارد تا حداقل نیاز سرانه مشترکان را تامین کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به عدم پرداخت قبوض آب در برخی مناطق این استان گفت: برای رفع این مشکل جلساتی با شوراها و مسئولان شهرستان برگزار شده است و به صورت تعاملی درصدد حل آن هستیم زیرا برای ارائه خدمات پایدار نیازمند تامین هزینه هستیم زیرا شرکتهای آب و فاضلاب شرکتهای غیر دولتی و خودگردان هستند.
علوی افزود: امسال با همکاری آموزش و پرورش ۵۰ هزار دانشآموز با شرکت در جشنوارههای نخستین واژه آب با مفاهیم مدیریت مصرف صحیح آب آشنا میشوند.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب برای تنظیم مصرف آب به اندازه سرانههای در نظر گرفته شده نیازمند همکاری مشترکان است ادامه داد: در حوزه آب شرب شهری و روستائی به همان اندازه که تولید آب به میزان سرانه مورد نیاز ضروری است تنظیم مصرف آب نیز به اندازه سرانههای در نظر گرفته شده حیاتی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به اینکه از طریق فرهنگسازی می توان به اهداف مورد نظر برای کاهش و تنظیم مصرف آب رسید گفت: در این چارچوب دانشآموزان به عنوان بزرگترین جامعه هدف تاثیرگذار برای مدیریت مصرف آب تعیین شدهاند زیرا تاثیرپذیر هستند همچنین این طیف جمعیتی زمانی که بزرگتر می شوند و به جامعه ورود پیدا می کنند تبدیل به سفیران مصرف صحیح آب می شوند و مدیریت مصرف آب به یک فرهنگ عمومی تبدیل میشود.
علوی افزود: شرکتهای آب و فاضلاب در چارچوب سیاستهای وزارت نیرو برگزاری دورههای آموزشی برای دانشآموزان را در دستور کار خود قرار داده اند و در قالب جشنوارههای مختلف تحت عنوان نخستین واژه آب مفاهیم صرفهجویی را به دانشآموزان آموزش میدهند.
وی ادامه داد: آگاهی رسانی به مردم از طریق رسانهها، ساخت پویانمایی و فیلمهای آموزشی از دیگر برنامه های شرکت آب و فاضلاب در جهت جلب مشارکت مردم در این زمینه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در نیشابور تا پایان امسال ۱۵ هزار دانشآموز تحت پوشش این برنامهها قرار میگیرند و برای تکمیل طرح فاضلاب و ارتقای تصفیه خانه فاضلاب نیشابور نسبت به عقد قرارداد با یک سرمایهگذار اقدام شده و طرح فاضلاب و تصفیه خانه نیشابور ظرف سه سال تکمیل می شود.
علوی افزود: در نیشابور طرح آبرسانی از فوشنجان تا خردادماه سال آینده به اتمام می رسد تا این شهر حداقل تنش را در فصل گرما و اوج مصرف آب داشته باشد.
شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۱
مشهد- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: امسال با رایزنیهای انجام شده از محل اعتبارات متمرکز برای شهرهای دارای تنش آبی خراسان رضوی ۸۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت که با توجه به وسعت استان این مبلغ کافی نیست.