مهرداد جوادی روز سهشنبه در نهمین نشست تخصصی بستهبندی صنایع دستی و راهکارهای تجاریسازی آن به میزبانی شهرکرد تاکید کرد: با تشریح و تبیین اهمیت بستهبندی تولیدات صنایع دستی برای هنرمندان و فعالان این عرصه زمینه افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی در استان ایجاد خواهد شد.
وی افزود: تولید ثروت ملی و استفاده از آن در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم از مهمترین دستاوردهای اهمیت بستهبندی تولیدات صنایع دستی برای هنرمندان و فعالان این عرصه به شمار میرود.
جوادی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری برگزاری دورههای آموزشی ویژه هنرمندان با هدف ارتقای کمی و کیفی بستهبندی صنایع دستی و راهکارهای تجاریسازی را در اولویتهای کاری خود قرار داده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: کیفیسازی، نوآوری و خلاقیت در تولیدات صنایع دستی مورد توجه هنرمندان قرار گیرد.
مهرداد رئیسی تاکید کرد: استقبال مردم از تولیدات صنایع دستی مطلوب اما هنوز به شرایط کافی و مطلوب نرسیده است.
وی یادآور شد: افزایش صادرات و ارزآوری از مهمترین برنامههای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری در حوزه تولیدات صنایع دستی به شمار میرود.
رئیسی تصریح کرد: تجاریسازی، آموزش، تولید، بستهبندی مناسب و عرضه به بازار از مهمترین مؤلفههای حوزه صنایع دستی است.
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی در استان تشکیل شده است.
سید جلیلالله رضوی دهکردی تاکید کرد: فعال شدن انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی چهارمحال و بختیاری در دستورکار اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی استان قرار دارد.
وی اظهار داشت: اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی چهارمحال و بختیاری به عنوان نماینده بخش خصوصی آمادگی همکاریهای مشترک با فعالان حوزه صنایع دستی را دارد.
معاون اداره کل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این اداره کل برای توانمندسازی هنرمندان رشتههای صنایع دستی از آمادگی لازم برای برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برخوردار است.
محمد کوهیان تصریح کرد: برگزاری دورههای جعبهسازی نوین، طراحی جعبه و بستهبندی و کارآفرینی و تکنیکهای خلاقیت از پیشنهادات اداره کل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری در این حوزه به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مخلتف سال فعالیت میکنند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوه دوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.
در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار محصولات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد و این نشان میدهد این محصول میتواند یکی از مهمترین کالاهای صادراتی استان باشد.
هماینک ۵۰۰ هنرمند نمدمال در ۱۵ کارگاه بزرگ تولیدی چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در شهرکرد و ۱۰۰ نفر در بروجن هستند.
تاکنون ۲۵۰ فقره مجوز صنایع دستی برای این رشته صادر شده و ۴ شرکت فعال در تولید و صادرات نمد در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.
در خرداد ۱۳۹۰ نمدمالی چهارمحال و بختیاری جزو میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است.
با توجه به کاربرد زیاد نمد، قابلیت استفاده این تولیدات در صنایع گردشگری، خودروسازی، دفاع و ورزش نیز وجود دارد.
تولید محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری به دو روش سنتی و نوین صورت میگیرد که امروزه در بخش تولید نمدهای نوین به علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزونبر ۴۰ نوع محصول نمد تولید و روانه بازار مصرف میشود.
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۲
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: اهمیت بستهبندی تولیدات صنایع دستی برای هنرمندان و فعالان این عرصه معرفی شود چرا که بستهبندی مشتری پسند راه ورود به بازارهای جهانی است.