یونسکو به تازگی نام بندرعباس را به عنوان یکی از شهرهای خلاق جهان در حوزه صنایع دستی ثبت کرده و این رویداد به عنوان یک موفقیت ملی و بین المللی آن قدر اهمیت داشت که علاوه بر مسئولان شهری و استانی،سخنگوی وزارت امور خارجه نیز آن را به عنوان خبری مستقل اعلام کرد.
البته این تلاشها برای معرفی شهر خلاق در ابتدای راه بوده که بایستی متولیان امر در حوزه صنایع دستی و شهرداری برای حفظ این جایگاه وتثبیت آن تلاش بیشتری کنند تا بتوانند سایر ظرفیت و توانمندی های این منطقه را به جهان معرفی کنند.
یک عضو دیگر شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: برای حفظ جایگاه شهر بندرعباس به شبکه جهانی شهرهای خلاق باید همه دستبهدست هم دهیم تا این شهربهتر به دنیا معرفی شود که یکی ازراهها جذب گردشگر بیشتر ازنقاط مختلف دنیاست.
رضا حیدری زاده روز چهارشنبه در گفت وگوبا ایرنا افزود: در هفته جاری شاهد بودیم بندرعباس شهر آفتاب و شرجی جنوبی ترین شهر ایران اسلامی به همت شورای شهر، مجموعه شهرداری و جامعه هنرمندان و تمامی دلسوزان با افتخار در بین شهرهای خلاق دنیا قرار گرفت.
وی ادامه داد: بی شک تلاش هنرمندان این خطه با حمایت و پیگیری شهردار محترم در تحقق این مهم را باید ستود واین بدان معنی است که شهرداری بندر عباس در همه ابعاد توسعه شهر گام بر می دارد و این نشان افتخار قدم بسیار بزرگی در معرفی ظرفیتهای هنری، صنایع دستی و هنرهای محلی و بومی می باشد که باید قدردان آن باشیم.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس یاد آور شد: معرفی شهرهای خلاق یک حرکت نو و مدرن در دنیای امروز است که می تواند جایگاه خلاقیت مردم و هنرمندان شهر بندر عباس را ارتقا بخشد.
بنا به اظهار حیدری زاده، کسب این جایگاه اولین مرحله بوده ومرحله بعد این است که بررسی کنیم آیا میتوانیم این جایگاه را حفظ کنیم یا خیر ؟ برای حفظ این جایگاه باید همه مردم شهر بندرعباس و استان هرمزگان دستبهدست هم دهیم.
یونسکو به تازگی نام بندرعباس را به عنوان یکی از شهرهای خلاق جهان در حوزه صنایع دستی ثبت کرده و این رویداد به عنوان یک موفقیت ملی و بین المللی آن قدر اهمیت داشت که علاوه بر مسئولان شهری و استانی،سخنگوی وزارت امور خارجه نیز آن را به عنوان خبری مستقل اعلام کرد.
شبکه شهرهای خلاق یونسکو در سال ۲۰۰۴ و برای ترویج همکاری میان شهرهایی به راه افتاد که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای پیشرفت پایدار شهری استفاده کرده بودند. شهرهایی که این شبکه را تشکیل دادهاند، برای رسیدن به هدف مشترکی با هم کار میکنند: قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در قلب برنامههای توسعهشان در سطح محلی و همکاری فعال در سطح بینالمللی.
با پیوستن به این شبکه، شهرها متعهد میشوند که فعالیتهای مثبتشان را با هم به اشتراک بگذارند و میان بخشهای خصوصی و عمومی و جامعه مدنی ایجاد همکاری کنند.
همچنین شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاق صنایع دستی، هنرهای بوم ، هنرهای رسانهای، فیلم، طراحی، خوراک شناسی، ادبیات و موسیقی را پوشش میدهد.
پیش از این نیز شهرهای اصفهان و رشت به ترتیب در زمینه های صنایع دستی و غذا به عنوان شهرهای خلاق جهان از سوی یونسکو انتخاب شدند.