سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: با توجه به اینکه خداوند متعال قرآن را به عنوان کتاب بر پیامبر (ص) برای رسالت نازل کرد لذا این ابزار فرهنگی تنها وسیله موفق برای هدایت بشریت به سمت انسانیت است.

آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی روز چهارشنبه در دیدار و تجلیل از اعضای فعال کتابخوان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اداره کل کتابخانه های عمومی به مناسبت هفته کتاب اظهار داشت: دستگاه‌های مرتبط با کتاب از جمله کتابخانه‌ها و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به واسطه این ابزار فرهنگی به هم متصل هستند و تمام آنها در مسیر هدایت بشر گام بر می‌دارند.
وی اضافه کرد: قرآن نیز به عنوان یک کتاب بود و نشان از توجه باری تعالی به مساله کتاب و مطالعه است و آن را به پیامبر اکرم (ص) نازل کرده تا بشریت را از گمراهی نجات دهد.
آیت الله حسینی شاهرودی افزود: با توجه زیر ساخت های یادگیری در انسان از جمله هوش،  توانایی پرورش و یادگیری و قدت تعقل اندیشه می‌توان گفت که کتاب یکی از بهترین ابزارها برای پروش بشر به سمت نور و روشنایی است.
وی تاکید کرد: باید باتوجه به تاسی از آموزه‌های انسانی جوانان جامعه را به گونه‌ای پرورش دهیم که دارای ذهنی خلاق و اندیشه ورز داشته باشند و از این فرهنگ در تمام امور زندگی اجتماعی خود استفاده کنند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با اشاره به اهمیت حضور ایران درسی است منطقه و موفقیت های آن در زمان فعلی گفت: این دستاوردها تنها از طریق جوانانی کسب شده که در ۴۰ سال گذشته با تاسی از فرهنگ نبوی و اسلامی تربیت شده اند.

کانون پرورش فکری کتابخانه‌ای تخصصی در حوزه کتاب است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان نیز در این دیدار گفت: این کانون یک کتابخانه تخصصی کودکان بود و در این راستا به منظور نهادینه شدن فرهنگ کتاب به سنین هفت تا ۱۷ سال با فعالیتهای کتاب محور انجام می شود.
سهیلا شیخی افزود: برای عدالت فرهنگی به کودکان استثنایی و معلولان و نیازهای ویزه یک کتابخانه ویژه این کودکان تخصیص یافته و به کتاب های بریل و دستگاه های بزرگ نمایی مجهز شده است.
وی اضافه کرد: یک مرکز نیز به فعالیت های علوم و نجوم مجهز شده و آسمان افلاک نما تجهیز شده و دیگر فعالیت مثمر ثمر این کانون در عرصه کتاب فعال شدن چهار کتابخانه سیار روستایی برای به امانت سپرد کتاب و انجام فعالیت های فرهنگی و هنری در روستاها است.
شیخی یادآور شد: در کتابخانه های کانون علاوه بر امانت کتاب حدود ۴۰ نوع فعالیت فرهنگی، هنری، ادبی و کارگاه های مختلف نیز برگزار می شود.
وی اظهار داشت: در سال جاری نیز فعالیت های هفته کتاب با شعار حال خوش کتاب برگزار شده که دعوت از نویسندگان، برگزاری کارگاه های ادبی، داستان نویسی، اجرای مسابقه کتاب سازی فعال از جمله برنامه های این کانون در این هفته بود.
راه اندازی کانون زبان ایران در استان به عنوان یکی از کانون زبان های مجهز کشور و مصوبات سفر رهبری است که مقرر شده علاوه بر زبان انگلیسی سایر زبان ها از جمله عربی، فرانسه و فارسی را با توجه استقبال مخاطبان نیز آموزش داده شوند.

مخاطبان کتابخانه‌های عمومی کردستان ۱۵ درصد رشد یافت
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان نیز در این دیدار با بیان اینکه در سطح استان ۸۰ باب کتابخانه شامل ۳۰ مشارکتی و ۵۰ باب نهادی وجود دارد، افزود: کاربران جدید ثبت نامی در سال جاری ۱۳ هزار  ۵۳۰ نفر بوده که است که نسبت به کل سال ۹۷ تا رشد ۱۵ درصدی دارند.
محمد عبدالملکی با بیان اینکه تمدیدی این اداره کل نیز ۱۲ هزار و ۱۳۳ کاربر بودند که نسبت به سال گدشته ۹ درصد رشد داشته اند،  یادآور شد: در سال جاری ۲۷۶ هزار و ۴۸۵ کتاب به امانت سپرده شده که به نسبت ۳۵۹ هزار کل سال ۹۷ رشد ۳۰ درصدی دارد.
وی تاکید کرد:در هفته کتاب سال جاری ۳۱۳ برنامه برنامه ریزی شد که برخی اجرا و برخی نیز در حال برگزاری است.

در این آیین ۱۳ تن از مربیان کانون پرش فکری، اعضای فعال کتابخوان این اداره کل که مقام آوران کشوری و منطقه ای بودند تجلیل شدند.