زیور نعمتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در استعدادیابی و نیازسنجی انجام شده توسط کارشناسان ورزشی مشخص شد که در ۵۰ روستای خراسان شمالی برخی رشته ها به شکل حرفه ای کار می شود و این رشته ها مخاطبان و علاقه مندان بیشتری دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به همین امر از امسال تجهیز خانه های ورزش روستایی به شکل متفاوت انجام می شود و برای تجهیز هر یک از آنها با توجه به نوع رشته ورزشی و مخاطب و ورزشکاران رشته ها، تجهیرات خریداری و توزیع خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای تجهیز این ۵۰ خانه ورزش ۳ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، افزود: هر سال خانه های ورزش روستایی تجهیز می شوند اما تجهیزاتی یکسان شامل تاتمی، شطرنج، فوتبال دستی، میز پینگ پنگ و مانند اینها برای آنها خریداری شده و توجه چندانی به نیاز و استعداد روستاییان نمی شود که بعضا استفاده چندانی برای آنان ندارد.
نعمتی گفت: تا کنون ۷۰ خانه ورزش روستایی با امکاناتی تجهیز شده اند که ۵۰ درصد از این امکانات و وسایل ورزشی بدون استفاده مانده و خاک می خورند اما با نیازسنجی و استعداد یابی که انجام شد این رویه دیگر اجرا نخواهد شد.
رئیس هیات ورزشهای روستایی و عشایری خراسان شمالی، سرانه فضای فیزیکی روستاهای این استان را ناچیز خواند و افزود: خانه های ورزش در روستاهایی که جمعیتی بیش از هزار نفر دارند، ایجاد می شود و حال آنکه ۳۰ درصد از ۷۵۰ روستای خراسان شمالی بیش از هزار نفر جمعیت دارند و البته پراکندگی روستاها در این استان نیز زیاد است و همین امر توزیع امکانات و اعتبارات ورزشی را مشکل می کند.
نعمتی با بیان اینکه مدیریت ورزش استان در پی ساخت فضاهای فیزیکی مناسب سرپوشیده و روباز مانند زمین های ورزشی در روستاهاست، اظهار داشت: بسیاری از استعدادهای ورزشی مطرح خراسان شمالی در برخی رشته ها مانند کشتی، جودو و گورش از روستاها برخاسته اند و همین امر توسعه فضاهای ورزشی روستایی را بیش از همیشه ضروری کرده است.
هم اکنون سرانه ورزشی خراسان شمالی با جمعیت ۸۶۳ هزار نفر حدود نیم متر است و حال آنکه براساس آمارهای موجود، میانگین کشوری این شاخص ۱.۲ متر است.
در خراسان شمالی ۲۷ هزار ورزشکار سازمان یافته در قالب ۴۵ هیات ورزشی فعالیت دارند.
ورزشکاران این استان در رشته های کوراش، جودو، کشتی و سنگنوردی حائز رتبه های برتر کشوری و بین المللی هستند.