دکتر حمیدرضا طیبی روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در سالن همایشهای رازی اظهار داشت: دست کمک به سوی محققان به خصوص محققان جوان برای انجام فعالیت در واحدهای مختلف پزشکی این مجموعه دراز میکنیم.
وی با اشاره به اینکه سلامت جامعه رابطه مستقیمی با توسعه علمی و فناورانه در کشور دارد، بیان داشت: توسعه علمی و فناورانه زیرساخت اصلی تحقق اقتصاد دانش بنیان و رقابت پذیر در کشور است و ما باید خودمان تولیدکننده علم و فناوری باشیم تا بتوانیم روزآمدی خدمات و محصولاتمان را به طور منظم حفظ کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: ما در جهاد دانشگاهی تلاش کردیم تا توان کشور در زمینه توسعه علمی و فناورانه در حوزههای مختلف مورد نیاز جامعه، الگوسازی شود.
وی ادامه داد: این مجموعه علاوه بر فعالیتهای ارزنده در حوزههایی مانند فنی، مهندسی و کشاورزی، کار و فعالیت علمی و فناورانه در حوزه پزشکی را انجام داده و این حوزه یکی از زمینههای اصلی فعالیت جهاد دانشگاهی بوده و به موفقیتهای بزرگی در این زمینه دست یافتهایم.
طیبی با اشاره به اینکه پژوهشگاه رویان که در حوزه سلولهای بنیادی و ناباروری فعالیت میکند، یکی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی است، گفت: پژوهشگاه ابن سینا و پژوهشکده گیاهان دارویی و جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران یکی دیگر از مجموعههای بسیار موفق جهاد دانشگاهی بودهاند. از زایشهای بسیار موفق این واحد، پژوهشکده بهداشت و پژوهشکده معتمد در زمینه سرطان پستان هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: اینگونه کنگرهها کمک میکند تبادل انتقال اطلاعات و دستاوردهای علمی، بهتر انجام شود و تجربیات صاحب نظران در اختیار سایر محققان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دیابت موضوع بسیار مهمی است و آگاهی دادن بیشتر به مردم از آسیبهای این بیماری میکاهد، گفت: آگاهی دادن به مردم در رسانهها بسیار مهم است و ابعاد آسیب باید برای مردم تبیین شود.
دکتر سید مهدی طبایی، رئیس چهارمین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت نیز در این مراسم بر لزوم توجه جدیتر به حوزه زخم اشاره کرد و گفت: این عارضه بار مالی فراوانی به سیستم بهداشت و درمان و خانواده ها تحمیل میکند.
وی افزود: آمارها در آمریکا نشان می دهد ۸.۵ میلیون نفر به زخمهای مزمن مبتلا هستند که هزینه درمان آنان بین ۲۵ تا ۱۰۰ میلیارد دلار در سال برآورد میشود، هزینه درمان در کشور ما هم هنگفت و تکاندهنده است.
طبایی افزود: زخمهای مزمن عوارض متعدد و گوناگونی دارد از جمله آنها میتوان به ابتلا به عفونتها، ناتوانی حرکتی، افت کیفیت زندگی، از کار افتادگی، قطع پا و مشکلات روحی و روانی اشاره کرد.
رییس چهارمین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: سیستمهای بهداشتی و درمانی ما در این عرصه بیشتر همراهی کنند و شاهد ارائه خدمت بهتر به این دسته از بیماران باشیم.
طبایی افزود: آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه زخم و ترمیم بافت در این کنگره به اشتراک خواهیم میشود و تلاش میکنیم زمینهساز تبادل علمی و اندیشههای مختلف در این حوزه باشیم.
وی ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی در سطح کشوری و بینالمللی در زخم و ترمیم بافت، بیان نکات آموزشی و بازآموزی مطالب علمی در این حوزه از جمله اهداف این کنگره اعلام کرد و گفت: زمینهسازی فعالیتهای تحقیقاتی و درمانی، گروهی و بینرشته ای در بالینی و علوم پایه، توجه و تمرکز بر حوزه پیشگیری و آموزش، درمان و پژوهش در حوزه زخم و طرح ایدههای جدید و کارآفرینی در مراقبتهای زخم از دیگر اهداف این کنگره است.
دبیر علمی این کنگره نیز اظهار داشت: ارسال ۴۵۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه کنگره، نشان میدهد رسالت کنگره که همان علاقهمندی در پژوهشگران حوزه زخم، محقق شده است.
دکتر پروین منصوری افزود: از مجموعه مقالات ارسالی، ۷۵ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۴۴ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود، ارائه ۲۵ سخنرانی مدعو و برگزاری ۱۴ کارگاه آموزشی از دیگر برنامههای این رویداد علمی است.