آوات بازیار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به مشکل کمآبی و تداوم خشکسالی و خشک شدن چشمههای مورداستفاده حیات وحش در مناطق شکار ممنوع و دیگر مناطق زیست محیطی زیر نظر مدیریت شهرستان بوکان این تعداد آبشخور احداث و ساخته شده است.
وی با بیان اینکه برای احداث این آبشخورها بیش از ۱۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است، ادامه داد: آبشخور نبض حیات مناطق حفاظت شده محسوب میشود و ساخت آنها از جمله برنامههای این اداره است که به صورت جدی دنبال می شود.
وی اضافه کرد: این آبشخورها در راستای احیای زیست بومهای خشک به منظور تامین حقابه موردنیاز حیات وحشهای شاخص و مهم مناطق در نظر گرفته شده است که دارای گونههای مهم و شاخص گیاهی و جانوری است.
وی گفت: با توجه به خشک شدن برخی چشمهها، ساخت و آبرسانی به آبشخورها توسط محیطبانان در مناطق تحت مدیریت محیط زیست انجام میشود.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بوکان اظهار داشت: چشمهها و آبشخورهایی که خروجی آب مناسب ندارند نیز احیا و بازسازی میشود تا منابع آبی آنها ترمیم و قابل استفاده برای وحوش شود.
دشت «سوتاو» تنها زیستگاه زادآوری و زیست میش مرغ در کشور است که سالانه و در فصل بهار این گونه جانوری در این منطقه که منطقه شکار ممنوع و حفاظت شده است اقدام به لانهسازی میکند.
دشت سوتاو یک پهنه تپه ماهوری به وسعت ۴۰۰ هکتار است که در اطراف روستای حمامیان از توابع بخش سیمینه بوکان قرار دارد و هماکنون بیشترین تعداد جمعیت میشمرغ ایران را در خود جای داده است.
در سالهای اخیر از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی، این منطقه به عنوان پناهگاه میشمرغ در این استان به عنوان منطقه شکارممنوع اعلام شده است.
ارتفاعات داشاغل در بخش سیمینه بوکان نیز منطقهای است که کل و بز ارمنی در آن زیست میکنند و برای منطقه شکار ممنوع در سال جاری پیشنهاد شده است.
بوکان محل زیست گونه های جانوری در حال انقراض میش مرغ و سمندر کردستانی است و این شهرستان تنها محل زیست گونه نادر میش مرغ در کشور به شمار میرود.