جعفر رودری روز چهارشنبه در نشست مدیریت جامع تالاب جازموریان و تدقیق نقشههای پهنه بندی این تالاب در محل جهاد دانشگاهی کرمان افزود: جازموریان مساله کوچکی نیست و ریشه در بسیاری از چالشها و مسائل اقتصادی، اجتماعی و طبیعی استان کرمان دارد.
وی ادامه داد: بخشی از مساله تالاب جازموریان به علت تغییرات اقلیمی و مابقی ناشی از مسائل اقتصادی در منطقه است که با برخی اقدامات انسان ساخت بندها و سدها اتفاق افتاده و بررسی بخش عمده حوزه آبریز و سرشاخههای هلیلرود و چاههای غیرمجاز منطقه میتواند مسیر کارشناسی دقیق را تبیین کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان عنوان کرد: شهرستانهای بافت و رابر سرشاخههای حوزه آبریز هلیلرود هستند لذا اظهار نظرها باید برخاسته از این فضا باشد.
وی گفت: طرح احیای تالاب جازموریان باید پاسخی علمی به مسائل و مشکلات حوزه جازموریان باشد و در نشستهای بعدی اقدامات با مشخص کردن مهمترین چالشها و راهکارهای ساماندهی باید معرفی شود که بر آنان متمرکز شویم.
رودری تصریح کرد: ابتدا موانع و مشکلات فراسوی احیای تالاب جازموریان را شناسایی و به دنبال راهکار برای رفع این مشکلات باشیم و نقشه راه باید مشخص کند که اگر امروز بخواهیم برای ساماندهی چاههای غیرمجاز اقدام کنیم، در ساماندهی چه میزان موفق بودیم.
وی افزود: در صورتی که سند مدیریت جامع تالاب جازموریان مبنای کار قرار گیرد و اجرا شود، باید نتایج پایدار، اجرایی و عملیاتی داشته و پاسخگوی اساسی مسائل اقتصادی و معیشتی منطقه باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اضافه کرد: همچنین نقش اشتغال جایگزین باید برای بستن چاههای غیر مجاز منطقه جازموریان برای بومیان منطقه مورد توجه قرار گیرد.
جازموریان به عنوان تالاب فصلی در مرز استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته و طی سالیان گذشته خشک شدن این تالاب به اکولوژی منطقه آسیب جدی وارد کرده و منشا گرد و غبار و ریزگردهای بسیاری شده است.