تهران-ایرنا- حسن روحانی رییس جمهوری روز گذشته با ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان و همچنین سفرای جدید کشورهای سوئد، استرالیا، زیمبابوه، یمن و کامبوج دیدار و گفت و گو کرد. این مهم در رسانه‌های داخلی بازتاب گسترده‌ای داشته است.

 به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، سفرای جدید یمن، سوئد، استرالیا، کامبوج و زیمباوه ۲۸ آبان،  استوارنامه خود را به حسن روحانی تقدیم کردند. در ادامه ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان با رییس جمهوری دیدار و گفت‌وگو کرد.

حسن روحانی در دیدار با سفیران به‌ویژه سوئد و استرالیا، خواستار بی‌توجهی کشورهای مستقل جهان به تحریم‌ها شد و با تأکید بر پایبندی ایران به برجام از تداوم نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران خبر داد.
روحانی هنگام دریافت استوارنامه ماتیاس لنتز سفیر جدید سوئد در تهران نیز، ابراز امیدواری کرد دو کشور بتوانند در شرایط اعمال تحریم‌های غیرقانونی از طرف آمریکا، مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین را ادامه و توسعه دهند.
حسن روحانی علاوه بر دیدارهای فوق الذکر، دیروز با سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در ۹ کشور فنلاند، کنگو، زلاندنو، پاکستان، جمهوری گینه، کنیا، سنگال، ترکمنستان و تونس دیدار و پیش از عزیمت به محل ماموریت‌ با آنها گفت‌وگو کرد.  

به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های هر دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا ضمن بازتاب دیدارهای روز گذشته رییس جمهوری، مهم‌ترین اظهارات روحانی در دیدار با سفرا و فرمانده ارتش پاکستان را بازتاب داده‌اند.

رسانه‌های اصلاح طلب

دیدار فرمانده ارتش پاکستان با روحانی

به گزارش روزنامه ایران، رییس جمهوری روز گذشته با ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان که برای دیدار و رایزنی با مقام‌های ارشد نظامی وارد تهران شده بود، دیدار و گفت‌وگو کرد. حجت‌الاسلام حسن روحانی در این دیدار، ضرورت توجه به امنیت مرزهای دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: خوشبختانه شاهد تحولات مثبتی در این زمینه هستیم و اطمینان داریم با اراده‌ای که در دو طرف وجود دارد براحتی می‌توانیم با معضل قاچاق و قاچاقچیان و ناامن کنندگان مرزهای دو کشور مقابله کنیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خط لوله صلح را تا مرز پاکستان رسانده است و کاملاً آمادگی داریم در این زمینه همکاری‌های خود را به نتیجه برسانیم، افزود: همچنین آمادگی داریم تمهیداتی فراهم کنیم که شرکت‌ها و تجار دو کشور بتوانند روابط گسترده‌تری با یکدیگر داشته باشند. او با بیان اینکه معتقدیم در زمینه مسائل و روابط منطقه‌ای همه باید در راستای برقراری صلح، آرامش و ثبات با یکدیگر همکاری کنند، گفت: درباره افغانستان همه می‌دانیم آنچه راهگشا خواهد بود مشارکت همه گروه‌ها و اقوام در سرنوشت افغانستان است و این مردم افغانستان هستند که می‌توانند در کشور خود بدون دخالت قدرت‌های خارجی تصمیم بگیرند. رییس جمهوری، وجود پایگاه‌های نظامی و حضور نظامی امریکا را دلیل افزایش مشکلات افغانستان دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان از ظرفیت‌ها و فرصت‌های بزرگی برای تحکیم و تعمیق روابط و همکاری‌های مشترک دارند و می‌توانند فعالیت‌های مشترکی در راستای منافع بلندمدت دو کشور و منطقه داشته باشند.

خبرگزاری ایسنا گزارش داد: ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان در این دیدار با بیان اینکه ایران و پاکستان دو کشور همسایه و دو ملت برادر و دوست هستند و باید اتحاد و برادری خود را به دنیا نشان دهد، اظهار داشت: هیچ کشوری نمی‌تواند روابط پاکستان و ایران را تحت شعاع قرار دهد و امروزه شاهد جنگ میان برخی برادران مسلمان هستیم، لذا باید در جهت نزدیک شدن روابط کشورهای دوست و برادر مسلمان به یکدیگر تلاش کنیم. فرمانده ارتش پاکستان خاطر نشان کرد: پاکستان از همه ظرفیت‌ها و روش‌های مختلف برای توسعه سطح همکاری‌های روابط تجاری و اقتصادی استفاده خواهد کرد و آمادگی دارد همکاری‌های فعلی را به سطح بسیار بالاتری ارتقاء دهد.

رویکرد ایران؛ تقویت روابط با همسایگان

به گزارش خبرگزاری ایسنا، همچنین علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای‌عالی امنیت ملی نیز پیش از ظهر دیروز در دیدار با ارتشبد قمر باجوا فرمانده ارتش پاکستان بر ضرورت همگرایی و همکاری کشورهای منطقه در مبارزه با هرگونه اقدام ناامن‌ساز و بی‌ثبات‌کننده تاکید کرد. دریابان شمخانی با اشاره به راهبرد آمریکا برای ایجاد اختلاف و درگیری میان کشورهای اسلامی که با هدف حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و گسترش دامنه نفوذ و تسلط واشنگتن صورت می‌گیرد؛ تصریح کرد: رویکرد راهبردی جمهوری اسلامی ایران تقویت روابط و همکاری هرچه بیشتر با کشورهای منطقه به‌ویژه با همسایگان بوده و در این راستا پاکستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اراده رهبران ایران و پاکستان بر گسترش روابط تهران-اسلام‌آباد در همه حوزه‌ها، بر ضرورت گسترش همکاری‌های دفاعی، امنیتی و اقتصادی در چارچوب ایجاد امنیت پایدار در منطقه تاکید کرد. او همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان به‌ویژه در استان‌های مرزی دو کشور را در ایجاد رفاه و آرامش ساکنان این مناطق و افزایش ضریب امنیتی مرزها حائز اهمیت توصیف کرد و آمادگی کشورمان را برای توسعه این همکاری‌ها اعلام کرد.

دیدار روحانی با سفرای کشورهای خارجی

خبرگزاری ایلنا گزارش داد: رییس جمهوری دیروز با سفرای جدید چند کشور در تهران دیدار و گفت‌وگو و استوارنامه‌های آنها را دریافت کرد. حسن روحانی هنگام دریافت استوارنامه لیندال جین سکز، سفیر جدید استرالیا با تاکید بر اینکه فروپاشی برجام به ضرر دنیا خواهد بود، گفت: تحریم‌های غیرقانونی آمریکا یک اشتباه بزرگ سیاسی و اقتصادی و اقدامی علیه مقررات و قطعنامه‌های بین‌المللی است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، وی با اشاره به اینکه همواره روابط خوب و حسنه‌ای میان تهران -کانبرا برقرار بوده، گفت: علاقه‌مند به توسعه مناسبات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی با استرالیا هستیم. لیندال جین سکز، سفیر جدید استرالیا نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس‌جمهور کشورمان و تقدیر از میهمان‌نوازی و محبت دولت و ملت ایران، گفت: معتقدیم توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و استرالیا می‌تواند، زمینه‌های مناسب را برای گسترش مناسبات و همکاری‌های دو کشور ایجاد کند که امیدوارم با تلاش مسئولان، موانع موجود در این مسیر هر چه سریع‌تر برطرف شود.

خبرگزاری ایسنا در مطلبی آورد: حجت‌الاسلام حسن روحانی امروز سه شنبه هنگام دریافت استوارنامه کریستوفر ماپانگا سفیر جدید زیمبابوه در تهران، با ابراز خرسندی از روند رو به توسعه روابط ۲ کشور تصریح کرد: ایران از توسعه بیش از پیش روابط فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری زیمبابوه استقبال می کند و امیدواریم شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این روابط در راستای منافع دو ملت باشیم. وی با تاکید بر اینکه همواره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دو کشور روابط بسیار خوبی داشته اند، گفت: در دوران تحریم زیمبابوه همواره در کنار مردم این کشور بودیم و امروز با توجه به فشارهای آمریکا به هر دو کشور باید روابط و همکاری ها گسترش و تعمیق یابد.

 سفیران جدید جمهوری اسلامی

روزنامه اعتماد نوشت: حسن روحانی علاوه بر دیدار با فرمانده ارتش پاکستان دیروز با سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در ۹ کشور فنلاند، کنگو، زلاندنو، پاکستان، جمهوری گینه، کنیا، سنگال، ترکمنستان و تونس دیدار و پیش از عزیمت به محل ماموریت‌ با آنها گفت‌وگو کرد. رییس‌جمهوری در این دیدار، برای سفرای جدید آرزوی موفقیت کرد و از آنان خواست ضمن معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور به سرمایه‌گذاران و بخش‌های خصوصی و دولتی محل ماموریت خود، بیش از پیش برای توسعه، تقویت و تحکیم روابط و مناسبات همه‌جانبه با دیگر کشورها تلاش کنند. همزمان با معرفی سفرای ایران به ۹ کشور، سفرای جدید کشورهای سوئد، استرالیا، زیمبابوه، یمن و آکرودیته کامبوج نیز استوارنامه‌های خود را به رییس دولت جمهوری اسلامی ایران تقدیم کردند.

روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی با تیتر سومین سفیر زن ایران بعد از انقلاب نوشت: روحانی با اشاره به انتخاب خانم فروزنده ودیعتی، سفیر جدید ایران در فنلاند بر استمرار حضور بانوان در سطوح مختلف مدیریت کشور به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت تاکید کرد. فروزنده ودیعتی، مدیرکل حقوق‌بشر و زنان وزارت امورخارجه به‌عنوان سفیر جدید ایران در فنلاند به‌زودی عازم هلسینکی خواهد شد. به گزارش ایسنا فروزنده ودیعتی با پیشنهاد وزیر امورخارجه و تایید رئیس‌جمهور به‌عنوان سفیر جدید ایران در فنلاند انتخاب شده است. پیش از این قرار بود خانم پروین فرشچی به‌عنوان سفیر ایران در فنلاند عازم این کشور اروپایی شود، ولی این موضوع منتفی شد. ودیعتی سومین سفیر زن ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محسوب می‌شود. پیش از این و در زمان تصدی‌گری محمد جواد ظریف بر وزارت خارجه خانم‌ها مرضیه افخم و حمیرا ریگی، به‌عنوان سفرای ایران در مالزی و برونئی منصوب شده‌ بودند.

رسانه‌های اصولگرا

اهم اظهارات سفرای خارجی

تارنمای خبر آنلاین گزیده‌ای از اهم اظهارات رییس جمهوری و سفرای کشورهای استرالیا، زیمباوه، یمن، کامبوج و سوئد را منتشر کرده است:

دیدار با لیندال جین سکز سفیر استرالیا:

- توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و استرالیامی‌تواند، زمینه‌های مناسب را برای گسترش مناسبات و همکاری‌های دو کشور ایجاد کند که امیدوارم با تلاش مسئولان، موانع موجود در این مسیر هر چه سریع‌تر برطرف شود.

- حفظ برجام همواره مورد حمایت استرالیا است، برجام را ابزاری برای برقراری و توسعه صلح و امنیت در منطقه می‌دانیم.

- معتقدیم همه باید نسبت به تعهدات خود در این توافق پایبند بوده و با ساز و کار برجام برای اعتمادسازی در جهان عمل کند.

دیدرا با کریستوفر ماپانگا سفیر جدید زیمبابوه:

- با توجه به تهدیدات مشترک از سوی آمریکا اتحاد و همبستگی بین دو کشور ضروری است.

- دشمنان مشترک، تحریم هایی را برای تحت فشار قرار دادن مردم ایران و زیمبابوه وضع کرده اند که باید در برابر این ظلم ایستادگی کنیم.

- باید با توجه به اوضاع کنونی روابط دو کشور به سطوح بالاتری ارتقا یابد و همکاری های تجاری و اقتصادی به نفع مردم دو کشور است.

دیدار با ابراهیم محمد بن محمد الدیلمی سفیر جدید جمهوری یمن:

- مردم یمن هرگز مواضع مقتدرانه، شرافتمندانه و ارزشمند دولت و ملت ایران را در حمایت از انقلاب این کشور فراموش نخواهند کرد.

- دولت و ملت ایران بهترین یار و همراه مردم یمن بوده و در شرایطی که مردم یمن زیر فشار تحریم و تجاوز قرار داشتند، تنها جمهوری اسلامی ایران از ما حمایت کرد و در کنار مردم یمن بوده و همچنان به این حمایت ادامه می‌دهد.

دیدار با اونگ سه آن سفیر آکرودیته کامبوج

- همکاری های اقتصادی و دوستی میان دو دولت و ملت بسیار نزدیک است و باید تلاش کنیم این روابط صمیمانه و گرم در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توسعه یابد.

- جمهوری اسلامی ایران و کامبوج همواره در مجامع بین المللی مواضع و دیدگاه های مشترک داشته اند و از یکدیگر حمایت کرده اند.

دیدار با ماتیاس لنتز سفیر جدید سوئد

- امروز فعالان اقتصادی و شرکت‌های سوئد به ایران به عنوان یک شریک مطمئن نگاه می‌کنند و می‌توانیم با تلاش بیشتر مناسبات و همکاری‌های خود را در بخش‌های مختلف سیاسی، تجاری، اقتصادی و روابط علمی و دانشگاهی نزدیک‌تر از گذشته ادامه دهیم.

- در زمینه تحولات اخیر منطقه‌ای در کنار ایران و ابتکارات این کشور و آماده همکاری در کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم، سوئد همواره از برجام حمایت کرده و تأکید می‌کنیم که باید همه طرف‌ها به تعهدات خودشان عمل کنند.

- تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را غیرقانونی و محکوم می‌دانیم چرا که معتقدیم این تحریم‌ها مشکلات زیادی را ایجاد کرده و تلاش می‌کنیم نقش سازنده‌ای را ایفا نمائیم.

وضعیت مرزبانان ربوده شده ایرانی

به گزارش خبرگزاری فارس، در دیدار فرمانده ارتش پاکستان با وزیر امورخارجه ایران درباره امنیت مرزهای دو کشور و آخرین وضعیت مرزبانان ربوده‌شده ایرانی توسط گروهک‌های تروریستی گفت‌وگو شد. در این دیدار طرفین درخصوص روابط همه‌جانبه دو کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی، امنیت مرزهای دوکشور، وضعیت مرزبانان ایرانی ربوده شده توسط گروهک‌های ترویستی، همکاری‌های مشترک منطقه‌ای، تحولات جاری در منطقه از جمله در افغانستان و سایر موضوعات مورد علاقه گفت‌وگو و رایزنی کردند. همچنین ژنرال باجوا با حضور در ستاد فرماندهی ارتش با فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

وی با حضور در ستاد فرماندهی ارتش ضمن دیدار با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش ایران با استقبال از همکاری‌های دوجانبه گفت: آماده ارتقای همکاری‌ها در همه حوزه‌ها هستیم. سرلشکر موسوی نیز  گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارتش پاکستان تعامل و همکاری‌های زیادی در زمینه تبادل آموزشی و اعزام دانشجو داشته و دارند و امیدواریم این همکاری‌ها روز به روز گسترش یابد.