تهران- ایرنا- ادامه شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و حمایت آمریکا از این اقدام، واکنش منفی اغلب کشورها و سازمانهای بینالمللی را برانگیخت.
هفته نخست آبان ماه ۱۳۹۸ "شورای عالی برنامهریزی اداره مدنی" رژیم صهیونیستی ساخت بالغ بر ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی را در کرانه باختری تایید کرد. این اقدام صهیونیستها از سوی اتحادیه اروپا مورد انتقاد قرار گرفت و در بیانیه ای، ساخت واحدهای جدید در سرزمینهای اشغالی فلسطین را غیرقانونی خواند.
با این حال «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا اواخر آبانماه ۱۳۹۸ با حمایت از شهرکسازی رژیمصهیونیستی در سرزمینهای اشغالی اعلام کرد که دولت «دونالد ترامپ» سیاست اتخاذ شده در دوره «باراک اوباما» رییسجمهوری پیشین این کشور در قبال شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی را تغییر میدهد. وی تصریح کرد: بیانیههای دولتی ایالات متحده درباره فعالیتهای شهرکسازی در کرانه باختری در دهههای گذشته ناهماهنگ بوده است.
در ادامه این سخنان «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ذوقزدگی از تصمیم دولت ترامپ برای غیرقانونی ندانستن شهرکسازی صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی فلسطین از جمله کرانه باختری استقبال کرد. وی این تصمیم را «تصحیح یک اشتباه تاریخی» توصیف کرد.
از سوی دیگر مقامهای فلسطینی به حمایت آمریکا از شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، واکنشهای شدیدی نشان دادند. «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ظلم آمریکا پایدار نخواهد بود. حق با ماست و هرگز تصمیمهای دولت آمریکا را نمیپذیریم؛ همان طور که تصمیمهای پیشین آنها را نپذیرفتیم.
«ریاض المالکی» وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز آذرماه ۹۸ در نشست اتحادیه عرب در واکنش به موضع حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی گفت: آمریکا با تصمیمهای اخیرش در حال جنگ با مردم ما است. اقدامات آمریکا به قانونیسازی شهرکسازیها ختم نمیشود، اما ما باید به موضوعی فراتر از قانونی و غیرقانونی بودن این اقدام واشنگتن بپردازیم و بهدنبال راهی برای توقف این اقداماتی باشیم که آمریکاییها از آن حمایت میکنند.
کشورهای گوناگون نیز در مخالفت با شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا از این اقدام آنها واکنش نشان دادند. وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره شهرکهای صهیونیستنشین در اراضی فلسطین اعلام کرد: شهرک سازی اسراییل در اراضی اشغالی فلسطین فاقد وجاهت قانونی است.
وزارت خارجه ژاپن نیز با صدور بیانیهای تداوم شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی را در سرزمینهای اشغالی محکوم کرد. در بیانیه وزارت خارجه ژاپن، شهرکسازی صهیونیستها نقض قوانین بین المللی عنوان شد.
وزارت خارجه مصر در بیانیهای با انتقاد از حمایت آمریکا از شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، بر پایبندی به موضع خود در مخالفت با این موضوع تاکید کرد.
«مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه نسبت به تصمیم آمریکا درباره قانونی دانستن شهرکهای یهودی نشین گفت: موضع آمریکا درباره شهرکهای یهودینشین فاقد اعتبار قانونی است.
«سیف الدین عبدلله» وزیر امور خارجه مالزی هم اعلام کرد: مخالف قانونی شدن شهرکسازی اسراییل در سرزمینهای فلسطین هستیم.
هند نیز در ادامه موضع سنتی خود در ارتباط با فلسطین اشغالی در میان ۱۶۶ کشوری قرار گرفت که به قطعنامه سازمان ملل در خصوص حق تعیین سرنوشت از سوی مردم فلسطین رای مثبت داد.
برخی سازمانهای بینالمللی نیز شهرکسازی صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی را محکوم کردند. در مهمترین این واکنشها اتحادیه اروپا این شهرکسازیها را غیرقانونی دانست.
«مایا کوسیاتچیچ» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که این اتحادیه تمامی فعالیتهای شهرکسازی اسراییل را براساس قوانین بینالملل، غیرقانونی میداند.
اتحادیه عرب نیز در بیانیهای با انتقاد از این شهرکسازیها در واکنش به قانونی خواندن شهرکهای صهیونیستنشین از سوی آمریکا، این موضع کاخ سفید را محکوم کرد.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد، موضع آمریکا درباره حمایت این کشور از شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی را «بسیار تاسفآور» توصیف کرد.