سمنان- ایرنا- مدیر کل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش ‌و پرورش گفت: در سال تحصیلی جاری ۶۴.۹۲ درصد دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم کشور در شاخه نظری و بقیه در رشته‌های فنی تحصیل می‌کنند.

عباس سلطانیان روز چهارشنبه در حاشیه همایش مدیران مدرسه های متوسطه استان سمنان در سالن اجتماعات اداره آموزش و پرورش شهرستان سمنان در گفت و گو با خبرنگاران، ابراز داشت: برابر تکلیف برنامه ششم توسعه برای آموزش و پرورش تا پایان سال ۱۴۰۰ باید ۵۰ درصد دانش‌آموزان دوره دوم آموزش متوسطه کشور در شاخه های مهارتی فنی و حرفه ای و هنرستان‌های کار و دانش ادامه تحصیل دهند و برآیند داده‌ها نشان می‌دهد برای تحقق این راهبرد باید تلاش شود.

وی ادامه داد:  سوق دادن دانش‌آموزان به رشته‌های فنی و مهارتی نیازمند تقویت وتوسعه زیرساخت‌هایی مانند تجهیزات و فضای آموزشی است.

مدیر کل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش ‌و پرورش تصریح کرد: با سه ساله شدن آموزش هنرستان‌ها، یک سوم فضای آموزشی هنرستان‌ها کاهش یافته است و برای توسعه فضای آموزشی در چند سال گذشته تعداد زیادی از هنرستان‌ها به کار گرفته شد.

سلطانیان یادآور شد: برای جبران کمبود فضای آموزشی از  شیوه برون سپاری در آموزش های شاخه کاردانش استفاده شد، اما همچنان نیاز به فضای آموزشی برای رشته‌های مهارتی وجود دارد و ساخت هنرستان باید مورد توجه قرار بگیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان نیز با اشاره به اینکه حدود ۴۷.۳ درصد دانش آموزان استان سمنان در رشته فنی تحصیل می کنند، بیان کرد: بیش از ۱۰ هزار و ۵۷۷ دانش آموز استان در دوره متوسطه در رشته‍‌ های فنی مشغول به تحصیل هستند.

محمد دستورانی  در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مهارت آموزی ضرورتی انکار ناپذیر برای کاهش نرخ بیکاری و اشتغالزایی است و برای سوق دادن دانش آموزان به رشته‌های فنی باید به آنان آموزش داد.

وی خاطرنشان کرد: ۹۸ هنرستان در استان سمنان برای ارائه آموزش های فنی و مهارتی وجود دارد که هر هنرستان دستکم پنج کارگاه آموزشی دارد  و دانش آموزان استان برای انتخاب رشته در دوره متوسطه در ۸۴ رشته فنی و مهارتی حق انتخاب دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: چشم‌انداز استان سمنان سوق دادن بیش از پیش دانش آموزان به رشته‌های فنی و مهارتی است و به روز کردن تجهیزات، توسعه فضای آموزشی هنرستان‌ها و دبیرستان‌های کار و دانش ضرورت تحقق این مهم است.

دستورانی بیان کرد: استان سمنان ۱۱ درصد از میانگین کشوری در زمینه جذب دانش‌آموزان در شته‌های مهارتی  پیشتاز است و سال تحصیلی جدید هیچ‌‎یک از کلاس‌های دراس استان بدون معلم نبوده است.

۱۲۶ هزار و ۴۱۵ دانش‌آموز استان سمنان در پنج هزار و ۹۸۰ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.