مصطفی فرامرزی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع در این بازه زمانی ۴۶ نفر از مردم شهرهای مختلف استان با گازمنواکسیدکربن مسموم شده و چهار نفر نیز فوت کردند.
وی افزود: در این مدت، ۲۲ حادثه مربوط به گاز منواکسیدکربن در استان روی داد که ۹ مورد آن در شهرستان بیجار، پنج حادثه در سنندج، سه حادثه مریوان، سه حادثه سقز و ۲ حادثه نیز در سروآباد و دهگلان بوده است.
مدیر اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بیشترین آمار حادثه دیدگان مربوط به شهرستان بیجار با ۲۱ مصدوم و یک فوتی و سنندج با پنج مصدوم و یک فوتی گزارش شده است.
وی اضافه کرد: در صورت مشاهده موارد گازگرفتگی مهمترین اقدام، رساندن اکسیژن (هوای تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس ۱۱۵ است ضمن اینکه باز کردن پنجره اتاق یا خارج کردن فرد از آن محیط موثرترین اقدام برای بهبود حال مسموم است.
فرامرزی در ادامه به ماموریتهای اورژانس استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال ۲۹ هزار و ۸۹۳ ماموریت توسط اورژانس و فوریت های پزشکی انجام شد که ۲۲ هزار و ۲۸ مورد شهری و هفت هزار و ۸۶۵ مورد نیز جادهای بوده است.
مدیر اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ۶ هزار و ۵۵۱ مورد از ماموریتهای انجام شده تصادف رانندگی بوده است، افزود: سه هزار و ۷۲۰ مورد تصادف شهری و ۲ هزار و ۸۳۱ مورد نیز مربوط به تصادفات جادهای است.
وی تعداد ماموریتهای مربوط به بیماری را ۱۸ هزار و ۸۸۵ مورد اعلام کرد و اظهار داشت: ۱۵ هزار و ۸۶ مورد از این تعداد ماموریت شهری و سه هزار و ۷۹۹ مورد جادهای بود ضمن اینکه ۲ هزار و ۸۴۱ مورد مربوط به بیماران قلبی و ۹۸۴ مورد نیز تنفسی است.
فرامرزی تاکید کرد: همچنین ۱۸ هزار و ۷۵۴ مورد ماموریت اعزام به بیمارستان و یک هزار و ۹۵۰ مورد درمان مصدوم در محل حادثه توسط اورژانس استان انجام شده است.
وی به فعالیت ۶۰ پایگاه شهری و جادهای و ۲ پایگاه موتورلانس در استان اشاره کرد و یادآور شد: در جادههای استان در هر ۳۰ تا ۳۵ کیلومتر یک پایگاه دایر شده و در مناطق شهری نیز براساس جمعیت پایگاه ایجاد میشود که استاندارد آن در کردستان رعایت شده است.
اورژانس ۱۱۵ کردستان دارای ۶۰ پایگاه شهری و جاده ای، ۲ پایگاه موتورلانس، یک پایگاه اورژانس هوایی و یک اتوبوس آمبولانس است.