«محمدحسین حسنی» روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مسکن، اشتغال و ازدواج از نیازهای اساسی و مشکلات جوانان به شمار میرود، افزود: آموزش مبتنی بر تربیت جوانان باید طی یک بازه زمانی طولانی در خانه، مدرسه و دانشگاه شکل گیرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آموزشهای ما مبتنی بر تربیت و یادگیری نیست زیرا باید این آموزشها در رفتار اثرگذار باشد و کنون این اثرگذاری به طور قطع احساس نمیشود.
وی بیان کرد: آموزش مهارتهای زندگی، ارتقای کیفیت زندگی به ویژه در دوران استقلال و پس از ازدواج، مسئولیتپذیر بودن و مهارت «نه» گفتن از جمله دهها مواردی است که باید در قالب آموزش های مبتنی بر تربیت ارائه شود.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی ادامه داد: بسیاری از مشکلات نظیر نگاه به اشتغال، آسیبهای اجتماعی، اعتیاد، ازدواج و بیبندوباری نیز نتیجه آموزش نادرست است.
وی با تاکید بر اینکه سواد رسانه در جامعه امروز بسیار کمرنگ است، اظهار کرد: مشکل ناشی از سواد رسانه با فعالیت بیش از حد در شبکههای اجتماعی و ورود اطلاعات زیاد و در بسیاری موارد ناموثق شدت گرفته است و باید به این امر توجه ویژه شود.
وی تاکید کرد: اگر آموزشهای صحیح و مبتنی بر تربیت را تقویت کنیم در این خصوص نیز میتوانیم پیشرفتهای خوبی داشته باشیم.
تعداد سمنهای دارای اعتبارنامه تا پیش از دولت تدبیر صفر بود
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی با اشاره به اینکه تا پیش از دولت یازدهم سازمان مردم نهاد دارای اعتبارنامه رسمی در استان وجود نداشت، گفت: در حال حاضر ۸۷ سمن دارای مجوز در سطح استان فعالیت دارد که ۵۵ سمن از کل این تشکلها در ارومیه فعال است.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای علمی، پژوهشی، اجتماعی و فرهنگی توسط این سازمانها انجام میشود، افزود: برخی از فعالیتهای این سازمانها به صورت ابتکاری انجام و علاوه بر آن، برنامههایی نیز با توجه به مناسبتهای تقویمی توسط آنها اجرا میشود.
حمایت از پایاننامههای مرتبط با حوزه جوانان
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی با اشاره به اینکه حمایت از پژوهشهای کاربردی در این حوزه بسیار مهم است، بیان کرد: این ادارهکل سال گذشته از پنج پایاننامه در حوزه اجتماعی حمایت کرد؛ البته کار پژوهشی در این حوزه بسیار کم است و باید در این خصوص برنامهریزی ویژهای صورت گیرد.
آموزش پیش از ازدواج از وظایف وزارت ورزش و جوانان است
حسنی با اشاره به اینکه سال گذشته هیات دولت تقسیم کار ملی در خصوص ازدواج را به تصویب رساند، گفت: آموزش پیش از ازدواج بر عهده وزارت ورزش و جوانان، حین ازدواج از وظایف دانشگاه علوم پزشکی و پس از ازدواج بر عهده وزارت کشور، معاونت امور بانوان و خانواده رییسجمهوری و برخی از دیگر نهادهای مسئول سپرده شد.
وی افزود: آذربایجانغربی از استانهای موفق در بهبود شاخصهای ازدواج است به طوری که سال گذشته رتبه هفتم را در حوزه ازدواج بین استانهای ۳۱گانه کشور به خود اختصاص دادیم.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی اضافه کرد: هرچند نسبت طلاق به ازدواج در سالهای اخیر همواره با رشد مواجه بوده ولی این روند در استان ما بسیار کمتر از استانهایی نظیر تهران و حتی متوسط کشوری است.
حسنی با اشاره به اینکه در حالی که نسبت ازدواج به طلاق طی سال ۱۳۹۶ در کشور ۲۸ به ۱۰۰ بود، اظهار داشت: این رقم طی سال گذشته به ۳۲ به ۱۰۰ افزایش یافت ولی این آمار به ترتیب در آذربایجانغربی ۲۲ به ۱۰۰ در سال ۱۳۹۶ و ۲۶ به ۱۰۰ در سال ۱۳۹۷ بود.
وی اظهار کرد: موضوع مهمتر از طلاق رسمی، طلاقهای عاطفی در بین زوجها به ویژه زوجهای جوان است که باید برای جلوگیری از این امر، آموزشهای لازم صورت گیرد تا بنیان خانواده از این طریق نامحسوس به خطر نیافتد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۰۰ کارگاه پیش از ازدواج در آذربایجانغربی برگزار شد، بیان کرد: این دورهها در صورت توجه خانوادهها، حضور موثر جوانان و ارائه آموزشهای مبتنی بر تغییر رفتار میتواند سودمندترین کار برای تحکیم بنیان خانواده باشد.
تفکیک بخش جوانان از بدنه وزارت ورزش ضروری است
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی با اشاره به اینکه بخش سیاستگذار جوانان با بخش اجرایی تربیت بدنی قابل تجمیع نیست، گفت: تفکیک این ۲ بخش میتواند در بهبود عملکرد هر ۲ بخش به ویژه بخش جوانان اثرگذار باشد.
حسنی افزود: در حال حاضر بخش جوانان به شدت تحت تاثیر بخش ورزش قرار دارد و از نظر بودجه نیز این ۲ بخش فاصله زیادی با هم دارد و سنخیتی ندارد.
وی اضافه کرد: میتوان با ایجاد نهاد درون سازمانی نظیر بسیاری از وزارتخانههای دیگر، این تفکیک را عملیاتی کرد تا بخش جوانان به بسیاری از وظایف خود به طور کامل عمل کند.