به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا؛ بررسی امروز پنجشنبه ۳۰ آبان نشان می دهد رسانه های داخلی با اشاره به سهمیهبندی بنزین که از بامداد ۲۴ آبان آغاز شد، به ابعاد گوناگون این تصمیم پرداخته اند. تشکیل اجتماعات عظیم و خودجوش مردم در شهرهای مختلف در حمایت از ایران و قدردانی رییس جمهوری در جلسه روز گذشته هیأت وزیران از این موضوع، مورد توجه رسانه های داخلی قرار گرفت.
رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب نوشتند: رئیس جمهوری در این جلسه، با قدردانی از اجتماعات عظیم و خودجوش مردم در شهرهای مختلف کشور از جمله زنجان، تبریز، شهرکرد و سایر شهرها علیه آشوبگرها، آن را بزرگترین نمایش قدرت ملت ایران دانست.
رسانه های منتسب به جریان اصولگرا آورده اند: در ادامه برگزاری تجمعات خودجوش مردمی در استانهای مختلف که با هدف اعتراض به آشوبطلبان و اغتشاشات اخیر برگزار میشود، دیروز مردم استانهای اردبیل، مرکزی و همدان به پا خاسته اند.
رسانه های اصلاح طلب
آرمان: همه مشکلات اقتصادی به دولت مربوط نیست و دیگر دستگاهها اگر بیشتر از دولت در این مشکلات سهم نداشته باشند، کمتر هم سهم ندارند.
فرافکنی و انداختن تقصیر به گردن دیگری
در بخشی از یادداشت منتشر شده در روزنامه آرمان ملی می خوانیم: انصاف حکم میکند که بگوییم همه مشکلات اقتصادی به دولت مربوط نیست و دیگر دستگاهها اگر بیشتر از دولت در این مشکلات سهم نداشته باشند، کمتر هم سهم ندارند....کسانی که طی این سالها بارها به ایراد حملات لفظی شدید علیه دولت پرداختند و هر چه توانستند جز ناسزاهای ناموسی، به دولت و رئیسجمهور گفتند، در این بیاعتمادی عمومی سهیمند. وقتی کسی جرأت میکند رئیسجمهور را «کذاب» میخواند و هیچ برخوردی با او نمیشود، یعنی توهین به رئیسجمهور و سمپاشی علیه او آزاد است و این مسأله به وضوح مردم را به کل حاکمیت بیاعتماد میکند....مسئولان امر باید بدانند در این شرایط نه فقط دولت بلکه دیگر ارکان نیز آسیب میبینند. هر قطره خونی که از مردم ما و نیروهای امنیتی ما ریخته شود، شکاف اجتماعی را تشدید میکند. اگر میخواهیم این مسأله را حل کنیم و اعتماد به مردم باز گردد، نمیتوانیم فقط بگوییم دشمن بود، آمد نفت بر آتش نارضایتی مردم زد و رفت. اگر مسأله به صورت ریشهای و عمقی حل و فصل نشود، آثار آن باقی خواهد ماند و حل نمیشود.
قدردانی رییس جمهوری از اجتماعات عظیم و خودجوش مردم در شهرهای مختلف کشور
به گزارش روزنامه ایران روحانی در جلسه هیأت دولت گفت: در برابرصبوری مردم سرتعظیم فرود می آورم. در این گزارش آمده است: خودکفایی در تأمین انرژی و کمک به اقشار نیازمند، دو هدف اصلی طرح اصلاح قیمت حامل های انرژی است که رئیس جمهوری روز گذشته در هیأت وزیران بر آن تأکید کرد. این چندمین توضیح و تبیین رئیس جمهوری درباره دلایل، اهداف و رویکردهای این طرح است. حجتالاسلام حسن روحانی اعلام کرد که مبالغ حاصل از اجرای این طرح، به ۱۸ میلیون خانوار متوسط و کم درآمد پرداخت میشود که دو مرحله آن در ۲۷ آبان برای حدود ۷ میلیون و ۸۵۰ هزار خانوار و ۲۹ آبان برای ۴ میلیون و ۴۴۸ هزار خانوار وجوه مورد نظر پرداخت شده و به مابقی خانوارها نیز روز شنبه پرداخت خواهد شد.
روحانی درعین حال، با تکیه بر گزارش وزیر کشور، اغتشاشگران را «جمع کوچک، ضد کشور و علیه وطن و منافع ملی» توصیف و تأکید کرد که به خاطر آگاهی، صبوری و موقع شناسی مردم سر تعظیم فرود میآورم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهوری در این جلسه، با قدردانی از اجتماعات عظیم و خودجوش مردم در شهرهای مختلف کشور از جمله زنجان، تبریز، شهر کرد و سایر شهرها علیه آشوبگرها، آن را بزرگترین نمایش قدرت ملت ایران دانست و گفت: در این جریانات هم توان دشمنان ما مشخص شد و هم میزان ایستادگی، بزرگواری و عظمت ملت ایران به نمایش درآمد.
روزنامه جهان صنعت نیز تیتر نخست خود را به قدردانی رییس جمهوری از اجتماع خودجوش مردم علیه آشوبگران اختصاص داد و عنوان عظمت ملت، تعظیم دولت را برگزیده است.
لزوم تعیین محلی برای تجمعات
روزنامه ایران در مطلبی به دفاع فعالان سیاسی و رسانهای از تعیین محلی برای تجمعات، اشاره کرد و نوشت: فراهم ساختن امکان اعتراض شهروندان و فاصلهگذاری میان اعتراض و آشوب موضوعی است که این روزها یک بار دیگر مورد توجه قرار است.
لعیا جنیدی، معاون حقوقی ریاست جمهوری یکی از مقامهایی است که این موضوع را با جدیت تمام پیگیری میکند. جنیدی که روز سهشنبه در جریان یک سخنرانی تعیین محلهای امن برای اعتراض مردم را از سوی دولت ضروری دانسته بود، روز گذشته در اولین قدم قانونی برای پیگیری این مهم با ارسال نامهای به دیوان عدالت اداری در چارچوب ماده (۹۱) قانون آیین دادرسی این دیوان به ابطال تصویبنامه هیأت وزیران درخصوص تعیین محلهای تشکیل اجتماعات و تحقق حق اعتراض مدنی اعتراض کرد.
همچنین به گزارش این روزنامه، عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه «جوان» هم در بخشی از سرمقاله خود با عنوان «خصایص یک آشوب» به این موضوع پرداخت و نوشت: خوشبختانه همه مسئولان کشور بر حق اعتراض تأکید دارند و باور نگارنده این است که سعه صدر آن هم وجود دارد، اما هیچ سازوکاری در کشور نیست تا در سایه آن میدان برای آشوبگران ناامن شود، بنابراین اگر اصرار حاکمیت بر تفکیک اعتراض از آشوب است، باید حداقل مکان و تابلوی اعتراضی را هویت دهد و سازوکار آن را فراهم کند وگرنه آشوبگر در کمین معترض نشسته است تا پرچم خود را جای پرچم او نصب و بستر آماده را مصادره کند و بازتاب واکنش حاکمیت را «مقابله با معترضان» اعلام کند.
همچنین در بخشی از مطلب منتشر شده در ستون سرمقاله روزنامه شرق، می خوانیم: پس از اعتراضهای دیماه ۹۶، جمعی از نمایندگان مجلس و سیاستمداران آیندهنگر دنبال این بودند که در مراکز شهرها، مکانهایی برای تجمع معترضان تعیین شود اما به جایی نرسید. اگر چنین میشد، قطعا صف معترضان مدنی از تخریبگران جدا میشد و اتفاقات سوئی رخ نمیداد.
روزنامه اعتماد نیز تیتر نخست خود را به این موضوع اختصاص داد و در گزارشی با عنوان مکان اعتراض امکان انتقاد، به سخنان لعیا جنیدی معاون حقوقی ریاست جمهوری از اعتراض دولت به رای دیوان عدالت اداری، پرداخته است. در بخشی از این مطلب می خوانیم:
به گفته جنیدی معاون حقوقی مطالعات بسیاری انجام داده و حتی بررسیهایی صورت گرفته که بار دیگر دولت مصوبهای جدید در این زمینه داشته باشد اما در نهایت تصمیم بر این شد تا مطابق ماده ۹۱ دیوان عدالت اداری دوباره به رای دیوان اعتراض شود.
صدا و سیمایی ها و انتقاد از دولت
همیشه پای یک صداوسیمایی در میان است، عنوان مطلبی است که در روزنامه شرق منتشر شده است. در این مطلب با اشاره به جلسه روز گذشته شورایعالی انقلاب فرهنگی، آمده است: براساس آنچه تاکنون رسانهای شده است، حسن روحانی برای دومینبار در ۱۲ ماه گذشته مجبور به نیمهکاره رهاکردن جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی شده است. هر دوبار هم بابت حملات دو چهره صداوسیمایی بوده است؛ بار اول رئیس سابق رسانه ملی؛ یعنی عزتالله ضرغامی و اینبار، سخنران ثابت رسانه ملی؛ یعنی حسن رحیمپورازغدی. بار اول ضرغامی به حسن روحانی حمله کرده بود که چرا از فیلترینگ انتقاد کرده است و حالا رحیمپورازغدی همه کاسهوکوزههای گرانی بنزین و رخدادهای بعد از آن را سر روحانی شکسته و روحانی را مقصر وضع موجود دانسته است. رحیم پورازغدی پیش از این هم کنایههای زیادی به روحانی درباره اداره و محتوای جلسات شورایعالی انقلاب فرهنگی در فضای عمومی زده بود که به نظر میرسید ادامه جدال درون جلسات بوده است.
صدا و سیما و وظیفه اطلاعرسانی و تشریح طرح افزایش قیمت بنزین
روزنامه شرق با طرح سوال مبنی بر صداوسیما مقصر است یا دولت؟ نوشت: اصل اعتراضات مردمی در اقصا نقاط ایران به شوک افزایش سهبرابری قیمت بنزین مربوط است؛ شوکی که به گفته بسیاری از کارشناسان عرصه سیاست و اقتصاد، میشد با اطلاعرسانی بخشی از آن را مهار کرد. در چند روز گذشته این پرسش مطرح میشد که چرا دولت با مردم سخن نگفت یا چرا صداوسیما در برنامههای مختلف ابعاد طرح اقتصادی دولت را تشریح نکرد.... پرسش این است که آیا واقعا همه تقصیر اطلاعرسانینکردن درباره افزایش قیمت بنزین به دولت بازمیگردد یا نهادهای دیگری هم در این امر دچار قصور شدهاند؟ روز گذشته محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، گفت مسئولیت تشریح افزایش قیمت بنزین بر عهده صداوسیماست. او در این زمینه به پایگاه خبری- تحلیلی «اعتمادآنلاین» گفت: «در توافقنامهای که سران سه قوه داشتهاند، مسئولیت کل کار به شورای امنیت کشور واگذار شده که رئیس آن هم وزیر کشور است. شورای امنیت کشور مسئولیت اقناع افکار عمومی و اطلاعرسانی را به صداوسیما واگذار کرده است. اگرچه از نظر من کار درستی هم انجام نداده، اما بالاخره مسئولیت کار با صداوسیما بوده است... وقتی صداوسیما نه تنها اطلاعرسانی نمیکند، بلکه کاری هم برای اقناعسازی صورت نمیدهد و درست نقطه مقابل آن اقدام میکند، چطور میتوان انتظار داشت که دیگران دست به اقناع و اطلاعرسانی بزنند؟ به نظر من در این زمینه کوتاهیکردن صداوسیما کاملا محرز و دلایل آن هم مشخص است».
روزنامه اعتماد نیز در بخشی از مطلب خود آورده است: دولت دوازدهم که چند ماه پیش یکبار تجربه انتشار خبر جعلی افزایش نرخ بنزین از سوی یک خبرگزاری اصولگرا و ایجاد ترافیک و صفهای طولانی پمپبنزینها را از سر گذرانده بود، بر اساس تحلیلهای امنیتی ترجیح داد این خبر را غافلگیرانه و شبانه منتشر کند.
محمود واعظی، رییس دفتر رییسجمهوری نیز روز گذشته در مورد شیوه اطلاعرسانی افزایش نرخ بنزین توضیح داد. او گفت از مدتها پیش به عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور در مورد شیوه اطلاعرسانی در امر سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین مسوولیت داده شدهبود. در همین راستا وزیر کشور کمیتههای مختلفی در این وزارتخانه تشکیل داد و به هیات دولت اعلام کرد. بنابه گفته واعظی ریاست کمیتهای که مسوولیت تبلیغات را برعهده داشته، صداوسیما بوده است.
لزوم دریافت مالیات بالا را از قشر مرفه که از یارانه پنهان بنزین ۱۰۰۰ تومانی برخوردار بودند
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی با عنوان چه گروههایی از افزایش نرخ بنزین آسیب میبینند، آورده است: دولت اعلام کرده است که به ۶۰ میلیون نفر در قالب ۱۸ میلیون خانوار یارانههای نقدی و کالایی جدیدی میپردازد. ... دولتها میتوانستند از قبل نرخ بنزین را بهصورت پلکانی افزایش دهند. بهعنوان مثال دولت میتوانست سالانه ۲۰۰ تومان نرخ این فرآورده نفتی را افزایش دهد و در طول چند سال نرخ آن را به ۳۰۰۰ تومان برساند. از آنجایی که همچنان دولت در تامین معیشت، آموزش، بهداشت، رفاه و... با چالشهایی مواجه است خواه ناخواه باید منتظر شکلگیری انتقادات باشیم. البته دولت هم پیشبینی میکرد که بالابردن قیمت بنزین اعتراضاتی را به همراه داشته باشد، از این رو همزمان با این تصمیم، پرداخت یارانه ۵۵ هزار تا ۲۰۵ هزار تومانی را متناسب با تعداد افراد خانوار در دستور کار قرار داد، اما به نظر نمیرسد که این تصمیم چندان کارساز باشد. زیرا در موقعیتی که گرانی وجود دارد و دستمزدها کفاف هزینهها را نمیدهد، پرداخت حداکثر ۵۵ هزار تومان به هر نفر نمیتواند تاثیری در قدرت خرید داشته باشد. اگر قرار به اجرای عدالت اجتماعی است دولت باید مالیات بالایی را از قشر مرفه که از یارانه پنهان بنزین ۱۰۰۰ تومانی برخوردار بودند دریافت میکرد. افزایش قیمت بنزین به ضرورتها و ملزومات پیشینی نیاز داشت که تمام مردم بتوانند خود را با آن انطباق دهند.
تأثیر تغییر بهای بنزین بر قیمتها
روزنامه ایران تیتر نخست خود را به گزارشی با عنوان تورم سوخت؟ اختصاص داده است در این مطلب می خوانیم: در کانون جدال نظری میان موافقان و منتقدان افزایش قیمت بنزین، یک سؤال مجادله برانگیز وجود داشته و دارد.یک گروه میگویند، افزایش قیمت بنزین باعث تورم میشود.گروه دیگر میگویند، نه نمیشود! براستی چه عاملی در اقتصاد باعث بروز و افزایش نرخ تورم میشود. آیا انکار تأثیر بنزین روی تورم میتواند باور مردم به اثر تورمی بنزین را تغییر دهد.
مناظره جدی میان طیف وسیعی از اقتصاددانان وجود دارد، برخی میگویند، افزایش قیمت بنزین روی قیمت سایر کالاها بیاثر است و شاهد گواهی برای آن نیست. شماری هم میگویند، در بعضی مواقع دارای اثر بوده و در برخی از مواقع اثر اندکی داشته است. بعضی از کارشناسان هم میگویند، اصولاً تأثیر افزایش قیمت بنزین اندک است. (۱.۱ تا ۴ درصد)، برخی هم میگویند، خیر خیلی هم پر اثر است. در این میان، برخی هم میگویند، اصولاً افزایش قیمت بنزین میتواند روی کاهش مصرف برخی اقلام موجود در سبد خانوار یا سبد محاسبه نرخ تورم مؤثر باشد و قیمت این گروه از کالاها را کاهش دهد.
اما مردم تجربه اجتماعی متفاوت دارند. برداشت اقتصادی مصرفکنندگان براین اصل بدون تغییر، استوار شده که افزایش قیمت بنزین، منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات میشود.یکی از ملاک های ارزیابی آنی آنها هم افزایش کرایه است که رانندگان تاکسی از آنها مطالبه میکنند. ملاک ارزیابی بلند مدت آن هم وجود تورمی است که در اقتصاد بهصورت مستمر وجود دارد، همان چیزی که همزاد رشد یا رکود در اقتصاد ایران در تمام دولتها بوده است، چه بنزین افزایش قیمت پیدا کند و چه افزایش پیدا نکند.
رسانه های اصولگرا
روزنامه کیهان: وزیر صمت درباره افزایش قیمت برخی خودروها به رغم افزایش قیمت بنزین گفت: هیچ افزایش قیمتی از سوی خودروسازها اعمال نشده است و مثل همیشه نتیجه اقداماتی است که دلالها انجام میدهند.
علت گرانی خودرو پس از افزایش قیمت بنزین
به گزارش روزنامه کیهان وزیر صمت در پاسخ به خبرنگار این روزنامه گفت: دلالی علت گرانی خودرو است. در این مطلب می خوانیم: وزیر صمت درباره افزایش قیمت برخی خودروها به رغم افزایش قیمت بنزین گفت: هیچ افزایش قیمتی از سوی خودروسازها اعمال نشده است و مثل همیشه نتیجه اقداماتی است که دلالها انجام میدهند.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه نشست روز گذشته هیئت دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه «چرا به رغم وعدههای مسئولان درباره عدم افزایش قیمتها پس از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، بازهم شاهد افزایش قیمت برخی خودروها طی روزها اخیر بوده ایم؟»، گفت: «هیچ افزایش قیمتی از سوی خودروسازها اعمال نشده است.»
وی البته افزایش قیمت خودرو در بازار را تلویحا تایید کرد و افزود: این هم (گرانی خودرو) مربوط به این چند روز نبوده مثل همیشه که دلالی و برخی اقدامات میشد، الان هم بحث همان دلالی است و پیگیری میکنیم با عرضه بیشتر اجازه ندهیم افزایش قیمتی در این زمینه داشته باشیم.
احتمال تغییر سهمیه خودروهای عمومی
روزنامه وطن امروز از تلاش برخی نمایندگان و مدیران شهری برای افزایش سهمیه بنزین حمل و نقل عمومی گزارش داد و نوشت: برخی نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند طرح بنزینی دولت را اصلاح کنند و برای گروههایی مانند تاکسیرانان سهمیه اضافی سوخت تعیین کنند. محمدرضا رضاییکوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز»، به افزایش نرخ کرایه خودروهای شخصی مسافربر و هجوم مردم به استفاده از تاکسیها و ناوگان حملونقل عمومی، در پی افزایش قیمت بنزین اشاره کرد و گفت: سرویسدهی تاکسیهای شهری جوابگوی خیل عظیم مسافران نیست، بنابراین تصمیمگیری برای جلوگیری از افزایش نرخ کرایه خودروهای شخصی و نیز ایجاد راهکارهای کارشناسانه برای حل مشکلات ناشی از افزایش قیمت بنزین، هفته آینده در کمیسیونهای تخصصی مجلس مطرح میشود و مورد بازبینی و بررسی قرار میگیرد.
اجتماع مردم در اعتراض به ناآرمی ها
روزنامه کیهان در مطلبی با عنوان ادامه پرشور اعلام انزجار مردم از اراذل اجارهای، آورده است: صبح دیروز مردم ولایتمدار ایران اسلامی در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب با حضور در خیابانها از اغتشاشگران وابسته به منافقین، سلطنت طلبان و اشرار اجارهای، اعلام انزجار کردند.
روزنامه وطن امروز نیز نوشت: در ادامه برگزاری تجمعات خودجوش مردمی در استانهای مختلف که با هدف اعتراض به آشوبطلبان و اغتشاشات اخیر برگزار میشود، دیروز مردم استانهای اردبیل، مرکزی و همدان به پا خاسته و در تجمعاتی پرشور بار دیگر بر حمایت از مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند.
روزنامه جوان نیز نوشت: موج خشم ملت از اقدامات روزهای گذشته اغتشاشگران سازمانیافته همچنان در استانهای مختلف ادامه دارد، مردم با حضور در صحنه ضمن حمایت از مواضع رهبر معظم انقلاب، صف خود را از آشوبگران جدا کردند. در تداوم راهپیماییهای ضد اغتشاش ملت انقلابی ایران که از روز سه شنبه در گوشه و کنار کشور با راهپیمایی و تجمع، علیه آشوبطلبان و اغتشاشگران آغاز شده است، ملت بصیر و ولایتمدار ایران اسلامی بار دیگر به میدان آمدند تا با حضور خود بساط هرگونه فتنهانگیزی را برچینند.
روز گذشته نیز مردم اردبیل پس از تبریز و زنجان به میدان آمدند تا برائت خود را از هرگونه آشوبافکنی اعلام کنند. در این راهپیمایی حجتالاسلام، ولی نظرپور، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گرانی و امنیت را دو محور اصلی سخنرانی خود انتخاب کرد و گفت: این راهپیمایی نشان داد صف مردم از صف اغتشاشگران جداست، این حضور گسترده و باشکوه مسئولیت مسئولان کشور را سنگینتر میکند تا تمام تلاش خود را برای مقابله با گرانی و مشکلات اقتصادی انجام دهند.
حمایت رهبرمعظم انقلاب از دولت
صیانت ولایت از نهاد دولت، عنوان مطلبی است که در روزنامه وطن امروز منتشر شده است. در بخشی از این مطلب میخوانیم: حمایت رهبری از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین اول بیانگر اهمیت ساختارهای تصمیمسازی در نظام جمهوری اسلامی است و دوم مشروعیت دادن رهبری به نظرات کارشناسی و اصلاح طرح است.
اطلاع رسانی درخصوص افزایش قیمت بنزین
روزنامه رسالت تیتر نخست خود را به موضوع اطلاع رسانی درخصوص افزایش قیمت بنزین اختصاص داد و نوشت: چنین موضوعی باید از پیش اعلام شود و حتی اگر قرار نیست زمان دقیقش مشخص شود، حداقل مشخص باشد که گران کردن بنزین در افق کاری دولت وجود دارد تا جامعه چنین دچار شوک در نیمه شب نشود.
واریز مرحله دوم کمک معیشتی دولت
به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای تکمیل طرح پرداخت کمک معیشتی دولت به ۱۸ میلیون خانوار (۶۰ میلیون نفر) که در جهت جبران افزایش نرخ بنزین در دستور کار قرار گرفته، ساعت ۲۴ دیشب مرحله دوم کمک معیشتی به حساب سرپرستان خانوار ۲۰ میلیون نفر واریز شد.
دوشنبه شب مرحله نخست این طرح برای یک گروه حدود ۲۰ میلیون نفری واریز شده بود و مرحله سوم نیز شنبه شب، دوم آذرماه به حساب ۲۰ میلیون نفر دیگر واریز می شود و با این حساب، مجموع دریافت کنندگان کمک معیشتی دولت به ۶۰ میلیون نفر خواهد رسید.
بنزین و انتخابات
روزنامه فرهیختگان در بخشی از گزارش خود آورده است: فشار واقعی و همچنین فشار روانی حاصل از افزایش نرخ سوخت، مردم را درگیر چالش خواهد کرد و ممکن است در دهکهای پایین طی ماههای آینده سختیهای غیرقابل جبرانی به بار آورد. اما اگر به این وضعیت از زاویه دیگری نگاه کنیم، واجد تاثیرات سیاسی و قابلتاملی خواهد بود که ممکن است در انتخابات آتی خود را نشان دهد.
احتمالا با افزایش مشکلات اقتصادی دوباره گفتمان عدالت قدری نسبت به دیگر گفتمانهای رایج امروز طرفدار خواهد یافت و با اقبال عمومی روبهرو خواهد شد، اقبالی که اینبار سلبیتر از هر زمان دیگر است و دولت روحانی در شکلگیری آن نقش بهسزایی دارد.
نقش آمریکا در ناآرامی ها پس از تغییرات قیمت بنزین
به گزارش روزنامه جوان، مدیرعامل اندیشکده امریکایی رانپال گفت: آشوب در ایران کار امریکا بود. این روزنامه نوشت: شدت خشونت و خـرابـکـاری سازمانیافته در اغتشاشات ناشی از افزایش قیمت بنزین و وسعت تخریب اموال عمومی و دولتی از سوی آشوبگران در برخی شهرهای ایران نشان میدهد که این آشوبها سناریوی برنامهریزی شدهای بود که از سوی امریکا و متحدانش برای ایجاد ناامنی در ایران طراحی شده بود؛ سناریویی که پیش از همه کارشناسان امریکایی آن را تأیید کرده و رد پای واشنگتن را در این ماجرا قطعی میدانند.
مدیرعامل اندیشکده امریکایی رانپال گفت، «ناآرامیها و آشوبهای اخیر در ایران صرفاً اعتراضاتی ناشی از افزایش قیمت سوخت نیست، بلکه آشوبهایی است که از الگوهای آشنای سازمان سیا پیروی میکند». نوع واکنش مقامات کاخ سفید و گزارش سازمانهای اطلاعاتی امریکا از برآیند تحولات داخلی ایران، نشان میدهد برخلاف ادعای کاخ سفید، گزینه شکست خورده براندازی نظام در ایران همچنان روی میز است.