قصرشیرین- ایرنا- فرماندار قصرشیرین گفت: تصویب نهایی منطقه آزاد تجاری این شهرستان به عنوان یکی از مطالبه‌ها و خواسته‌های اصلی مردم منطقه، باعث تحول اقتصادی چشمگیری در استان کرمانشاه خواهد شد.

مرادعلی تاتار روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات روستاهای بخش مرکزی شهرستان قصرشیرین افزود: ایجاد منطقه آزاد تجاری فصل نوینی در رونق و ایجاد سرمایه‌گذاری های مختلف در منطقه را به دنبال دارد و متخصصان این حوزه می توانند مشاوران خوبی برای مسئولان و ایجاد اشتغال باشند.

وی اظهارداشت: امسال با تلاش‌های مسؤلان دولت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، شاهد بازگشایی مرز خسروی بودیم که نزدیک به ۳۰۰ هزار زائر امسال از این مرز در ایام اربعین تردد کردند.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین در ادامه با اشاره به ظرفیت بزرگ شهرستان در بخش کشاورزی، گفت: وجود سه سد در شهرستان و همچنین طرح گرمسیری به ایجاد اشتغال و کاهش معضل بیکاری کمک زیادی می کند.

                                                                                          
نماینده مردم قصرشیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: قصرشیرین شهرستانی با پتانسیل‌ها و ظرفیت های بزرگ توسعه است.
فرهاد تجری افزود: این شهرستان مرزی یک موقعیت راهبردی برای منطقه و کشور دارد از این رو سرمایه گذاری در این شهر به توسعه استان و کشور کمک می کند.
وی اظهارداشت: هم اکنون بخش مهمی از صادرات غیرنفتی کشور از مرزهای این شهرستان انجام می شود و طرح جامع مرز رسمی پرویزخان با ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است که بهره‌برداری از آن رونق صادرات را به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: مردم قصرشیرین در دوران هشت سال دفاع مقدس خسارت های زیادی متحمل شدند از این رو باید برای کمک به وضعیت اقتصادی آن ها قدم های مثبتی برداشته شود.
وی گفت: برای بازگشایی مرز خسروی و همچنین تصویب منطقه آزاد تجاری تلاش ها و رایزنی های زیادی انجام شده که خوشبختانه هر ۲ مورد آن به ثمر نشست.
وی اظهار داشت: امسال شاهد بازگشایی مرز خسروی بودیم که بعد از ۶ سال بار دیگر مردم قصرشیرین افتخار میزبانی زائران را داشتند و همچنین تصویب منطقه آزاد تجاری تحولات بزرگی را در منطقه با حضور سرمایه گذاران ایجاد خواهد کرد.
رفع مشکلات آب تعدادی از روستاهای قصرشیرین، گازرسانی به روستاها، تامین سوخت ادوات کشاورزی و درخواست تمدید امهال وام های مناطق زلزله زده از مهم ترین خواسته های دهیاران و شوراهای روستاهای بخش مرکزی قصرشیرین بود.

مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تأسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان های کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت‌ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.
روزانه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می‌شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می‌شود.