تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹

سنندج - ایرنا - کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان پا در وادی دیگری نهاده و این بار خودش را در قاب روستا با عنوان پیک امید تا قله مهربانی‌ها بالا کشیده تا بچه‌هایی از جنس پاکی و سادگی با دل زدن به دریای کانون بتوانند امداد فرهنگی دریافت کنند.

کانون دیار مهربانی‌ها همان جایی که دست‌ها با قلم نقش هنر می‌زنند و قلب‌ها با امید و عشق نهال خوبی‌ها می‌کارند، مربیانی دارد از جنس تلاش و دلسوزی نه مانند معلم بلکه شمعی فروزان‌تر از آنها هستند.

این اسطوره‌های مهربانی این بار با پیک امید به دل روستاهای کردستان زده‌اند تا بار دیگر با حضورشان تداعی‌گر تاثیرات مثبت هم آغوش شدن کودکان و نوجوانان با این کانون باشند چون هم آغوشی هنر و عشق همیشه سازنده فاخرترین آثار بوده اند.

طرح پیک امید با هدف خدمت رسانی فرهنگی و هنری به کودکان و نوجوان در روستاهای کردستان از اول آبان امسال در شهر سریش آباد کلید خورد و با تلاش مسئولان و مربیان کانون کردستان با اجرا در مناطق مختلف حاشیه شهر سنندج، روستاهای دیواندره و سروآباد در حال توسعه و گسترش به سایر نقاط است.

رویاهای که با کانون رنگ می‌گیرند

تازه با کانون نقاشی‌هایم داشت رنگ میگرفت که فهمیدم اگر دست به قلم ببرم نوشتنم تا مرز داشتن استعداد پیش می‌رود اما قلب مهربان مربی هنری دست من را با ساخت عروسک آشنا کرد تا بفهمم در عروسک سازی به قول کوچه بازاری‌ها دستی بر آتش دارم.

گوینده این حرف‌ها سارینای ۱۴ ساله اهل حسن آباد سنندج است،  می‌گوید: ورود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روستای ما در قالب پیک امید به رویاهای من رنگ داد.

عروسکی خواهم ساخت برای رنگ آمیزی تمام رویاهای معصومانه کودکان سرزمینم، این آخرین حرف سارینا در توصیف کانون بود.

پیک امید، امید کشف استعدادها

مربی امور فرهنگی مرکز شماره ۴ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: طرح پیک امید موجب کشف استعدادهای نهفته در دل روستاها و مناطق حاشیه شهرها می‌شود.

صبری رحیمی با اشاره به اینکه این پیک در مناطق حاشیه سنندج تاکنون برنامه های مختلفی اجرا کرده است، اظهار داشت: کارگاه‌های مختلف قصه گویی، نقاشی، اوریگامی، عروسک سازی، تئاتر، نویسندگی، کتابخوانی و برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری نیز برای بچه‌ها برگزار می‌شود.

وی افزود: بازتاب اجرای این طرح بسیار خوب بود که امیدوارم با تلاش های مسئولان کانون این طرح در تمام مناطق روستایی استان اجرا شود تا این فرشته های پاک و ساده بتوانند از خدمات کانون استفاده کنند.

رحیمی با بیان اینکه شوق کودکان و نوجوانان در هنگام اجرای این طرح هر مربی را مشتاق ادامه این راه می‌کند، اضافه کرد: استعدادهای در مناطق دور افتاده نهفته است که گاه مربی با دیدن آنها فقط حسرت بر دلش می‌ماند چرا آنها باید در کمبود امکانات برای همیشه دیده نشوند.

کانون بی قید مکان

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در قالب طرح پیک امید مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در روستاها و مناطق حاشیه‌ای شهرها به اجرای برنامه‌های مختلف کانون می‌پردازند تا یادآوری کنند چون کانون در قید مکان نیست و هر کجا که کودکان و نوجوانان باشند با جان و دل به آنها خدمات ارائه می‌دهد.

سهیلا شیخی اظهار داشت: در هر کدام از این پیک‌های امید ۲ مربی از مربیان مراکز کانون به اجرای برنامه متنوع قصه گویی، خوشنویسی، بازی و سرگرمی، شعرخوانی، نویسندگی و طرح ادبی در مدارس برای بچه‌های روستاها اقدام می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مهمترین هدف این طرح خدمات رسانی فرهنگی به کودکان روستای است، اضافه کرد: افزایش نشاط و شادابی در بین جامعه هدف، افزایش مهارت‌های زندگی، افزایش آگاهی‌های کودکان و نوجوانان و کشف استعدادهای آنها با بهره گیری از مربیان مجرب از دیگر اهداف اجرای این طرح است.

شیخی یادآور شد: این طرح در هفته ملی کودک در سریش آباد از توابع شهرستان قروه آغاز شد و اکنون در سنندج، دیواندره و سروآباد در حال اجراست و برای ادامه آن تا پایان سال و در سال‌های آینده نیز برنامه ریزی شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان با اشاره به اینکه اجرای پیک امید معطوف به زمان خاصی نیست، افزود: کاروان «پیک امید» کانون پرورش فکری برای نشاط‌ بخشی و اجرای برنامه فرهنگی در طول سال در مناطق کم‌برخوردار و برای کودکان و نوجوانانی که امکان حضور در مراکز ثابت را ندارند، برنامه‌های متنوع اجرا می‌کند.

شیخی تاکید کرد: در این برنامه، کاروانی متشکل از مربیان فرهنگی و داوطلب، کارشناسان فرهنگی،  هنری و ادبی بر اساس محتواهای خاص از جمله فرهنگ، آداب و رسوم فعالیت هایی ویژه قصه گویی و بازی گروهی را هم برای بچه‌های روستایی طراحی و اجرا کردند.

وی گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان نسبت به شناسایی مناطق دارای اولویت خدمت‌رسانی و کم برخوردار اقدام کرده و نسبت به اعزام پیک امید به این مناطق برنامه ریزی‌های مدونی انجام داده، باشد که نظیر این اقدامات در استان بیشتر از گذشته شود و هیچگاه فراموش نکنیم روستا بخش مهمی از کشور است.