تهران- ایرنا- عضو شورای اجرایی انجمن ریاضی ایران با بیان اینکه فقدان میرزاخانی بسیار سخت است، گفت: عشق میرزاخانی به حل مسایل ریاضی الهام بخش بسیاری از زنان جهان شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «زهرا گویا» عصر جمعه در آیین گشایش "نمایشگاه عکس مریم میرزاخانی" با بیانی اینکه میرزاخانی علاوه بر نبوغ و استعداد شگرف، در خلاقیت و تجسم بی‌بدیل بود، افزود: وی توانست درهای بسته زیادی را در ریاضی باز کند.

وی با تاکید بر اینکه عشق مریم میرزاخانی به ریاضی و باور وی به حل مسایل، انگیزه بخش زنان زیادی در جهان شده است، خاطرنشان کرد: فقدان این دانشمند بزگ سخت است، ولی جامعه جهانی ریاضی تلاش کرده که به شکل‌های مختلف این ارزش ها و خاطره ها را نگه دارد.

 استاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: مهم بزرگداشت و جاودانه شدن میرزاخانی از سوی جامعه جهانی ریاضی است و این کار فقط اختصاص به ایران ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش هدف از برگزاری این نمایشگاه عکس را بزرگداشت مریم میرزاخانی، چهره بی مثال ریاضیات جهان عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه سال گذشته در هجدهمین کنگره بین المللی ریاضیات ریودوژانیرو برگزار شده و یک روز قبل، میزبان این نمایشگاه کمیته زنان و ریاضی کمیته اتحادیه بین المللی ریاضی بود و بعد از آن در طول ۱۰ روز این کنگره ادامه داشت.

گویا با بیان اینکه بدون اقراق این نمایشگاه پربیننده ترین و پربازدیدترین نمایشگاه کنگره ای که بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در آن شرکت کرده بودند، خاطر نشان کرد: برپا کنندگان این نمایشگاه قول داده بودند که کشورها و یا انجمن هایی که علاقه مند باشند می توانند طبق پروتکلی که میان آنها و علاقمندان بسته می شود، بطور رایگان از امکانات این نمایشگاه استفاده کنند.

وی با ابراز خوشحالی از برپایی این نمایشگاه در ایران تصریح کرد: بازدیدکنندگان ایرانی این فرصت را پیدا کرده اند که از این نمایشگاه دیدن کنند و تنها شرط برگزار کنندگان در ریودوژانیرو این بود که عکس‌های نمایشگاه در ابعاد اصلی تهیه شود و به همان ترتیب چیده شود، یعنی از روشنایی ورود مریم به این دنیا شروع می‌شود در ۱۸ تابلو که نشان دهنده مسیر زندگی این دانشمند است، با خاموشی ستاره، پایان می‌پذیرد.

گویا با اشاره به اینکه این نمایشگاه از امروز جمعه اول تا ۱۰ آذرماه برپا است گفت: امیدواریم که دانش آموزان و دانشجویان و هموطنان ما فرصت داشته باشند که از این نمایشگاه دیدن کنند.

در ادامه این مراسم دوستان و اساتید مریم میرزاخانی به بیان ویژگی های اخلاقی و استعدادهای علمی این دانشمند ریاضی جهان پرداختند.

 مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران متولد شد و در دبیرستان فرزانگان، که ویژه دختران با استعدادهای درخشان است، تحصیل کرد. استعداد خارق العاده وی در ریاضی زمانی آشکار شد که وی موفق به دریافت مدال طلای مسابقات جهانی ریاضی در هنگ کنگ در سال ۱۹۹۴ و کسب امتیاز کامل مسابقات جهانی ریاضی کانادا در سال ۱۹۹۵ شد.

وی در دانشگاه صنعتی شریف به تحصیل خود ادامه داد و در سال ۱۹۹۹ دوره کارشناسی علوم ریاضی را به پایان رساند. در آن دوره میرزاخانی سه مقاله به چاپ رساند که دو مقاله در زمینه گراف بود. مریم دوره دکتری خود را در دانشگاه هاروارد در زمینه هذلولی گذراند و در سال ۲۰۰۴ رساله برجسته وی علاوه بر کسب جایزه ام لئونارد و بی بلومنتال، بورس تحقیقاتی موسسه کلی در دانشگاه پرینستون را نیز کسب کرد.

مریم میرزاخانی به سرعت از استادیاری به استادی ارتقا یافت و در سال ۲۰۰۸ به همراه همسرش جان وندارک، متخصص علوم کامپیوتر، عازم این دانشگاه شد. دخترش آناهیتا نیز در سال ۲۰۱۱ به دنیا آمد.

مریم غالبا روی تکه های بزرگی از کاغذ که آنها را روی زمین پهن می کرد، تصویرهایی می کشید تا بوسیله آنها بتواند ریاضیات رویه های خمیده را تجسم کند.

مریم جوایز زیادی را برای کارهای علمی ریاضی خود کسب کرد و در سال ۲۰۱۴ در کنگره بین المللی ریاضیات که در سئول برگزار شد، موفق به کسب مدال فیلدز شد.

 نمایشگاه "به یاد مریم" از اول تا ۱۰ آذرماه با همکاری موزه ملی علوم و فناوری و اتحادیه بین المللی ریاضی در خانه فرهنگ دیهیمی برگزار می شود.