تهران- ایرنا- ۱۰۷ عضو مجلس نمایندگان آمریکا جمعه‌شب با امضای طوماری، از "مایک پمپئو" وزیر امورخارجه این کشور خواستند، سخنانش را درباره مشروعیت‌بخشی به شهرک‌سازی‌های اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن و قدس اشغالی پس بگیرد.

در این طومار که «اندی لِوین» عضو دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت "میشیگان" تهیه کرده و نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزای آناتولی ترکیه قرار گرفته است، تصمیم وزارت امورخارجه ایالات متحده در خصوص قانونی دانستن این شهرک‌ها کاملا رد شده است.

نمایندگان دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این طومار اعلام کردند: این تصمیم حاوی این پیام است که دولت ایالات متحده به حقوق بشر و حقوق بین‌الملل هیچ احترامی قائل نیست.

نمایندگان معنقدند: این تصمیم مخالف سیاست آمریکا در خصوص شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی در طول دهه‌های گذشته است.

در ادامه این طومار آمده است: موضع آمریکا مبتنی بر دیدگاهی است که سال ۱۹۷۸ توسط وزارت امورخارجه وقت صادر و در آن تأکید شد که احداث شهرک در سرزمین‌های اشغالی فلسطین مغایر با حقوق بین‌الملل است.

 اقدام دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا در کنار انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس، به اعتبار این کشور به عنوان یک میانجی‌گر صادق و بی‌طرف میان اسرائیل و فلسطینی‌ها لطمه وارد می‌کند و خسارات جبران‌ ناپذیری به روند صلح در خاورمیانه می‌زند.

در این طومار گفته شده است که اقدام دولت ترامپ در این خصوص، امنیت آمریکا، رژیم صهیونیستی و مردم فلسطین را به مخاطره خواهد انداخت.

براساس این طومار، تصمیم تازه وزارت امورخارجه آمریکا به معنای نقض آشکار ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو  است که براساس آن دولت اشغالگر نمی‌تواند بخش‌هایی از جمعیت غیر نظامی‌اش را به سرزمین اشغال شده منتقل کند.

پمپئو ۲۷ آبان ماه اعلام کرد،  دولت ترامپ "پس از مطالعه دقیق مباحث حقوقی همه طرف‌ها" اعلام می‌کند که شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری مغایر با حقوق بین‌الملل نیست، اظهاراتی که با محکومیت بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اسلامی و عربی رو به رو شد.

براساس گزارش رسمی فلسطینی، حدود ۶۵۰ هزار شهرک‌نشین در ۱۶۵ شهرک و  ۱۱۶کانون شهرک‌سازی در کرانه باختری رود اردن و قدس اشغالی سکونت دارند.