اراک - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: هشت طرح تحقیقاتی جدید در حوزه‌های مختلف آبخیزداری، علوم دامی، فنی و مهندسی و منابع طبیعی امسال در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان انجام شد.

«غلامرضا گودرزی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از این طرح های تحقیقاتی در بخش آبخیزداری، یک طرح در بخش علوم دامی، ۲ طرح فنی و مهندسی، سه طرح گیاه‌پزشکی و یک طرح در زمینه منابع طبیعی انجام شده است.

وی ادامه داد: مطالعه ۱۵ طرح تحقیقاتی جدید نیز امسال در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی آغاز شده‌است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: چهار طرح در پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین، یک طرح در بخش علوم دامی، سه طرح فنی و مهندسی، پنج طرح گیاه‌پزشکی و ۲ طرح در بخش منابع طبیعی امسال در این مرکز آغاز شده‌است.

گودرزی خاطرنشان کرد: ۷۴ طرح تحقیقاتی نیز در حوزه های مختلف آبخیزداری، اقتصادی اجتماعی، پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه و لوبیای خمین، بخش فنی و مهندسی، گیاه‌پزشکی و منابع طبیعی در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در حال انجام‌است.

وی ادامه داد: افزایش بهره وری در نهاده‌های کشاورزی، کاهش مصرف سموم شیمیایی، افزایش عملکرد و سازگاری با خشکی و تغییر اقلیم از جمله مهم‌ترین برنامه‌های مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: اجرای بیش از یک هزار عنوان طرح تحقیقاتی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان، معرفی ۱۰ رقم لوبیا، مشارکت در معرفی ۱۲ رقم گندم ، مشارکت در معرفی سه رقم جو و مشارکت در معرفی هفت رقم دانه‌های روغنی از جلمه مهم‌ترین دستاوردهای این مرکز بوده‌ است.

گودرزی افزود: مشارکت در معرفی پنج رقم جدید صنوبر و معرفی مناسب ترین کلن این درخت، معرفی و ثبت ۱۰ رقم انار، معرفی ژئوتیپهای برتر گل محمدی و آویشن، ایجاد هرباریوم گیاهی، تهیه شناسنامه‌های حوزه‌های آبخیز استان و شناسایی و کنترل بیماری‌های باغی و زراعی از دیگر دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی است.

مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال ۷۲ به بهره برداری رسیده است که با ادغام وارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۷۹ با عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی سپس در سال ۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استان‌ها، این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت می‌کند.
این مرکز دارای بخش های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های پژوهشی فراهم کرده است.
۲ ایستگاه از این ایستگاه ها به صورت ملی ( پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه) و پنج ایستگاه دیگر به صورت استانی فعالیت می کنند.

برچسب‌ها