خمین - ایرنا - رئیس بهزیستی خمین گفت: اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم «آمبلیوپی» برای پنج هزار کودک سه تا ۶ ساله در این شهرستان هدفگذاری شد.

«اسماعیل خانجانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان  تا بهمن امسال در۲۵  پایگاه سیار و چهار مرکز ثابت خمین اجرا می شود.
وی افزود: این طرح در مهدهای کودک، یک مجتمع پیشگیری، مراکز درمانی روستایی نظیر خانه‌های بهداشت و مساجد برگزار می شود.  
رئیس بهزیستی خمین اظهار داشت: کودکان معاینه شده‌ای که وضعیت بینایی چشم آنها مشکوک تشخیص داده شود به  سطح دوم (بینایی‌سنج) انتقال پیدا می‌کنند.
خانجانی گفت: والدین برای مشارکت در این طرح با در دست داشتن اصل شناسنامه کودک، به پایگاه‌های اجرای این طرح مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: طبق توافق صورت گرفته کودکانی که زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی هستند به صورت رایگان از خدمات این طرح بهره‌مند می‌شوند.
رئیس بهزیستی خمین سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم را قبل از ۶ سالگی بیان کرد و افزود: والدین باید کودکان خود را هر سال یک بار برای معاینه به پایگاه سنجش بینایی ببرند.
خانجانی ادامه داد: کودکان مشمول این طرح در سه مرحله شامل غربالگری اولیه و بینایی‌سنجی شرکت و در صورت حاد بودن به چشم پزشک ارجاع داده می‌شوند.
 وی توضیح داد: آمبلیوپی یا تنبلی چشم یک مشکل بینایی است و اگر به موقع درمان نشود باعث بروز اثرات جدی بر زندگی می‌شود.
رئیس بهزیستی خمین گفت: در این بیماری یک چشم که به آن چشم تنبل یا آمبلیوپ می‌گویند، باعث می‌شود دید مرکزی به خوبی تکامل پیدا نکند.
پیشگیری از تنبلی چشم و اختلال های بینایی به عنوان یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۲۰ تعیین شده‌است.
خمین در جنوب استان مرکزی ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد.