تهران-ایرنا- به دنبال برگزاری اعتراض‌های ضددولتی در کلمبیا، رئیس‌جمهوری این کشور وعده داد دولتش "مذاکره ملی" و اعمال "اصلاحات اجتماعی" را در دستور کار خود قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوگوتا، مخالفان سیاست‌های دولت "ایوان دوکه" رئیس جمهوری کلمبیا پنجشنبه دست به تظاهرات زدند و پس از چند کشور آمریکای لاتین، کلمبیا نیز صحنه اعتراض های ضد دولتی شد.

به دنبال این اعتراض‌ها، ایوان دوکه روز گذشته(جمعه) اعلام کرد مذاکره ملی برای حل‌وفصل چالش‌ها و برآورده کردن انتظارات معترضان برگزار خواهد شد.

به رغم اعلام منع آمد و رفت در برخی مناطق کلمبیا، اعتراض های پراکنده ای روز گذشته برگزار شد. اعتراض ها در کلمبیا تاکنون منجر به کشته شدن دست کم سه نفر و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر شده است.

اعتراض‌های ضد دولتی در حالی در کلمبیا برگزار شده که منطقه آمریکای لاتین به ویژه در شیلی و بولیوی این روزها شاهد ناآرامی‌های گسترده‌ای است.

در همین حال ایوان دوکه در نطقی تلویزیونی گفت: مذاکره ملی برای تقویت اجرای سیاستهای اجتماعی فعلی برگزار خواهد شد. تلاش می کنیم متحدالشکل با بینش میان مدت و درازمدت در مسیر از بین بردن شکاف های اجتماعی حرکت کنیم. وی افزود: این مذاکرات به صورت منطقه ای و با حضور همه بخش های سیاسی و اجتماعی برگزار می شود.

از زمان حضور ایوان دوکه راست گرا در قدرت در 18 ماه پیش تاکنون، محبوبیت وی کاهش یافته است.

انریکه پنالوسا شهردار بوگوتا نیز روز گذشته از اعلام منع آمد و رفت طی شب گذشته در پایتخت این کشور خبر داد. رئیس جمهوری کلمبیا نیز اعلام کرد دستور استقرار نیروهای امنیتی و ارتش در مکان های حساس در پایتخت را صادر کرده است.

اما به رغم اعلام منع آمد و رفت، اعتراض های پراکنده ای روز گذشته برگزار شد اما به بزرگی تظاهرات های روز پنجشنبه نبود. در تظاهرات روز پنجشبه حدود 230 نفر دستگیر و 273 غیرنظامی و نظامی مجروح شدند.

سازمان‌های اصلی کارگری، کشاورزی و دانشجویی، سیاست‌های نئولیبرال دولت کلمبیا را رد کرده‌اند. دولت این کشور به دنبال «کاهش بودجه مستمری‌بگیری، افزایش سن بازنشستگی و به خدمت گرفتن افراد جوان با کمتر از میانگین دستمزدها» بوده است.

رئیس‌ جمهوری کلمبیا پیشتر با چالش های مختلفی از جمله نگرانی‌های امنیتی در مرز با ونزوئلا نیز دست و پنجه نرم کرده است. دولت بوگوتا اعلام کرده هجوم مهاجران ونزوئلایی به کلمبیا شرایط سختی را برای دولت در برآورده کردن نیازهای آنها ایجاد کرده است. کلمبیا اعلام کرده در صورت عدم انتقال کمک های بین المللی این کشور نمی تواند نیازهای مهاجران ونزولایی را برآورده کند. در این میان مردم کلمبیا نیز نسبت به حضور موج مهاجران ونزوئلایی خشمگین هستند.