سفیر ایتالیا در تهران در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: میزان علاقهمندی دو طرف به توسعه روابط دوجانبه بسیار بالاست.
«ژوزپه پررونه» ادامه داد: شرکتهای ایتالیایی همچنان علاقهمند به حضور و فعالیت در بازار ایران هستند. در اغلب نمایشگاههایی که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود، شرکتهای ایتالیایی حضور دارند و گاهی تنها شرکتهای خارجی حاضر در نمایشگاه هستند. همچنین میتوانم به سرمایهگذاری یک شرکت ایتالیایی در تبریز اشاره کنم که در صنعت تولید وسایل گرمایشی فعالیت میکند.
به گفته وی به تازگی یک هیات تجاری ایتالیایی در ایران حضور داشته و همه اینها نشان از علاقهمندی ایتالیا برای حفظ و توسعه روابط با ایران دارد.
وی با بیان این که سفارت ایتالیا مشتاق به نقشآفرینی در بهبود روابط اقتصادی دو کشور است، گفت: ما تمام نیروهای خود را بسیج کردهایم تا بتوانیم به شرکتهای ایتالیایی و ایرانی برای کسب شناخت بهتر و عمیقتر از بازار دو کشور و یافتن زمینههای همکاری کمک کنیم.
پررونه با تاکید بر ضرورت بهبود روابط بانکی بین دو کشور، عنوان کرد که ایتالیا بر خلاف برخی کشورهای اروپایی در تلاش است تا کانالهای ارتباطی را باز نگه دارد و با وجود کنترلها و نظارتهایی که بر روابط بانکی وجود دارد، تمام راههای ارتباطی را مسدود نکند و در همین رابطه به زودی یک هیات بانکی از ایتالیا به تهران خواهد آمد.
وی همچنین با استقبال از سازوکار تهاتر کالا بین دو کشور، آن را راهحلی منطقی در شرایط کنونی دانست و افزود: اکنون یک شرکت در ایتالیا توسط فعالانی از هر دو کشور به ثبت رسیده که کار مشابهی را انجام میدهد تا مبادلات تجاری بدون نیاز به تراکنش مالی بین دو کشور انجام گیرد. این سازوکار قابلیت توسعه و گسترش دارد. ضمن این که امیدواریم اینستکس نیز به مرحله اجرایی برسد.
پررونه در پایان سخنان خود بر ضرورت تداوم ارتباطات اتاق بازرگانی تهران و سفارت ایتالیا به منظور هماهنگی برای اجرای برنامههای مشترک و تلاش برای رفع موانع کوچک و بزرگ در مسیر توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تاکید کرد.
در ادامه این نشست «مسعود خوانساری» رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به استحکام روابط سیاسی ایران و ایتالیا و وضعیت مناسب روابط اقتصادی دو کشور گفت: متاسفانه این روابط به تازگی تحت تاثیر تحریم قرار گرفته و کاهش قابل توجهی داشته است.
وی با بیان این که روابط گستردهای میان اتاق بازرگانی تهران و بخش خصوصی ایتالیا شکل گرفته است، به برگزاری دو همایش بزرگ در سالهای اخیر توسط اتاق تهران اشاره کرد که با حضور فعالان اقتصادی دو کشور صورت گرفت.
خوانساری ادامه داد: امیدواریم فعالیت سفارت ایتالیا در جهتی باشد که به کمرنگ شدن اثر تحریمها در روابط اقتصادی دو کشور بینجامد و رابطه بین فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور را تسهیل کند.
وی در ادامه سخنان خود به معرفی اتاق بازرگانی تهران، فعالیتها و جایگاه پارلمان بخش خصوصی پایتخت پرداخت و اضافه کرد که اتاق تهران از هرگونه همکاری با سفارتخانه ایتالیا و بخش خصوصی این کشور در راستای توسعه همکاریها استقبال میکند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: با توجه به سابقه همکاری دیرینه و محکمی که بین دو کشور وجود داشته، ایتالیا شناخت مناسبی از صنعت و بازار ایران دارد و از این جهت میتواند از سایر رقبا جلوتر حرکت کند. اگر مساله روابط بانکی با کمک دولتها تسهیل شود، همکاریهای مشترک جهش مییابد و سرمایه بیشتری از سوی بنگاههای ایتالیایی در زمینههای مستعد و سودآوری که در اقتصاد ایران وجود دارد، سرمایهگذاری میشود که نتیجه آن انتفاع دوجانبه است.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به چین، عنوان کرد که سازوکاری مبنی بر تهاتر کالا بین بخش خصوصی دو کشور در حال بررسی و تدوین است و میتوان برای مبادلات بین ایران و ایتالیا نیز سازوکاری مشابهی مورد مذاکره و تدوین قرار گیرد.
خوانساری با اشاره به تمرکز دولت و بخش خصوصی دو کشور بر توسعه صادرات غیرنفتی گفت: اگرچه تحریم مشکلاتی برای اقتصاد ایران ایجاد کرده و موجب کاهش تجارت خارجی و رشد اقتصادی شده است اما در عین حال باعث شده تا تمرکز بیشتری روی توانمندیهای داخلی صورت گیرد و تلاش شود تا تولید داخلی رونق بگیرد و صادرات غیرنفتی افزایش یابد. به همین جهت بازارهای همسایه و منطقه در متن توجه قرار گرفتهاند و ورود به موافقتنامههای تجاری مانند اوراسیا در دستور کار است که محقق شده. حذف تعرفهها یا وضع تعرفههای ترجیحی بین ایران و کشورهای همسایه باعث توسعه صادرات میشود و این قبیل توافقات میتواند بین ایران و ایتالیا نیز شکل بگیرد.