محمد یزدانی نسب روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: تعبیه و تجهیز برخی از مکان ها به منظور آگاهی سیاست گذاران و برنامه ریزان کشور از نقطه نظرات جامعه، بی تردید خشونت و پرخاشگری را کاهش می دهد.
وی تصریح کرد: در بسیاری از مواقع جامعه به هنگام تصمیمهای غیرمنتظره از روش بروز اعتراض ها و بیان نظرات بی اطلاع است و این امر سبب خشونت و آشوب در کشور می شود. اما اگر سازوکار اعتراض در کشور فراهم شود؛ به طور حتم از بروز تنازع و تخریب جلوگیری می شود.
به عقیده یزدانی تعبیه و تجهیز برخی از مکانها برای تجمع های مسالمت آمیز و بسط آزادی مطبوعات از موثرترین سازوکارهای اعتراضی به شمار می رود.
این مدرس دانشگاه با بیان این که گاهی اهداف و منافع اقشار متعدد جامعه با سیاست گذاران متمایز است، گفت: جامعه باید قبل از تصویب هر برنامه ای از تصمیم های مهم کشوری مطلع باشد و به عنوان نمونه شماری از انجمنها و اتحادیهها در کشور سازماندهی و در خصوص منافع این اقشار با دولت مردان گفت وگو کنند.
یزدانی نسب در پایان یادآور شد: بر این اساس فاصله دولت و ملت کاهش می یابد، تصمیم ها پس از تعدیل به تصویب می رسند و پذیرش جامعه نیز به طور حتم افزایش می یابد.
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز گفته بود، همه قوای سهگانه باید تلاش کنند شرایط انجام اعتراضها در یک چارچوب مدنی فراهم شود. مدل اعتراض مدنی را باید متخصصان علوم اجتماعی و حقوق طراحی کنند.
به گفته وی، شایسته است مردم، اعتراضها را در قالبهای مدنی انجام دهند تا مبادا با آسیبهای ناشی از برخی خشونتها، خانوادهها و عزیزان آنها، دچار تالم و فشار روحی شوند.
پیش از این هیات وزیران مصوبه ای را ارائه کرده بود که بر اساس آن محل های تشکیل اجتماعات و راهپیماییها در تهران و دیگر شهرها مشخص میشد. اما هیات عمومی دیوان عدالت اداری این مصوبه را ابطال کرد که اعتراض معاونت حقوقی ریاست جمهوری نسبت به ابطال این مصوبه را در پی داشت.