به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، ماجرای سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین پس از گذر چندین روز از اجرایی شدن آن و واکنشهای گوناگونی که به آن شد، وارد فاز جدیدی شده است و اکنون که دگربار آرامش در جامعه برقرار شده است، میتوان این موضوع را زیر ذرهبین قرار دارد و به دور از تمامی جهتگیریها به تجزیه و تحلیل آن پرداخت و با نگاهی کارشناسانه به بررسی معایب و مزایای این موضوع همت گماشت تا از پس آن بتوان در تصمیمگیریهای آینده، روندی را اتخاذ کرد که کمترین التهاب و نگرانی در افکار عمومی ایجاد شود و اینگونه با وحدت و اتحاد ملی به آنچه شایسته ملت ایران است، دست یافت.
رسانههای منتسب به جریان اصلاحطلب عنوان داشتند: از پس هر بحران اینکه استیضاح روحانی مطرح شود، در حال تبدیلشدن به یک طنز سیاسی تلخ است که نه تنها نتیجهای دربر ندارد که در عمل در حال تبدیلشدن به فرصتی برای نمایش برخی از نمایندگان مجلس است تا با این روش نام خود را در صفحات نخست رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب قرار دهند.
رسانههای اصولگرا نوشتند: موضعگیری صریح رهبری سبب شد ضمن حفظ وحدت درونی نظام، وحدت مردم نیز تأمین شود و دولت هم فرصت پیدا کند تا برای جنبههای نگرانکننده طرح افزایش قیمت بنزین فکر کند این در حالی بود که برخی از خناسان آماده بودند تا پس از مخالفت رهبری بر طبل بسته بودن دست دولت بکوبند و فریاد وا دولتا سر دهند
رسانه های اصلاح طلب
امکان برقراری اجتماعات و راهپیماییها
روزنامه آرمان ملی نوشت: بلوغ مدیریتی و مردمی در یک جامعه با نشانههایی از جمله ارتقای ظرفیت گفتمان سیاسی، درک متقابل از نیازهای طرف دیگر و سعی در پیدایش راهحلی جهت تامین حقوق ملت دارد. طبیعتا اگر هر یک از طرفین از حدود متعارف اجرای تکلیف یا اعمال حق دچار افراط و تفریط شوند، یعنی مدیران جامعه امکان برقراری چنین اجتماعات و راهپیماییها را فراهم نکنند، قطعا به نوعی ممکن است زمینه نافرمانیهای مدنی فراهم آید و از طرفی اگر تشکیل این اجتماعات که باید به صورت مسالمت آمیز در چارچوب عرف سیاسی اعمال گردد، موجب ورود اضرار به دیگران باشد و نوعی خشونت بین طرفین حاکم گردد، در نتیجه اعمال حق و انجام تکلیف با چالش اساسی مواجه خواهد شد که نتایج منفی آن غیرقابل پیشبینی است.
در بخشی از مطلب روزنامه آرمان ملی آمده است: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی اعتراض و حق تجمع به شرطی که مخل مبانی اسلام و مسلحانه نباشد به رسمیت شناخته شده است. منتها بسترهای تحقق این اصل مصرح قانون اساسی تاکنون فراهم نشده و این باعث میشود که شرایط به گونهای پیش برود که برخی معترضان که اعتراض بحقی دارند با آشوبگران و اغتشاشگران در یک ردیف قرار گیرند. در حالی که آشوب، اغتشاش و آتشزدن از سوی هر کسی که باشد محکوم است و هیچ کس در این شک و تردید ندارد، چرا که خلاف منافع ملی و عمومی است اما مسئولان تاکنون نتوانستهاند زمینههای تحقق این اصل قانون اساسی را فراهم آورند.
علی ابراهیمی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اظهار داشت: معیشت مردم باید در اولویت کشور باشد اگر قرار است قیمت بنزین واقعی شود باید درآمد مردم نیز متناسب سازی شود. همانند سایر نقاط دنیا به دنبال واقعی کردن قیمت ها باید درآمد مردم ایران نیز واقعی شود همه ما به این موضوع باور داشته و اختلافنظری در این زمینه نداریم. روزنامه اعتماد با تیتر دفاع از حق اعتراض نوشت: امروز پس از فراز و نشیبهای فراوانی که طول دههها و حتی قرون در مسیر دموکراسیخواهی و حرکت به سوی آزادی شهروندی و حکومت مشروطه و استیلای حاکمیت مردمسالار پشت سر گذاشتهایم، لااقل در این مهم به توافق نسبتا همگانی دست پیدا کردهایم که شهروندان حق دارند برای پیگیری مطالبههای قانونی خود، دست به تجمع قانونی زده و صدای خود را به گوش حاکمیت برسانند. در این شرایط اما لازم است که به مکانیسم و روشی روشن و قانونمند برای تحقق این اعتراضهای مدنی و قانونی توسط مجموعه حاکمیت برسیم. روشی که البته آثار مثبت متعددی به همراه خواهد داشت و از جوانب مختلف به سود فرهنگ شهری و مدنیت جامعه است، اما شاید نخستین اثر آن، این باشد که در بزنگاههایی همچون آنچه طی هفته گذشته شاهد بودیم، صف معترضان و کسانی که آشوبگران بودند، از یکدیگر مجزا شده و امکان سوءاستفاده از تجمعات قانونی و مسالمتآمیز شهروندان از کسانی که به دنبال بهرهبرداری خود هستند، سلب میشود.
سید محمد حسن ابوترابی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا اظهار داشت: قطعا در اعتراضهای اخیر، اگر مکان خاصی برای تجمع وجود داشت، به راحتی میتوانستیم بین افرادی که طبق خواسته قانونیشان میخواستند تجمع کرده تا صدایشان را به گوش مسوولان برسانند با کسانی که از این بستر آشوبگری کرده و سوار موج شدند، تفکیک قائل شویم؛ به هر حال امیدواریم اولویت بررسی این طرح را هفته آینده در دستورکار قرار دهیم.
عماد افروغ نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روزنامه ایران گفت: ما مدام داریم گروههای مختلف اجتماعی را از فرآیند تصمیمگیری و مشارکت حذف میکنیم. در تصمیماتی که گرفته میشود اصلاً فرآیند اقناعی جامعه و مشارکت عمومی جایی ندارد. بعد از آن هم امکانی برای بیان عقیده، اعتراض، انتقاد و دیدگاه بخشهای مختلف جامعه وجود ندارد. خب با این وضع چطور باید انتظار داشت که جامعه خشمگین نشود و واکنش تند نشان ندهد. اینها از قبل روی دوش جامعه تلنبار شده بود و تصمیم اخیر هم بار روانی بسیار زیادی داشت و در همان نگاه اولیه برای هر فردی در جامعه به معنای افزایش فشار اقتصادی بود، بدون آنکه قدرت خرید افزایش پیدا کرده باشد.
خبرگزاری ایسنا در گفت وگو با ابوالفضل سروش عضو فراکسیون امید آورد: این نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم فراهم کردن بسترهای لازم برای طرح اعتراضات و انتقادات مردم به اصلاح قیمت بنزین تصریح کرد: باید حق اعتراض به مردم داده شود. راهکار آن است که برای آنها مکانی جهت برگزاری تجمعاتشان در نظر گرفته شود کما اینکه قرار بود خیابان مردم یعنی خیابان کنار مجلس شورای اسلامی به عنوان محل تجمعات در نظر گرفته شود که با همین استدلال هم این خیابان از شهرداری گرفته شد، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد که دیوارکشی هم صورت گرفت.
قطع اینترنت و نتایج آن
علی کلاهی کارشناس به روزنامه آرمان ملی گفت: در حقیقت خاموشی اینترنت منجر به خاموشی اقتصاد و مردم در کشوری شده که میخواهد تحریمها را دور بزند. از سوی دیگر قطعی اینترنت باعث افزایش سکوت در جامعهای شده که مردم آن از طریق شبکههای اجتماعی با هم صحبت میکردند و حالا جامعه به سمت انزواع پیش رفته است. امروزه نمیتوان بدون گوگل و جیمیل و شبکههای اجتماعی به زندگی عادی و کسب و کار پرداخت.
حیات فروشگاههای اینترنتی، استارت آپها و دهها موسسه دیگر به وجود اینترنت وابسته است و تعطیلی فروشگاههای اینترنتی و فعالیتهای موجود در این حوزه، ۹۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد ایران خسارت زده است. دولت با کدام بودجه میتواند ضرر تک تک مردم و شرکتها را جبران کند. همه مردم که اغتشاشگر نیستند که حالا دسترسی ۸۵ درصد از مردم در این شرایط اقتصادی قطع شده است و اگر دغدغه مسئولین سوءاستفاده اغتشاشگران و جلوگیری از اطلاعرسانی و شیطنتهای آنهاست میتوان بهصورت منطقهای اینترنت را قطع کرد اما وقتی در تهران هیچ مشکلی نیست و اتفاقی رخ نداده چرا اینترنت قطع است.
سیده فاطمه حسینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مطلبی در روزنامه آرمان ملی نوشت: قطع اینترنت سراسری و دسترسی مردم به شبکههای اینترنت داخلی، در راستای تامین امنیت و ناآرامیهای هفته گذشته در کشور رخ داد و این محدودیتها در آن مقطع زمانی یک رویکرد در جهت برقراری آرامش و بازگشت ثبات به کشور بود، اما تداوم این وضعیت در حالی که ثبات و امنیت در کشور وجود دارد، میتواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی به همراه داشته باشد. شرایط این روزهای محدودیت دسترسی به اینترنت و تداوم آن را میتوان از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد. بُعد نخست پیامد اقتصادی قطعی اینترنت در کشور است و تداوم آن میتواند بر روند ادامه فعالیت کسب و کارهای اینترنتی و استارتآپهایی که در سالهای اخیر در بستر اینترنت شکل گرفتهاند، تاثیر منفی بگذارد. هر چند برخی از این کسب و کارها نظیر تاکسیهای آنلاین که از طریق شبکه ملی و اینترنت داخلی، امکان فعالیتشان مهیاست، ولی بسیاری دیگر از کسب و کارها این شرایط را ندارند و با هر روز قطعی اینترنت، زیان مالی هنگفتی را تجربه میکنند. بیشک توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری در کشور ما که در شرایط تحریم بسر میبرد، اهمیت دوچندانی دارد و به همین دلیل باید تلاش کرد که هر روز نقش نوآوری و فناوری دراقتصاد کشور پررنگتر از گذشته باشد و توسعهاین زیست بوم مورد حمایت دولتمردان قرار بگیرد. یکی از ملزومات توسعه این زیست بوم گسترش روزافزون پوشش ارتباطات و اینترنت است که با توجه به اتفاقات هفته گذشته، در حال حاضر فعالان این زیست بوم دچار مشکل و محدودیت شدهاند.
محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا درباره قطعی شبکه اینترنت در کشور در پی حوادث روزهای اخیر، گفت: ساختار کارهای روزمره به نحوی تنظیم شده است که عدم استفاده از فضای مجازی برای انجام آنها ناممکن است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با قطعی شبکه اینترنت خط خبری داخل نیز بسته است و مردم ممکن است سراغ رسانههای بیگانه بروند اینگونه رفتارها چه مضراتی خواهد داشت، گفت: در دنیای امروز که اطلاعات حرف اول را میزند باید گزینههای جایگزینی داشته باشیم؛ وزارت ارتباطات و دستگاههای مربوطه باید این توانایی را داشته باشند که جایگزینی برای آنچه که در دسترس نداریم فراهم کنند.
تغییرات شاخصهای اقتصادی
روزنامه آرمان ملی می نویسد: یکی از دلایلی که اعتراضاتی در هفته گذشته شکل گرفت مرکز این اعتراضات غالبا در حاشیه شهرها بود یعنی کسانی که قدرت خریدشان کمتر بود. درست است تاثیری در میزان مصرف دهکهای پردرآمدی ندارد، اما افزایش قیمت بنزین در دهکهای میانی و به پایین حتما در مصرف بنزین تاثیر خواهد گذاشت ولی واقعیت این است که مشکل ساختاری اقتصاد ایران این نیست که قیمت بنزین افزایش یابد یا اینکه نرخ بهره کم یا زیاد شود، مشکل این است که اگر سیاستهای پولی منتج به کنترل رشد نقدینگی بشود و رشد نقدینگی متناسب با رشد اقتصاد بشود و تورم به عدد یک رقمی یا کمتر از پنج درصد برسد دیگر نیاز نیست هر چند سال یکبار شاهد جهش در قیمت بنزین باشیم. به عبارت سادهتر ریشه تغییرات شاخصهای اقتصادی در اقتصاد ایران در نرخ تورم دو رقمی است.
مراجع تقلید و جامعه
روزنامه اعتماد عنوان داشت: برخی مراجع تقلید پس از گرانی بنزین و موج اعتراضهای مردمی به این تصمیم اقتصادی واکنش نشان دادند. مشخصا آیتالله لطفالله صافیگلپایگانی، آیتالله محمدعلی علویگرگانی و آیتالله ناصر مکارمشیرازی در بیانیههای جداگانه خواستار تجدیدنظر سران قوا در مورد این مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با توجه به شرایط اقتصادی مردم شدند. با این حال پس از اینکه رهبر انقلاب نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و گفتند در این حوزه کارشناس نیستند اما با نتیجه بحث و بررسی سه قوه موافقت کردهاند، آیات عظام نیز بیش از هر چیز بر مراقبت از درست اجرا شدن این تصمیم و نظارت برای جلوگیری از افزایش تورم تاکید کردند. با شدت گرفتن اعتراضها و اقدامات خشونتبار اما بار دیگر برخی روحانیون تراز اول به این روند واکنش نشان دادند.
ضرورت ارتقای حمل و نقل عمومی
در بخشی از مطلب روزنامه اعتماد می خوانیم: باید بدانیم که سهمیهبندی و افزایشقیمت هر چند در جای خودش لازم بود (البته نه با عجله و بدون برنامه)، به همان اندازه لازم است که دولت برای اصلاح و بهتر شدن سیستم حمل و نقل عمومی هم برنامهریزی مشخص و فوری داشته باشد چرا که اگر این بخش را ندیده بگیرد یعنی کل آن برنامه و مصوبه تبدیل به طرحی ابتر میشود و موفقتآمیز نخواهد بود. اگر قرار است این طرح توفیقی داشته باشد باید در کنارش شرایطی فراهم شود که مردم اگر ماشینهای شخصیشان را هم کمتر استفاده میکنند، به امکانات و تسهیلات شهری دسترسی داشته باشند تا هم کمکی به محیطزیست باشد و هم هزینهها را برای مردم تقلیل دهد تا همه بار بر دوش مردم نباشد.
ماجرای استیضاح رییسجمهوری
در بخشی از مطلب روزنامه شرق آمده است: از پس هر بحران اینکه استیضاح روحانی مطرح شود، در حال تبدیلشدن به یک طنز سیاسی تلخ است که نه تنها نتیجهای دربر ندارد که در عمل در حال تبدیلشدن به فرصتی برای نمایش برخی از نمایندگان مجلس است تا با این روش نام خود را در صفحات نخست رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب قرار دهند. در حالی که از حداقل وظایف نمایندگی خود به دور هستند و در تمامی رفتار و حرکات خود به دنبال جلب توجه با نیمنگاهی به انتخابات پیشِرو هستند تا بتوانند در فضاسازیهایی که انجام میدهند برای مجلس آینده رأی جمع کنند.
اعتراضات مدنی مردم
روزنامه ایران می نویسد: نیاز امروز ما برای جلوگیری از تکرار این دست حوادث، بازگشت به اصول توسعه سیاسی نظیر افزایش شفافیت، افزایش میزان مشارکت عمومی مؤثر، بهبود وضعیت آزادی بیان، تقویت جامعه مدنی و امثال آن است. در خارج از این چارچوب مطمئناً برای جامعهای که نه خود را دارای توان برای تأثیر بر تصمیمگیریها میبیند و نه امنیت لازم برای اعتراض مدنی را دارا است، راهی باقی نمیماند جز اعتراضات انفجاری خشونتباری که در دو سال اخیر حداقل دو بار کشور را با بحران مواجه کرده است. اتفاقاتی بدون هیچ آوردهای برای معترضان، حجم وسیعی از تخریبها را روی دست کشور میگذارد اما مهمترین آسیب آن تعمیق نفرتها و کینهها و خشم در جامعه خواهد بود.
دولت و توجه به معیشت مردم
علی ابراهیمی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اظهار داشت: معیشت مردم باید در اولویت کشور باشد اگر قرار است قیمت بنزین واقعی شود باید درآمد مردم نیز متناسب سازی شود. همانند سایر نقاط دنیا به دنبال واقعی کردن قیمت ها باید درآمد مردم ایران نیز واقعی شود همه ما به این موضوع باور داشته و اختلافنظری در این زمینه نداریم. وظیفه همه ما این است که واقعیت ها را با مردم در میان بگذاریم اجرای ناگهانی این طرح بدون اطلاع رسانی قبلی باعث ناراحتی مردم شده است.
حمید گرمابی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا در بیان ارزیابی خود از منطق افزایش قیمت بنزین و نحوه اجرای آن گفت: دولت قطعا باید قولی که به مردم داده را به طور منظم ادا کند تا مردم مطمئن شوند حداقل جبران هزینه برای آنان در نظر گرفته میشود. این اطمینانی که مردم از مداوم بودن و منظم بودن این قول میتوانند داشته باشند، میتواند تاثیرات مثبت داشته باشد. نمایندگان به عنوان معتمدان مردم قطعا میتوانند در این زمنیه اثرگذاری مثبت داشته باشند.
آلبرت بغزیان اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران در گفت وگو با تارنمای انتخاب گفت: اگر قیمتها در نتیجه طرح فعلی افزایش پیدا کنند، مجددا طبقات بالا هیچگونه ضعفی را احساس نمیکنند؛ زیرا درآمد بالا دارند یا خودرو کممصرف استفاده میکنند یا حتی بیشتر از چند خودرو دارند و میتوانند از کارتهای سوخت آنها، استفاده کنند.
رسانه های اصولگرا
راهپیمایی مردم انقلابی
روزنامه کیهان نوشت: حضور و بصیرت مردم انقلابی کشورمان، برنامهریزی فتنهگران داخلی و خارجی را با شکست سنگینی مواجه کرد. مقامات آمریکایی از پایان آشوبها در ایران به حدی عصبانی شدهاند که همگی دست به توییت شده و در اظهاراتی مداخلهجویانه حتی به زبان فارسی! سعی میکنند افکار عمومی را به آشوب و اغتشاش تحریک و تهییج کنند. اوج حقارت و عجز و ناله آمریکا را میتوان در پیام توییتری پمپئو به زبان فارسی دید که میگوید «با تلگرام برای ما فیلم و عکس بفرستید!»
روزنامه کیهان: موضعگیری صریح رهبری سبب شد ضمن حفظ وحدت درونی نظام، وحدت مردم نیز تأمین شود و دولت هم فرصت پیدا کند تا برای جنبههای نگرانکننده طرح افزایش قیمت بنزین فکر کند این در حالی بود که برخی از خناسان آماده بودند تا پس از مخالفت رهبری بر طبل بسته بودن دست دولت بکوبند و فریاد وا دولتا سر دهند. در بخشی از گزارش روزنامه جوان آمده است: موفقیت مردم ایران در مقابله با حوادث امنیتی روزهای اخیر که در پی اجرای مصوبه مدیریت مصرف سوخت آغاز شده بود، بار دیگر صلابت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی و ظرفیت آن در مواجهه با چالشهای گوناگون را اثبات کرد و نشان داد که همانگونه که در عرصههای نظامی، سیاسی و اقتصادی ملت ایران توانست، استقلال و تمامیت ارضی و استحکام و ثبات داخلی خود را دربرابر تکانههای آن حفظ و آنها را به فرصتی برای تحکیم و تقویت نظام حفظ کند، در مقابله با چالشهای امنیتی نظیر وقایع اخیر نیز توان و ظرفیت انقلاب اسلامی به اثبات رسید.
روزنامه وطن امروز می نویسد: در این میان نکتهای که نباید مورد غفلت قرار گیرد، ذات شکلگیری چنین تجمعات پرشوری در گستره عظیم کشورمان است. همانقدر که نادیده گرفتن نقش چنین جمعیت استواری در مهار آشوبهای خیابانی میتواند ذهن هر تحلیلگری را به بیراهه بکشاند، تصور آنکه این جمعیت فارغ از دردها و مرارتهای این روزها به خیابان آمده است، موجب سطحینگری در شناخت وضعیت موجود میشود؛ جمعیتی که معترض به هرگونه آشوب و ویرانیطلبی در خیابانها حاضر میشود و فریاد همبستگی با یک نظام سیاسی را سر میدهد، پیش از هر چیز خود نیز معترض به وضعیتی است که مولد نارضایتیها و بسترساز آشوبهای خیابانی شده است. نادیده گرفتن این امر که فضای سخت معیشتی و فراگیری یک الگوی ناکارآمد در مواجهه با مشکلات اقتصادی، جمعیتی را میتواند به نقطه جوش رسانده و باعث جرقه خوردن اعتراضات گسترده شود و محدود کردن افق دید به گروههای فرصتطلبی که ممکن است در بطن این اعتراضات ورود کنند و موجی از آشوب و ویرانی را به همراه آورند، باعث میشود سوءاستفادهای نابجا از جمعیت کثیری که در شهرهای مختلف در محکومیت حوادث به خیابانها آمدند شود.
سخنان رهبر معظم انقلاب
در بخشی از یادداشت روزنامه کیهان با تیتر غائله مغلوب می خوانیم: موضعگیری صریح رهبری سبب شد ضمن حفظ وحدت درونی نظام، وحدت مردم نیز تأمین شود و دولت هم فرصت پیدا کند تا برای جنبههای نگرانکننده طرح افزایش قیمت بنزین فکر کند این در حالی بود که برخی از خناسان آماده بودند تا پس از مخالفت رهبری بر طبل بسته بودن دست دولت بکوبند و فریاد وا دولتا سر دهند. در واقع موضعگیری صریح رهبری سبب شد تا از یک سو، دولت بحران ناشی از تصمیم اخیر- که از جنبههایی قابل نقد هم هست- پشت سر بگذارد و خود را برای بخش دوم ماجرا که مدیریت قیمتهاست آماده کند.
سیدمحمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: قطعا اگر مقام معظم رهبری این فتوّت و جوانمردی را از خود نشان نمیدادند و به این مسئله ورود نمیکردند و صرفا این کار برعهده دولت قرار میگرفت، آشوبی که آغاز شده بود پایان نمییافت و خسارات سنگینی به کشور وارد میشد که متاسفانه در حال حاضر هم خسارات زیادی به کشور وارد شده و حتی حواشی این طرح سبب شده است تا گروهکهای مثل کومله و الاحوازیه در بین مردم مشکل ایجاد کنند.
حمایت آمریکا از آشوبگران
به گزارش روزنامه وطن امروز، در ادامه مواضع مداخلهجویانه مقامات آمریکایی درباره ایران و در شرایطی که اغتشاشات پس از گرانی بنزین در کشورمان کاملا فروکش کرده است، طی یکی دو روز گذشته شاهد افزایش ادعاهای سران دولت آمریکا در حمایت آشکار از ناآرامیها بودهایم، به گونهای که ۵ مقام ارشد آمریکایی در ۲ روز گذشته به اظهارنظر درباره تحولات ایران پرداختند. در این میان مواضع دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور که پیش از این در ۲ مقطع مردم ایران را تروریست نامیده بود، بیش از پیش ادعاهای دروغین آمریکاییها در حمایت از مردم ایران را آشکار کرد. طبق این گزارش، رییسجمهوری آمریکا که از زمان حضور در این سمت از هیچ توهینی به مردم ایران فروگذار نکرده است، روز پنجشنبه ژست حمایت از مردم(!) گرفت. ترامپ مدعی شد ایران آنقدر ناپایدار شده که حکومت، اینترنت را قطع کرده تا «مردم بزرگ ایران نتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. رییسجمهوری آمریکا در توئیتی دیگر تهران را به تلاش برای جلوگیری از شفافیت متهم کرد و گفت: ایران فکر میکند دنیا از تراژدی و مرگی که آنها به بار میآورند خبردار نخواهد شد! ژست ترامپ برای حمایت از مردم ایران در حالی است که او طی ۳ سال گذشته ۲ بار مردم ایران را تروریست نامیده بود
ضرورت به کارگیری طرحهای نظارتی مستمر و شفاف
خبرگزاری فارس عنوان داشت: در شرایط حاضر چه تصمیم و اجرای آن غلط بوده و چه صحیح، باید رو به آینده فکر نمود و از عمیقتر شدن خسارات فعلی جلوگیری کرد؛ با توجه به اجرایی شدن سیاست اصلاح مدیریت مصرف سوخت (افزایش قیمت بنزین) و ناظر به تجارب گذشته مبنی بر به وجود آمدن جو روانی در جامعه و افزایش قیمت کالاها و خدمات و احتمال بروز تخلفات صنفی، دولت باید با مشارکت مردم اقدامات نظارتی و کنترلی را افزایش داده و آن را مقطعی نداند بلکه میبایست ... طرحهای نظارتی را به صورت مستمر و شفاف پیگیری کند و به مردم گزارش دهد.