اقبال عباسی روز شنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری افزود: نقش تعاونیها در ایجاد اشتغال کمتر مورد توجه قرار گرفته است چرا که تعاونیها در جهتدهی به سرمایههای خرد مردم برای ایجاد اشتغال توانایی بالایی دارند.
وی، با بیان اینکه تعاونیها میتوانند از یک عدالت اجتماعی تبعیت کنند، افزود: همه اعضای تعاونیها میتوانند از یک حقوق برابر و مطلوب برخودار باشند و نظارت و حسابرسی بر آنها از طریق دولت بیشتر امکانپذیر است.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای تعاونیهایی که متقاضی سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال در استان هستند، تمامی مسئولان اجرایی باید زمینه این سرمایهگذاری را فراهم کنند و هرگونه نقص و مشکلی که دارند از طریق دستگاههای مربوطه قابل پیگیری و رسیدگی است.
عباسی،با اشاره به اقدامات دولت به منظور توجه بیشتر به روستاییان و ایجاد اشتغال گفت: دولت تسهیلاتی به منظور ایجاد اشتغال و توسعه در روستاها از جمله تسهیلاتی با نرخ سود پایین در نظر گرفته است.
استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تصمیمات و خروجی شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت باید تسهیلگر فرآیند تولید و عامل پویایی و رونق تولید در عرصههای مختلف باشد.
وی افزود: اعضای این شورا به خصوص در حوزه دولتی باید با دیدگاه کارشناسی و ارایه نظرهای راهبردی از مشکلات گرهگشایی کرده و روند امور را تسریع کنند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: بخش خصوصی عامل اصلی رونق تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت توسعه اقتصادی کشور محسوب میشود، بنابراین کمک به حل مشکلات این بخش در واقع مشارکت در توسعه همه جانبه کشور است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز، از حضور ۳۸ کارآفرین نمونه استان در سیزدهمین جشنواره کارآفرینان برتر خبر داد.
حفیظالله فاضلی با اشاره به برنامههای دولت در خصوص حمایت از کارآفرینان افزود: اجرای طرحهای کارورزی و یارانه دستمزد نه تنها تدبیری برای رونق اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و افراد جویای کار است بلکه یک مشوق موثر برای حمایت از کارگاههای تولیدی و کارآفرینان به حساب میآید.
وی افزود: بسیاری از افراد، اشتغال را به منزله دستیابی به شغل دولتی میدانند، در صورتی که ظرفیتهای بسیاری در فضای بازار و کسب و کار غیردولتی وجود دارد که جوانان جویای کار میتوانند از این طریق برای خود شغل ایجاد کنند.
رئیس کانون کارآفرینی چهارمحال و بختیاری نیز با ارزیابی مطلوب از طرحهای اشتغالزایی دولت در رونق اشتغال روستایی و عشایری، در استان اظهار داشت: هم اینک با تسهیلات ارزان قیمتی که دولت در اختیار جمعیت روستایی و عشایری استان قرار داده است شاهد رونق و پویایی مشاغل در این مناطق هستیم.
حسین مالکی افزود: بخشی دیگری از حوزه کارآفرینی در استان مربوط به شرکتهای دانشبنیان پارک علم و فناوری است که با اتصال این شرکتها به بازار و تجاریسازی ایدهها آنها میتواند سهم بسزایی در رونق اشتغال استان ایفا کند.
به گزارش ایرنا، تعداد تعاونیهای این استان ۴ هزار و ۸۰۰ تعاونی است که از این تعداد ۲ هزار و ۸۰۰ تعاونی فعال و مابقی غیرفعال شده است.
افزایش ۲۵ درصدی تعاونی یکی از اهداف تعیین شده در برنامه ششم توسعه است که این مهم تاکنون در سطح کلان ملی تنها ۶ درصد محقق شده است.