یکی از پرسشهایی که همواره داشتهایم این بوده است که، شهر چگونه میتواند وقایع، تاریخ و قهرمانهای خود را روایت کند؟ و دیگری این که این روایت چگونه توسط مخاطب تجربه میشود؟
گاهی باید مکانهایی اختصاصی برای اهالی شهر ایجاد کرد که از فراموشی تاریخ جلوگیری کند که این کارکرد بر عهده موزه هاست.
قسمت ششم از مجموعه مستند آلزایمر در پی پاسخ به این پرسش است که چطور یک موزه میتواند به فراموشخانه تبدیل شود و یا مصداق یک موزهی سرزنده باشد؟
مجموعه مستند تلویزیونی آلزایمر به بررسی تطبیقی یادمانهای جنگ در جهان میپردازد و کوششها برای نگه داشتن ارزشهای ملی و حماسی در حافظه جمعی یک جامعه از طریق معماری را به تصویر میکشد.
این مجموعه به کارگردانی نوید سالاری مقدم و تهیهکنندگی اسماعیل ارجمندی و ابراهیم ارجمندی در گروه برنامههای تلویزیونی مرکز بسیج صدا و سیما تولید شده است.
سازندگان این مجموعه تلاش کردند با نگاهی دقیق و تخصصی اما زبانی قابل فهم، این پرسش کلیدی را دنبال کنند که شهر چگونه وقایع تاریخی، رخدادها و قهرمانهای خود را برای شهرنشینان روایت میکند؟ و این روایت چگونه توسط مردم تجربه میشود؟
دومین برنامه «روایتخوانی» فیلم مستند قسمت ششم آلزایمر با موضوع فراموشخانه، با حضور نوید سالاری مقدم (کارگردان) نقد و بررسی میشود.
علاقهمندان میتوانند برای مشاهده و حضور در جلسه اکران، نقد و بررسی این مستند، دوشنبه ۱۱ آذرماه از ساعت ۱۶:۰۰ در مرکز معماری اسلامی حضور بهم رسانند.
مستند سریالی سفر به محدوده ابری به کارگردانی نوید سالاری مقدم در سال 1396 از کارهای قبلی این هنرمند است که در این مستند نیز همچون آلزایمر سعی شده به یادبودها و نمادهای کشورهای گوناگون که از جنگ های مختلف به جا مانده است و به اهمیت حفظ و نگهداری آثار و یادمان های جنگ تحمیلی هشت ساله کشورمان بپردازد.
نوید سالاری مقدم در حوزه تدوین و صدا در آثار مهم سینمای مستند همچون پل نیز فعالیت داشته است.