شیراز-ایرنا-مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: احتمال هجوم سه موج ملخ صحرایی به استان فارس در ماه‌های انتهایی سال جاری وجود دارد.

حمید دبیری شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به پیش بینی‌های انجام شده و اخطارها و نقشه‌های سازمان فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) و بخش حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی احتمال هجوم ملخ در ماه‌های آخر سال ۹۸ به استان فارس وجود دارد.

وی ادامه داد: در ماه‌های پیش رو احتمال هجوم ملخ صحرایی به جز از سوی عربستان از سمت پاکستان و هند نیز به استان فارس وجود دارد و به جز آن احتمال هجوم ملخ های تخم‌گذاری شده سال گذشته در فارس نیز می‌رود.

وی با بیان اینکه در سال جاری احتمال هجوم ملخ‌ صحرایی به این استان از سه جبهه وجود دارد،اضافه کرد: هفته گذشته هجوم ملخ ها از سمت پاکستان و هند به استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان رخ داده که فعلا با واکنش به موقع و مبارزه با آن کنترل شده و از سرایت آن به استان فارس نیز جلوگیری شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنان خود گفت: تخم ریزی ملخ ها تا بیش از دو نسل امکان پذیر است و احتمالا با مناسب شدن هوا در پایان بهمن و اوایل اسفندماه ۹۸ ملخ‌های تخم گذاری شده از هجوم قبلی ملخ ها در این استان نیز سر از تخم در آورند.

وی اظهار داشت: سال گذشته مبارزه با ملخ صحرایی در ۴۵ هزار هکتار از اراضی استان فارس انجام شد و در سال جاری نیز پیش بینی می شود که مبارزه در ۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شود.

کمبود اعتبار،بزرگترین مشکل پیش‌روی مبارزه با ملخ

دبیری از پیش بینی سم و دستگاه‌های سم پاش برای مبارزه با ملخ صحرایی در ماه های پیش روز سخن گفت و افزود: پیگیری اعتبارات مورد نیاز برای مبارزه با ملخ صحرایی در سال جاری با سازمان برنامه و بودجه انجام شده اما کمبود بودجه و اعتبارات اصلی ترین مشکل در حوزه مبارزه با این آفت است.

او  عنوان کرد: هزینه‌های تامین سم ،سمپاشی و مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده که این رقم به غیر از حق ماموریت کارکنان است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به دلیل مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته خسارت موثری به عرصه های کشاورزی استان فارس وارد نشد اما در حوزه منابع طبیعی حدود دو میلیارد تومان خسارت وارد شد.

وی گفت: به مدیران توصیه می کنم که محل تامین اعتبار مبارزه با ملخ صحرایی را مشخص کنند تا مشکلات کمبود اعتبار در این زمینه رفع شود.

دبیری بیان کرد: اغلب اعتبارات تخصیص داده شده برای مبارزه با ملخ صحرایی از محل اسناد خزانه ملی است که این موضوع نیز به دلیل زمان دار بودن موعد پرداخت اسناد یکی از مشکلات این حوزه بشمار می رود.

وی از شهرداری ها،محیط زیست و سایر ادارات درخواست کرد که از هم اکنون لیست کمک ها و تجهیزاتی که می توانند برای مبارزه با ملخ صحرایی استفاده شود را به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اعلام کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خطاب به کشاورزان و بهره برداران این حوزه نیز گفت: همه کسانی که در عرصه های منابع طبیعی و اراضی کشاورزی فعال هستند می توانند در صورت مشاهده ملخ صحرایی سریعا گزارش آن را به شماره های ۱۳۱ و ۳۲۳۳۱۲۲۹ و یا روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس به شماره تماس ۳۲۲۹۲۶۷۰ اطلاع دهند.