بیروت - ایرنا - کمبود دارو و تجهیزات مختلف پزشکی و نیز بحران مالی موجود در لبنان موجب شده تا بخش بهداشت و درمان این کشور در آستانه فاجعه بزرگی قرار گیرد.

اعضای اتحادیه دارو و تجهیزات پزشکی در لبنان بحران مالی و نقدی موجود را نخستین عامل وخامت اوضاع بهداشت و درمان در بیمارستان های این کشور به ویژه در دو ماه آینده عنوان کردند.

اکنون بانک هایی که به طور خاص در زمینه وادرات دارو و تجهیزات پزشکی به بخش بهداشت و درمان لبنان کمک مالی ارائه می کردند، کمک های خود را متوقف کرده و به این ترتیب روند وارات دارو و تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات مربوط به دستگاههای دیالیز با مشکل جدی روبه رو شده و انبارهای دارویی این کشور به تدریج در حال خالی شدن است، بدون اینکه محموله های جدید دارو جایگزین آن شود.

خالی شدن انبارهای دارو و تجهیزات پزشکی

پایگاه خبری "العهد" در مطلبی با عنوان "بیمارستان ها و داروخانه ها، به زودی بدون دارو و تجیهزات پزشکی" نوشت: در انبارهای دارویی در لبنان که تا پیش از این حدود پنج هزار دارو یافت می شد، رفته رفته در حال پایان ذخیره دارویی هستند.

"سلیمان هارون" عضو گروه سهامداران بیمارستان ها در لبنان گفت: بحران زمانی شروع شد که بانک ها در خصوص خارج کردن ارز از کشور محدودیت هایی را اعمال کردند، زیرا بر این اساس امکان تحویل ارز به شرکت های خارجی برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی وجود ندارد.

وی درگفت و گو با پایگاه خبری العهد افزود: دیدار چندی پیش بین اعضای اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی و دارو با "ریاض سلامه" رئیس بانک مرکزی لبنان نیز بی نتیجه بود.

هارون هشدار داد که در این شرایط روند امور به سمت هرچه بدتر شدن در حرکت است و دارو و تجهیزات پزشکی در انبارهای لبنان فقط برای حدود سه ماه کافی است، به ویژه اینکه شرکت های وارد کننده از ماه سپتامبر گذشته (شهریور) دارو و تجهیزات پزشکی از خارج وارد نکرده اند.

جان بیماران صعب العلاج در خطر است

هارون گفت: وضعت کنونی تهدید بسیار بزرگی برای زندگی بیماران صعب العلاج در لبنان است و اکنون تجهیزات پزشکی اصلی مانند لوله هایی که از آن برای عمل جراحی قلب استفاده می شود و نیز داروهای تخصصی عمل استخوان، در حال تمام شدن است.

"سلمی عاصی" نماینده اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی نیز به العهد گفت: بیمارستان ها از سپتامبر گذشته که واردات دارو به دلیل مشکلات مالی و محدودیت خروج ارز از کشور متوقف شد، با مشکل روبه رو شده اند و ذخیره کنونی دارو و تجهیزات پزشکی در لبنان فقط برای دو ماه دیگر کافی است.

وی افزود: اکنون بیمارستان ها با کمبود انواع تجهیزات و وسایل پزشکی از باند گرفته تا تجهیزات اتاق عمل روبه رو هستند، از همین رو به صرفه جویی در مصرف رو آورده اند، اما بحران موجود کم کم در حال خارج شدن از کنترل است؛ به عنوان مثال بیماری که سه بار در هفته دیالیز می شود اکنون فقط دو بار در هفته این درمان را دریافت می کند و این به معنی مسموم شدن تدریجی بدن بیمار است.

سال جدید بدون دارو در داروخانه ها و مراکز بهداشتی

"غسان الامین" رئیس اتحادیه داروخانه های لبنان نیز در این خصوص گفت: با آغاز سال جدید میلادی دارو در داروخانه ها و مراکز بهداشتی لبنان وجود نخواهد داشت و با مرحله فاجعه باری روبه رو خواهیم شد.

وی بانک ها را به اتخاذ راهکاری به منظور تسهیل واردات دارو فراخواند و هشدار داد که نبود دارو موجب بروز هرج و مرج در بخش بهداشت و درمان لبنان می شود، زیرا امکان توزیع داروهای قاچاق و تقلبی و در نتیجه تهدید زندگی مردم وجود دارد.