نخست وزیر پیشین قطر روز جمعه در رشته توئیت هایی نوشت: در ۱۰ سال گذشته آنچنان که اعضای شورای همکاری انتظار داشتند، این شورا نتوانسته موثر واقع شود.
بن جاسم اعتماد میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس را ضعیف و متزلزل دانست و تاکید کرد که بازیابی آن به سال ها زمان نیاز دارد.
وزیر خارجه پیشین قطر خاطرنشان کرد که برخی از صحبت ها در روزهای اخیر مبنی بر برقراری صلح مجدد میان اعضای شورای همکاری، نیازمند بررسی میزان خسارت هایی است که هر طرف از این قطع رابطه برده است.
وی همچنین موافقت خود را با صلح غیرمشروط اعلام کرد و برقراری مجدد صلح را در صورتی ممکن دانست که به پایان محاصره قطر منجر شود.
پیشتر رسانه ها گزارش داده بودند که میزبانی نشست آینده سران شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود ماه پیش روی میلادی در ابوظبی امارات برگزار شود لغو و به عربستان واگذار شده است.
برخی ناظران سیاسی معتقدند که اختلاف میان عربستان و قطر از مواردی است که امکان دارد برگزاری این نشست را تحت الشعاع خود قرار دهد هر چند که برخی از رسانه ها در روزهای گذشته از ملاقات تعدادی از مقامات دو کشور برای رفع اختلاف های میان ریاض و دوحه خبر داده بودند، اما به نظر می رسد سایه اختلافات عربستان با قطر همچنان بر این شورا سنگینی کند.
سال گذشته نیز قطر مشارکت خود را تا سطح مشاور وزیر خارجه کاهش داده بود و سلطان «قابوس بن سعید» شاه عمان نیز با عدم مشارکت خود معاون نخست وزیر در امور شورای وزیران را به عنوان نماینده خود به این اجلاس فرستاده بود.
سی و نهمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس نیز که قرار بود سال گذشته در کشور عمان برگزار شود به دلیل انصراف این کشور در نهم دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذر ۱۳۹۷) در عربستان سعودی برگزار شد.
عربستان ، امارات ،بحرین و مصر ۵ ژوئن ۲۰۱۷ ( ۱۵ خرداد ۹۶ ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم تمامی روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی را هم به روی دوحه بستند.
این کشورها ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کرده اند اما دوحه این شروط را ناقض حق حاکمیت خود می داند و تاکنون به هیچ یک از این شرط ها عمل نکرده است .