سنندج - ایرنا - ناشنوایان و کم‌شنوایان از عدم مناسب‌سازی فضای بیشتر ادارات، بیمارستان‌ها و مراکز خدماتی، فوریت‌های پزشکی در استان کردستان برای انجام کارهای روزمره‌شان گلایه‌مند بوده و خواستار توجه مسوولان نسبت به حل این مشکلات شدند.

چند تن از ناشنوایان و کم‌شنوایان سنندجی عصر شنبه در گردهمایی آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی عمومی جامعه برای ارتباط با افراد کم شنوا و ناشنوا از فراهم نبودن بستر ارتباط‌شان با ادارات و دستگاه‌های خدمات رسان ناراضی بودند.

آنان خواستار فراهم شدن بسترهای لازم و مناسب‌سازی ادارات، ارگان‌ها، بیمارستان و مراکز اورژانس برای انجام کارهای ضروری و نیازهای روزمره خود شدند و بابت عدم امکان ارتباط با پرسنل دستگاه‌های خدمات رسان از مسوولان انتقاد داشتند.

رییس کانون ناشنوایان و کم‌شنوایان استان کردستان نیز هدف از برگزاری این گردهمایی را ارتقای سطح آگاهی عمومی در ارتباط با افراد کم شنوا و ناشنوا عنوان کرد و افزود: تلاش ما این است از طریق آگاه‌سازی و با ایجاد همدلی در جامعه برای رفع مشکلات ناشنوایان گام برداریم.

فرید میرزایی با بیان اینکه ناشنوایان مشکلاتی در بحث ارتباط با جامعه، اشتغال و یادگیری دارند، افزود: ناشنوایان و افراد کم‌شنوا خود نیز باید در کانون فعال باشند و هر کدام مسئوولیتی را بر عهده بگیرند ضمن اینکه نیاز است شعار حمایت از معلولان را به داخل بخش‌های مختلف جامعه ببریم.

۱۸۰ دانش آموز نیازمند در کردستان زیر پوشش خدمات بنیاد کودک هستند

قائم مقام بنیاد کودک در کردستان نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۸۰ دانش آموز با استعداد نیازمند در استان زیر پوشش خدمات این نهاد است، یادآور شد: تعداد زیادی از کودکان کم‌شنوا و ناشنوا از حمایت‌های بنیاد کودک بهره‌مند هستند.

ژاله تابعی اضافه کرد: ناشنوایان و کم‌شنوایان از بسیاری از امکاناتی که در جامعه وجود دارند، محروم هستند و این موضوع ناخوشایند است و باید مسوولان برای رفع مشکلات چنین افرادی همت کنند.

وی اظهار امیدواری کرد با ایجاد سازوکاری، امکاناتی برای افراد ناشنوا فراهم شود البته نیاز است در ادارات و بیمارستان‌ها، مترجم‌هایی وجود داشته باشند تا نیازهای این قشر در زمان مراجعه به این مراکز تامین شود.

قائم مقام بنیاد کودک در کردستان تاکید کرد: افراد کم‌شنوا و ناشنوا در زمینه اشتغال و ازدواج نیز دچار مشکل هستند و این نیازها نیز جز با همکاری خانواده‌ها و متولیان امر برطرف نخواهد شد.

تابعی بر لزوم همکاری رسانه‌ها برای آگاه‌سازی جامعه در ارتباط با افراد ناشنوا و کم شنوا تاکید کرد و گفت: رفع مشکلات این قشر از جامعه نیازمند همت جمعی و ارتقای آگاهی اجتماعی است.

بنیاد کودک بنیادی جهانی است که ۲۵ سال پیش تاسیس شده و یک موسسه خیریه مردم نهاد، غیردولتی، غیرسیاسی، غیرانتفاعی، فرامذهبی و فرامرزی است که رویکردی کاملا انسان دوستانه دارد.

خط مشی بنیاد کودک بر اهمیت به تحصیل به آموزش استوار بوده است و این موسسه تلاش می‌کند تا با حفظ شان انسانی دانش آموزان از نیازمندپروری پرهیز کند و آنان را در ساختن آینده ای با چشم اندازهای روشن یاری کند. نمایندگی این بنیاد در سال ۹۶ در استان کردستان تاسیس شد.

در حال حاضر ۳۸۰ دانش آموز ناشنوا و کم شنوا در مدارس عادی و مراکز ویژه استان کردستان مشغول به تحصیل بوده و از خدمات آموزشی، پرورشی و حمایتی بهره‌مند می‌شوند.