یاسوج- ایرنا- بر اساس تفاهم نامه سازمان فنی و حرفه ای کشور و وزارت آموزش و پرورش ،گواهی پایان دوره متوسطه اول و دوم دانش آموزان منوط به گواهی کسب مهارت خواهد بود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: پیش نویس این تفاهم نامه آماده شده و با توجه به هماهنگی های صورت گرفته و موافقت وزارت آموزش و پرورش به زودی در شورای عالی مهارت با حضور اسحاق جهانگیری معاون رییس جمهوری به تصویب خواهد رسید.

علی اوسط هاشمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در یاسوج تصریح کرد: با این الزام قانونی دیگر هر دانش آموز به جای آنکه پس از دوران پایان تحصیلات خود را به آغوش دولت بیندازد و به آموزش های صرف بپردازد با کسب مهارت های لازم و تخصصی به سرمایه ای ارزشمند برای جامعه تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه رویکردها و جهت گیری ها همچنان بر آموزش محوری متمرکز است، گفت: یکی از موانع اساسی توسعه و افزایش میزان بیکاران در کشور نتیجه بی مهری و کم توجهی به امر مهارت آموزی است.

هاشمی با اشاره به ظرفیت ها و استعدادهای بومی و منطقه ای در سطح کشور نیز گفت: یکی از برنامه ها و جهت گیری های سازمان فنی و حرفه ای تمرکززدایی آموزش های مهارتی و تقسیم آنها متناسب با ظرفیت ها و قابلیت های  هر استان است.

وی از راه اندازی دپارتمان های تخصصی در رشته های متفاوت در مناطق مختلف کشور خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت های کم نظیر و منحصر به فرد کهگیلویه وبویراحمد در حوزه کشاورزی و گیاهان دارویی ، سازمان فنی و حرفه ای امادگی دارد دپارتمان گیاهان دارویی با مربیان متخصص و ماهر را در این استان راه اندازی کند.

وی یادآور شد: استان کهگیلویه وبویراحمد حدود هشت برابر وسعت و جمعیت خود منابع آبی و حدود ۲۵ درصد تولید نفت کشور را تامین می کند و این یک ظرفیت کم نظیر و بستر مناسب برای اموزش های تخصصی فنی و حرفه ای است.

هاشمی گفت: بیش از ۴۰ سال رویکرد و جهت گیری در کشور به سمت آموزش بوده و نتیجه آن افزایش روزافزون سیل بیکاران و فقیر شدن کشور به لحاظ داشتن متخصصان و تکنسین ها و تفاوت فاحش توسعه ای با کشورهای توسعه یافته بوده که باید با یک عزم ملی این رویکرد و مسیر تغییر یابد.

نخستین نشست شورای مهارت کهگیلویه وبویراحمد امروز با حضور اوسط هاشمی رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشورروز شنبه در یاسوج برگزار و سند توسعه مهارت این استان تدوین شد.