به عقیده این کارشناسان، دستاورد دومین سفر ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان به ایران تقویت محور صلح و دوستی در منطقه است که هر دو کشور فرآیند موثری را در این خصوص آغاز کرده اند.
«محمد اسلم رضوی» سفیر پیشین پاکستان در الجزایر روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: روابط پاکستان با ایران بسیار مهم و چند وجهی است، جدای از روابط تاریخی و دیرینه از تماس تاسیس دو کشور، مشترکاتی میان ایران و پاکستان نظیر مرز، تمدن، فرهنگ، دین و مذهب وجود دارد که عامل نزدیکی مردم دو کشور و تقویت مناسبات در هر زمان بوده است.
وی به بروز برخی از مسائل در مرزهای ایران و پاکستان طی سال های اخیر و تحرکات اشرار و گروه های افراطی در این مناطق اشاره کرد و گفت: تهران و اسلام آباد مانند گذشته با درک پیوندهای نزدیک میان دو کشور، تلاش های موثری را برای مقابله با این عناصر انجام دادند.
اسلم رضوی تاکید کرد: سفر اخیر فرمانده ارتش پاکستان به ایران گامی بلند در مسیر تحکیم مناسبات دفاعی و همکاری های نظامی میان دو کشور همسایه است.
وی با اشاره به تحولات منطقه ای و ابتکار میانجیگری از جانب دولت اسلام آباد جهت کمک به تنش زدایی در خاورمیانه، گفت: سفر ژنرال باجوا مهر تایید دیگری بر مواضع بی طرفانه پاکستان در قبال اختلافات در خاورمیانه است و همزمان این کشور صادقانه به دنبال ایفای نقش جهت تهسیل گفت وگوها میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان نیز است.
رضوی گفت: سفر ژنرال باجوا تکمیل کننده سفر یک ماه و نیم پیش آقای عمران خان نخست وزیر پاکستان به تهران است که وی اولین قدم رسمی خود را برای پیشبرد ابتکار میانجیگری در منطقه برداشت.
خانم «هما بقایی» استاد روابط بین الملل در موسسه مدیریت اقتصاد کراچی پاکستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ایران و پاکستان با شروع کار دولت عمران خان در بحث امنیت مرزها و همکاری های منطقه ای به نتایج مطلوبی رسیده اند.
وی تاکید کرد: تهران و اسلام آباد به یک محور مشترک جهت اتخاذ رویکرد موثر در مسیر حل مسائل رسیده اند و از نظر من سفر اخیر فرمانده ارتش پاکستان به ایران نیز در همین راستا انجام شد.
هما بقایی که از تحلیلگران سرشناس شبکه دولتی پاکستان (PTV) است، گفت: اسلام آباد از موقعیت راهبردی و مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه آگاه است و با همین رویکرد، روابط با تهران در اولیت سیاست خارجی ما قرار دارد.
وی اظهار داشت: پاکستانی ها علی رغم روابط با عربستان، همواره ملاحظات و حساسیت های دولت ایران در ذهن داشته اند و می دانند که ایران همسایه پاکستان است و روابط با آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
این استاد پاکستانی گفت: سفر اخیر فرمانده ارتش پاکستان باعث تقویت محوریت این کشور در قبال پیشبرد فرآیند صلح در افغانستان و یا هرگونه تلاش و ابتکار جهت کمک به برقراری صلح در خاورمیانه می شود.
وی تاکید کرد: پاکستان متعهد به ایفای نقش خود جهت تسهیل گفت وگوها میان ایران و عربستان است و حتی قادر به میزبانی نشست در این خصوص نیز خواهد بود.