بجنورد- ایرنا- مدیر جهادکشاورزی شیروان گفت: میانگین افت محصول چغندرقند این شهرستان، ۳.۹ درصد است که این میزان در استان ۳.۵ درصد است.

رمضان امان زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت بالا بودن افت چغندرقند در شهرستان را برداشت محصول به هنگام رطوبت زمین همراه با گل و لای دانست و گفت: به کشاورزان توصیه می شود با توجه به بارش برف و سرما در چند روز اخیر، محصول خود را زودتر برداشت کنند.

وی کشت این محصول را اواخر اسفند هر سال تا پایان فروردین ماه عنوان کرد و گفت: امسال به خاطر پایین بودن قیمت تضمینی و کشت محصولات رقیب همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی سطح زیر کشت چغندرقند نسبت به سال گذشته ۷ درصد معادل ۵۰ هکتار کاهش یافته است.

امان زاده با بیان اینکه سطح زیر کشت قرارداد این محصول در سال زراعی ۹۷- ۹۸، ۷۳۰ هکتار بود افزود: این میزان در مقایسه با سال زراعی ماقبل آن بیش از ۵۰ هکتار کاهش داشت.

 مدیر جهادکشاورزی شیروان در ادامه با بیان اینکه میانگین عیار چغندرقند در شهرستان ۱۷.۷۵ درصد است،  اظهار داشت: امسال، میانگین برداشت چغندرقند هم از هر هکتار  ۵۰ تن است که این میزان در سال گذشته،  ۴۴ تن بود.

برداشت چغندرقند از ۲۷ مهرماه در شهرستان شیروان آغاز شده که تاکنون محصول ۴۸۰ هکتار برداشت شده است؛  ۲۴ هزار تن محصول برداشت شده تحویل کارخانه شده است.

۳۴ درصد از کشتزارهای چغندرقند استان خراسان شمالی مربوط به شهرستان شیروان است.