سرهنگ محمد اقبالی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : با توجه به اینکه درزمان حاضر سبد معیشتی دولت، ثبت نام کارت سوخت و افزایش سهمیه بنزین از سوی دولت در حال انجام است کاربران مراقب ترفند احتمالی کلاهبرداران مجازی دراین شرایط باشند.
وی اضافه کرد: دریافت خدمات ازسوی دولت به هیچ وجه از طریق پیامک انجام نمی شود و مردم باید برای ثبت نام و گرفتن خدمت حتما از طریق مجاری رسمی (سایت دولت همراه) اقدام کنند.
برخی افراد شیاد با ارسال پیامک با موضوع نام نویسی کارت سوخت، طرح معیشتی دولت و افزایش سهمیه سوخت و رمز یک بارمصرف اقدام به کلاهبرداری کرده که کاربران باید هوشیار باشند.
کلاهبرداران با این شیوه به دنبال دریافت شماره کارت بانکی، رمز دوم، تاریخ انقضا و cvv۲ هموطنان هستند.
مجرمان با راه اندازی سایت جعلی و ارسال پیامک، اقدام به فریب و هدایت کاربران به درگاههای جعلی بانکها درخصوص جلوگیری از قطع یارانهها میکنند که مردم باید برای پیشگیری از هرگونه جرم هوشیار باشند.
کلاهبرداران پس از هدایت متقاضیان به درگاههای جعلی (فیشینگ)، اطلاعات کارت بانکی آنها را کسب و سپس اقدام به برداشت غیر مجاز از حساب آنان میکنند.
کاربران چنانچه پیامی با مضمون قطع یارانه، افزایش سهمیه سوخت، تعیین رمز یک بار مصرف دریافت کردند، به طور حتم صحت آن را با مراجعه به سایت همان سازمان و مراجع ذیربط پیگیری کنند.
سرهنگ اقبالی خاطرنشان کرد که چنانچه مردم به دلیل ناآگاهی اطلاعات بانکی خود را در اختیار این افراد سودجو و کلاهبردار قرار دادهاند، بلافاصله رمز دوم اینترنتی خود را تغییر دهند و برای فعال سازی رمزهای یک بار مصرف کارتهای بانکی خود اقدام کنند.
ثبت اطلاعات در سایتهای جعلی زمینه ساز سوءاستفاده از کاربران را بوجود آورده که سبب سرقت اطلاعات و کلاهبرداری خواهد بود که هوشیاری کاربران در موضوعات جرایم سایبری ضروری است.