تهران- ایرنا- وزیر نیرو با بیان اینکه هزار و ۱۰۰ پست مدیران پایه وزارت نیرو پارسال در اختیار زنان قرار گرفت، گفت: امسال تلاش می‌شود حضور بانوان در پست‌های مدیریتی بیش از هزار درصد افزایش یابد.

رضا اردکانیان روز یکشنبه درمراسم رونمایی از طرح بازتوانی و ارتقای توان مدیریتی بانوان در صنعت آب و برق افزود: پارسال ۳۱۳ مدیر میانی در مجموعه وزارت نیرو از میان زنان انتخاب شدند و همچنین ۲۲ مدیر ارشد نیز از میان آنها منصوب شدند.

عضو هیات دولت، استفاده از زنان در پست‌های مدیریتی و ارکان اجرایی سازمان‌های مختلف را به‌مثابه استفاده از نیمی از ظرفیت و استعدادی دانست که خداوند به جامعه اعطا کرده است و گفت: استفاده از ظرفیت‌های بانوان می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند ضمن آنکه استفاده نکردن از این ظرفیت به‌مثابه کفران نعمت است.

عضو هیات دولت ادامه داد: توسعه و تعالی باید با اتکا به منابع انسانی پیش برده شود و در همین راستا استفاده از ظرفیت های بانوان یک وظیفه است.

اردکانیان با بیان اینکه شایسته گزینی در وزارت نیرو یک اصل اساسی است، گفت: فراخوان شایسته گزینی در سازمان ها و شرکت های وابسته صادر شده است و به زودی نظام‌نامه آن تدوین و ابلاغ خواهد شد.

وی گفت: اگر انتصاب ها براساس شایسته گزینی انجام شود یکی از نتایج طبیعی آن حضور زنان در مصادر مدیریتی کشور خواهد بود.

وزیر نیرو اصلی ترین سرمایه و ثروت کشور را منابع انسانی توصیف و خاطرنشان کرد: در این موضوع استفاده از استعدادها و توان بانوان یکی از مسایل و سرفصل های مهم است.

اردکانیان گفت: یکی از برنامه‌های عمده وزارت نیرو در دولت دوازدهم، موضوع توجه به منابع انسانی و شایسته‌گزینی در انتخاب مدیران و استفاده بهتر از ظرفیت‌های موجود است.

وی ادامه داد: نیمی از ظرفیت‌ها در سطح کشور در بانوان وجود دارد که باید حداکثر استفاده را از این ظرفیت داشته باشیم.

وزیر نیرو از برگزاری دوره فشرده برای ارتقای توان مدیریتی بانوان خبرداد و گفت: تلاش می‌شود از حضور بانوان فعال در صنعت آب و برق در موقعیت‌های شغلی مهمتری مانند هیات مدیره‌های همه شرکت‌های تابعه استفاده شود.

عضو هیات دولت افزود: باید از هر دو ظرفیت منابع انسانی موجود در کشور برای توسعه و تعالی استفاده خواهد شد.

وی درباره تلاش برای اصلاح ساختارهای دولتی گفت: این ساختارها ممکن است در جایی نیاز به ادغام داشته و جایی هم نیاز به تفکیک و انتزاع داشته باشد که در این مسیر باید به آینده‌پژوهی توجه شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه در مواجهه با مشکلات، راه‌حل را در ادغام دو دستگاه دیده و ادغام انجام شده است، اضافه کرد: این در حالی است که با ادغام این دو دستگاه، نهاد جدیدی ایجاد شده که جدید بودن آن می‌تواند موجب تولید مشکلات جدید شود.

وی افزود: در کارها کمتر به آینده‌پژوهی توجه شده و همین امر سبب شد در چهار دهه گذشته مداوم با طرح‌های ادغام و تفکیک مواجه باشیم که هزینه‌های زیادی به همراه دارد.

اردکانیان گفت: باید نوع این اصلاح ساختارها بر آینده‌پژوهی استوار باشد تا مشکلات کمتر شود.

شایسته گزینی رویکرد وزارت نیرو است

تهران- ایرنا- معاون وزیر نیرو درامور تحقیقات و منابع انسانی در این مراسم گفت: شایسته گزینی از رویکردهای وزارت نیرو است

«محمدصالح اولیاء» با بیان اینکه تاثیر گذاری مدیران باید جدی گرفته شود ادامه داد: تاکنون به نقش و اهمیت مدیران در سازمان‌ها کمتر توجه شده است درحالی که باید بیشتر به این موضوع مهم توجه کرد زیرا ۸۵درصد مشکلات در سازمان‌ها ناشی از عملکرد سیستم‌ها و مدیران است.

۱۱۰۰ پست مدیریت پایه در صنعت آب و برق در اختیار بانوان است

مشاور وزیر نیرو در امور زنان و خانواده  هم با بیان اینکه تعداد مدیران زن در صنعت آب و برق افزایش می‌یابد، گفت: هم‌اکنون بیش از ۱۱۰۰ پست مدیریت پایه صنعت آب و برق را بانوان در اختیار دارند.

«مولود شیوا» افزود: در مواد ۱۰۱ و ۱۰۲ برنامه ششم توسعه دستگاه‌های اجرایی موظف شدند که شاخص‌های عدالت جنسیتی را در دستگاه‌های خود و همینطور طرح‌های اجرایی مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه برای مدیریت زنان در دستگاه‌های مختلف اجرایی مشکلاتی وجود دارد، گفت: بخشی از مشکلات به مسائل فردی بازمی‌گردد که ما تلاش داریم در طرح توان‌افزایی بانوان این مشکلات فردی را که شامل پرهیز از اضطراب و نپذیرفتن پست‌های مدیریتی، نبود امکان مدیریت همزمان خانواده و کار، خودباوری پایین و مواردی نظیر این است را با برگزاری دوره‌هایی برای بانوان رفع کنیم.
شیوا با بیان اینکه در جامعه باورهایی در زمینه مدیریت مردانه وجود دارد که البته در سال‌های اخیر در حال تغییر است، گفت: بخش دیگری از موانع، سازمانی هستند؛ به‌نحوی که ساختار اغلب سازمان‌ها مردسالارانه است و این ساختار در مقابل بکارگیری بانوان در پست‌های مختلف مقاومت‌ها و موانعی ایجاد می‌کند.
مشاور وزیر نیرو در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در وزارت نیرو از مجموع ۹۴۱۸ مدیر پایه، در سال ۹۶ تعداد ۹۸۶ مدیر زن بودند که این تعداد در سال ۹۷ به ۱۱۰۱ نفر رسید.
وی افزود: همچنین از مجموع ۴۷۱۲ مدیر میانی صنعت آب و برق در سال ۹۶، ۲۸۰ مدیر زن بودند که این تعداد در سال ۹۷، به ۳۱۳ نفر رسید.
شیوا با بیان اینکه بانوان در بخش مدیریت عالی صنعت آب و برق نیز حضور دارند، گفت: در سال ۹۷ شاهد حدود ۲۰۰ انتصاب جدید در بخش مدیران پایه با استفاده از بانوان بودیم که این تعداد انتصاب در سال جاری افزایش خواهد داشت.
مشاور وزیر نیرو در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: در طرح توان‌افزایی مدیران زن که از سال ۹۶ در دستور کار قرار گرفته و امروز ارائه می‌شود رفع موانع انتصاب و بکارگیری بانوان در پست‌های مدیریتی دیده شده و با تأکید وزیر نیرو در صنعت آب و برق کشور اجرایی خواهد شد.

اشتیاق لازم برای تحقق توان‌افزایی بانوان در وزارت نیرو وجود دارد
«امیررضا خاکی» رییس موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت صنعت آب و برق گفت: وزارت نیرو به توان‌افزایی و ایجاد مسیر هموار برای رشد بانوان نیاز جدی دارد.
وی افزود: فرصت توانمندشدن، از فرصت مدیر شدن مهم‌تر است، چراکه اگر شخصی به حقیقت، توانمند شود قدرت تولید ثروت را کسب می‌کند، حال اگر این فرد در آن سازمان به مقام مدیریتی نرسد، آن سازمان است که متضرر می‌شود، در حالی‌که آن فرد می‌تواند از قدرتی که کسب کرده در سایر مسائل شخصی و خانوادگی استفاده کند.
رییس موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت صنعت آب و برق خاطرنشان کرد: فرد توانا برای تحقق اهداف، نه تنها انرژی خود و دیگران را سلب نمی‌کند، بلکه به خود و دیگران نیز انرژی خواهد داد.
وی در رابطه با طرح توان‌افزایی بانوان صنعت آب و برق با اشاره به اینکه تمرکز این طرح بر شایستگی‌های عمومی افراد است، گفت: با اجرای این طرح در تلاش هستیم تا ویژگی‌ها و قابلیت‌های بهبود مدیریت در بانوان نهادینه‌سازی شود.