«اللهمراد زرینی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیکارهای کشتی آزاد امیدهای جهان نشان داد که کشتی کشورمان ظرفیت زیادی دارد، اما نباید این قهرمانان جوان را رها کرد و باید تحت مراقبت شدید قرار گیرند و ضمن آنکه باید مربیان سازنده نیز که کار آموزش و پرورش را انجام میدهند، مورد توجه قرار گیرند و به طور حتم نتیجه این توجه را در سالهای بعد خواهیم دید.
وی اظهار داشت: نتایج تیمهای ملی کشتی آزاد نوجوانان، جوانان، امیدها و بزرگسالان در رقابتهای قهرمانی جهان نشان داد که باید به کشتی کشورمان امیدوار باشیم. در همین رقابتهای قهرمانی سال ۲۰۱۹ بزرگسالان جهان در شهر نورسلطان قزاقستان، نمایندگان کشورمان مبارزههای خوبی را انجام دادند و چنانچه برخی از آنها میتوانستند کشتی را تا لحظات پایانی مدیریت کنند، به طور حتم رنگ مدالهای تیم ملی بهتر میشد. البته از ناداوری در برخی از کشتیها نباید بگذریم.برای مثال در مبارزه مرحله نیمه نهایی «یونس امامی» با حریف قزاقستانی ناداوری سبب شد او به فینال نرود و در نهایت برنز بگیرد.
دارنده مدال طلای مسابقههای کشتی آزاد قهرمانی سال ۱۹۸۸ آسیا در پاکستان ادامه داد: همه این موارد را کنار که بگذاریم متوجه میشویم که تعدادی افراد ورودی به رشته کشتی کاهش چشمگیری داشته و اگر این موضوع را در استانهای کشتیخیز کشور بررسی کنیم تعداد کسانی که در کشتی ثبت نام میکنند در مقایسه با یک دهه گذشته کاهش یافته که دلیل آن ورود رشتههای جدیدی است که مورد اقبال جوانان قرار گرفته و ضمن آنکه سخت بودن رشته کشتی دلیل دیگر این موضوع میتواند باشد.
دبیر اسبق فدارسیون کشتی خاطر نشان کرد: با همه این اوصاف نتیجه تیم کشتی آزاد زیر ۲۳ سال ایران در رقابتهای قهرمانی جهان نشان داد که کشتی ایران خالی نیست و چهرههای ارزشمندی دارد. برای پویا شدن دوباره باید مربیان سازنده مورد توجه قرار گیرند که فقط به خاطر عشق و علاقه در باشگاهها حضور مییابند و اگر از ادامه کار سرد شوند به نوعی خط تولید را از کار انداختهایم.
سطح لیگ چنگی به دل نمیزد
این کارشناس کشتی همچنین در خصوص لیگ برتر نیز گفت: سطح کیفی پیکارها چنگی به دل نمیزد و رقابتها به گونهای نبود که حساس و هیجانبرانگیز باشد. چرا که به دلیل محدودیت زمانی برای برگزاری آن با عجله برنامهریزی شده بود. ولی به هر حال بودنش بهتر از نبودنش است چرا که بسیاری از کشتیگیران که درآمد و شغلی ندارند با حضور در لیگ منتفع شدند و این گام مثبتی میتواند تلقی شود. امیدوارم در سالهای آینده برنامهریزی بهتری شود و با وجود محدودیت زمانی، سازمان لیگ با همه کاستیها لیگ را به خوبی برگزار کرد.
عضو اسبق تیم ملی کشتی آزاد در خصوص برنامه فشرده مسابقات و آمادهسازی تیم ملی برای المپیک، گفت: به نظرم با توجه به در پیش بودن بازیهای المپیک، برنامههای تیم ملی باید روی المپیک متمرکز شود. تعدد برنامههای فراوان نیز ممکن است به روند آمادهسازی آسیب بزند. در وهله نخست کسب ۴ سهمیه باقیمانده در پیکارهای گزینشی از اهمیت زیادی برخوردار است و بعد از آن باید خیلی سریع برنامه آمادهسازی تیم ملی آغاز شود.
وی با بیان اینکه ترکیب تیم ملی کشتی آزاد برای حضور در المپیک باید در زمان مناسب مشخص شود، یادآور شد: انتخاب ملیپوشان نباید به روزهای آخر کشیده شود. در سال المپیک باید خیلی هوشیارانه عمل کنیم و اجرای برنامههای زاید ضرورتی ندارد.
عملکرد دبیر تاکنون مثبت بود
دبیر اسبق فدراسیون کشتی در خصوص عملکرد «علیرضا دبیر» طی چند ماه گذشته، گفت: عملکردش تاکنون مثبت بوده و تلاش دارد که امور را به خوبی انجام دهد. با مشخص کردن دورنمای کاری، سرمربیان تیم ملی را نیز تعیین کرده و از برخی افراد نیز دعوت کرده که از آن جمله میتوان به «محمدحسن محبی» دارنده مدال نقره و برنز رقابتهای قهرمانی جهان اشاره کرد که گام ارزشمندی است و امیدوارم که نمادین نباشد و از چنین افرادی برای ارتقا کشتی به خوبی استفاده شود.
ری معدن ارزشمند کشتی ایران
زرینی که ریاست هیات کشتی شهرستان ری را نیز برعهده دارد در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص کشتی این خطه گفت: شهرری به دلیل وجود چهرههای شاخص ورزشی از جمله «علیرضا دبیر» و «حمید سوریان» در ورزش ایران جایگاه ویژهای دارد. اقبال کم به کشتی نیز از جمله مواردی است که در شهرری اتفاق افتاده در حالی که شهرری منطقهای است که همیشه سالنهای کشتی آن پر از جوانان و نوجوانان علاقمند بود اما الان خلوت شده است. هفته گذشته یک دوره مسابقات انتخابی در رده نوجوانان برگزار کردیم که با تعداد بسیار کمی برگزار شد که این موضوع را به «ابراهیم خیراللهزاده» و «اکبر سبزعلی» از مربیان سازنده شهرری نیز در میان گذاشتم در حالی که ری زمانی مهد کشتی ایران بود.
وی ادامه داد: به دلیل وجود قهرمانی همچون «حمید سوریان» کشتی فرنگی در شهرری علاقمندان بیشتری دارد و ظرفیتهای خوبی نیز داریم که میتوان به «پژمان پشتام» و«مهدی فلاح» اشاره کرد. حتی در ردههای سنی نیز در توابع استان تهران قهرمان شدیم. با کمک همه علاقمندان، دبیر و نایب رییس هیات و مربیان زحمتکش تصور میکنم که در چند سال آینده شهرری در همه ردههای سنی کشتی فرنگی حرف برای گفتن خواهد داشت.
زرینی تصریح کرد: در کشتی آزاد آن طور که انتظار داریم، نیست اما با برنامهریزی انجام شده، روند رو به رشدی داریم و امیدوارم با حمایت فرماندار و اداره ورزش و جوانان شهرستان و همچنین «عبدالله عزیزی» رییس هیات کشتی استان، شهرری به عنوان معدن ارزشمند کشتی ایران دوباره به روزهای درخشان خود بازگردد.
رییس هیات کشتی شهرستان ری در خصوص حضور تیمی از شهرری در لیگ برتر کشتی گفت: شهرری این ظرفیت را دارد که یک تیم حداقل آن هم در لیگ کشتی فرنگی داشته باشد و قبل از آغاز لیگ نیز تلاش زیادی کردیم اما نتوانستیم حامی مالی پیدا کنیم. سرمایهگذاری در ورزش الان به هزینه زیادی نیاز دارد و شهرری نیز دارای بنگاهها و کارخانجات تولیدی فراوانی است که میتوانند در این زمینه ورود کنند، اما در این رابطه حتی با فرماندار ویژه شهرستان نیز صحبت کردیم که متاسفانه نتوانستیم یکی از بنگاههای اقتصادی را برای تیمداری در لیگ را با خود همراه کنیم.
وی بیان داشت: استان تهران در ردههای سنی نوجوانان و جوانان، لیگ کشتی راهاندازی کرده اما برای حضور در این پیکارها نیز هنوز نتوانستیم حامی مالی پیدا کنیم. وضعیت اقتصادی کشور خوب نیست و ورزش هم جزیی از این اقتصاد است و با وجود همه مشکلات همه ماهه چند مسابقه کشتی را در سطح شهر با وجود آنکه اداره ورزش و جوانان اعتبار آنچنانی ندارد با کمک خیرین و علاقمندان برگزار میکنیم.
زرینی همچنین تجلیل از بزرگان و پیشکسوتان کشتی شهرستان ری را از برنامههای این هیات اعلام کرد و گفت: طبق این برنامه درنظر داریم در هر مسابقه از تعدادی از قهرمانان و پیشکسوتان کشتی شهر تجلیل بعمل آوریم که در نخستین برنامه از «ایرج خورشیدفر» دارنده مدال برنز پیکارهای جهانی ۱۹۶۶ تولید تجلیل شد.
وی در پایان تصریح کرد: از همه کسانی که از کشتی شهرری حمایت میکنند قدردانی میکنم به خصوص از هیات رییسه شامل «ایرج خورشیدفر»، «محسن سبزعلی»، «محمد محمودی»، «احمد دامغانی» و«رامین احمدیان» که پای کار هستند و تلاش میکنند.