تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تشنج در جامعه انرژی دولت و مردم را می‌گیرد، گفت: دولتمردان با توجه به تحریم‌ها باید برای هر اتفاق غیرقابل پیش‌بینی با اندیشه عمل کنند.

مصطفی پودراتچی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره دلایل اعتراض‌های اخیر مردم به افزایش نرخ بنزین اظهار کرد: در زمان حاضر با توجه به تحریم‌های آمریکا علیه کشور، مردم در شرایط اقتصادی نابسامانی به سر می‌برند اما دولت هم چاره‌ای نداشت.

وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی دقیق از فواید و مزایای طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست فضای حاکم بر افزایش قیمت را تا حدود زیادی آرام کند، افزود: مشکلات اقتصادی مردم از ماه‌های گذشته روی هم انباشته شده و با افزایش نرخ بنزین مانند جرقه ای مشتعل شد.

استاد برنامه ریزی اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه مسئله اصلی صرفا افزایش نرخ بنزین نیست، گفت: با افزایش بنزین سایر محصولات هم گران می‌شود، در نتیجه یک تورم روانی در مردم ایجاد خواهد شد، بطور مثال در برخی از موارد دیده شده که یک راننده تاکسی با داشتن سهمیه بنزین بازهم قیمت‌های بالایی از مردم بابت کرایه دریافت می کند.

به گفته پودراتچی، اعتراضات مردم موضوعی طبیعی است، افزایش ناگهانی نرخ بنزین خشم مردم را برانگیخت اما این اعتراضات قابل پیش‌بینی بود بنابراین باید برای کنترل آن برنامه ریزی‌های کارشناسی انجام می‌شد.

وی عنوان کرد: افزایش نرخ بنزین یک شوک ناگهانی به جامعه بود، شاید اگر دولت برای بهبود اوضاع و آرام‌تر شدن جو جامعه ابتدا یارانه را به مردم پرداخت و سپس اقدام به اصلاح نرخ بنزین می کرد، شرایط بهتری رقم می خورد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است که مردم هم نمی‌خواهند دائم زندگی خود را در اعتراض بگذرانند، از این رو آنها هم به دنبال راهی برای رسیدن به تعادل و خارج شدن از مشکلات اقتصادی هستند.

پودراتچی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد معترض در خیابان‌ها صاحب خودرو نبودند، اظهار کرد: شوک گرانی در جامعه موجب تحریک عصبی افراد شد و در نهایت جامعه را دچار تشنج کرد.

وی خاطرنشان کرد: تشنج پس از مدت زمانی آرام می‌شود اما با توجه به زمینه‌های اجتماعی موجود بازهم با گرانی امکان تحریک جامعه برای اعتراض وجود دارد، از این رو دولتمردان باید برای کاهش سردرگمی به امور کارشناسی اهمیت بیشتری دهند.