تهران- ایرنا- سرمربی تیم فوتبال دختران زیر ۱۵ سال کشورمان، گفت: در جریان کنفرانس فوتبال آسیا از مسئولان قاره‌کهن خواستیم تا یک مدرس مجرب به ایران اعزام شود و به فوتبال زنان ما کمک کند.

«شادی مهینی» به همراه «مریم جهان‌نجاتی» مربی تیم فوتبال شهرداری سیرجان در دومین کنفرانس فوتبال آسیا شرکت کردند. این کنفرانس با حضور ۷۸ شرکت کننده از کشورهای مختلف آسیایی و ۱۳ مدرس و نمایندگان  AFC و دو تن از نمایندگان FIFA  و یک نماینده از یوفا (اتحادیه فوتبال اروپا) برگزار شد.

«شادی مهینی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص مباحث مطرح شده در این کنفرانس، اظهار داشت: در این کنفرانس مسابقات جام جهانی زنان ۲۰۱۹ در فرانسه مورد ارزیابی قرار گرفت. از مباحث مطرح شده در آن می‌توان به تفاوت‌های فوتبال زنان و مردان و دستمزدهای آنان اشاره کرد. همچنین ازدواج زنان فوتبالیست سبب می شود تا حضور کمرنگ‌تری در فوتبال داشته باشند. برخی از زنان فوتبالیست به دلیل متاهل بودن نمی‌توانند لژیونر شوند و از یک کشور به کشور دیگر بروند.

وی افزود: بیشترین تاکید این سمینار بر این بود که ای اف سی چه اقدامی برای حضور پررنگ تیم‌های آسیایی در جام جهانی فوتبال زنان می‌تواند، انجام دهد. با توجه به اینکه پنج تیم از قاره آسیا در جام‌جهانی شرکت کرده‌اند و هیچکدام به مراحل بالا صعود نکردند، این مساله برای مسئولان کنفدراسیون آسیا بسیار سنگین تمام شده است.

سرمربی تیم فوتبال دختران عنوان کرد: همچنین شیوه رسیدن به گل در دیدارهای جام جهانی بررسی شد که در این زمینه تیم ژاپن نسبت به دیگر تیم‌ها رشد خوبی داشته است. هر چند نباید دستاوردهای خوبی را که در فوتبال زنان از جمله قهرمانی دختران زیر ۱۵ سال در تورنمنت کافا داشتیم، از یاد ببریم. ما باید به سرمایه گذاری از این رده سنی ادامه دهیم تا در آینده نتایج خوبی در فوتبال کسب کنیم.

وی در مورد عملکرد تیمش، ادامه داد: این رده سنی موشکافانه انتخاب شدند و خود را برای مسابقات مقدماتی قهرمانی آسیا در سال آینده آماده می‌کنند. امیدوارم دختران ما همانطور که در فوتسال موفق هستند به این پیروزی در فوتبال هم دست یابند. زمانی می‌توانیم جایگاه بالایی در فوتبال داشته باشیم که بستری مثل فوتسال برای زنان فوتبالیست مهیا شود.

سرمربی تیم فوتبال دختران اضافه کرد: قرار شد تا مسابقات از این پس در رده سنی زیر ۱۷ و زیر۲۰ سال برگزار شود. رقابت‌ها در دور مقدماتی اول، دور مقدماتی دوم و فینال برپا می‌شود که زمان های پیشنهادی آن مشخص شد.

وی گفت: در این کنفرانس خواستار این شدیم تا مدرسی به ایران اعزام شود تا در دوره‌ای مقطعی به فوتبال زنان کمک کند و به آنان آموزش دهد. چند سال پیش فدراسیون فوتبال ایران، این کار را انجام داد و امیداورم دوباره این اتفاق رخ دهد. درخصوص استخدام چنین کارشناسی برای فوتبال زنان با مهدی تاج و مسئولان ورزش کشور رایزنی خواهم کرد تا بتوانیم از این پس شاهد رشد زنان فوتبال ایران باشیم.  

مهینی خاطرنشان کرد: از فوتبال ایران نسبت به فوتبال آسیا یا جهان یک چیز خارق العاده می‌خواهیم اما نباید فراموش کنیم که فوتبال زنان ایران قدمتی ندارد و قابل مقایسه با فوتبال ژاپن یا کشورهای دیگر نیست. تیم‌های قدرتمندی مثل چین، کره جنوبی، ژاپن و ویتنام در آسیا حضور دارند و سال‌های زیادی است که فوتبال بازی می‌کنند. ملی‌پوشان این کشورها از ۸ و ۱۲ سالگی در تیم‌های ملی حضور داشتند اما برای دختران ما چنین چیزی مشاهده نمی‌شود و بازیکنان ما باید از ۸ یا ۱۰ سالگی  و در سنین طلایی فوتبال را آغاز کنند.

وی یادآور شد: هر وقت قدمت عمر فوتبال زنان ایران افزایش یابد و از سنین پایین وارد این عرصه شوند، می‌توانیم بگوییم که تیم ملی داریم و در آن زمان حرفی برای گفتن و رقابت با ژاپن خواهیم داشت. امیدوارم این اتفاق برای زنان ایران رخ دهد و در بسیاری از استان‌ها آکادمی فوتبال تشکیل شود.

این مربی در پاسخ به این پرسش که چرا بیشتر زنان فوتبالیست ایران دیدارهای جام‌جهانی را مشاهده نکرده‌اند؟ گفت: ضعیف بودن اینترنت و نبود پخش تلویزیونی سبب شد تا بسیاری از بازیکنان نتوانند این دیدارها را تماشا کنند. خودم بسیاری از این دیدارها را دیدم و به نظرم فوتبال زنان جدابیت بیشتری نسبت به فوتبال مردان دارد.

مهینی خاطرنشان کرد: از فدراسیون فوتبال برای اعزام مربیان به کنفرانس فوتبال آسیا تشکر می‌کنم. این امر مهم است زیرا دستاوردهای این کنفرانس، بازخورد مناسبی برای مربیان و بازیکنان خواهد داشت.