عزم دولت تدبیر و امید برای ایجاد زیرساختهای مناسب از جمله آب آشامیدنی سالم نقش مهمی در ماندگاری روستائیان در مناطق روستایی و تامین سلامت آنان داشته است.
طرحها و پروژههای آبرسانی متعددی در مناطق شهری، روستایی و حتی بخش کشاورزی استان ایلام آغاز و یا انجام شده و هم اکنون برنامهریزی برای اتمام آبرسانی سیار به روستاها طی ۲ سال آینده در استان ایلام در حال انجام است.
این سطح از آبرسانی در روستاهای استان ایلام بیسابقه بوده است و آبرسانی به این تعداد روستا در این مدت یک رکورد به حساب میآید، بطوریکه از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۷ بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای مختلف آبرسانی به روستاهای این استان هزینه شد که این میزان اعتبار در ۲۳۰ روستای این استان با جمعیتی نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر هزینه شده است.
آمارهای موجود نشان میدهد تلاش دولت تدبیر و امید برای اجرای طرحهای توسعه آب روستایی در قالب مجتمعهای بزرگ آبرسانی و یا به صورت تک روستایی بیوقفه در حال اجراست.
برخورداری ۹ هزار خانوار ایلامی از نعمت آب در سال ۹۸
آئین افتتاح آبرسانی به ۹۱ روستای نقاط مختلف استان ایلام با حضور وزیر نیرو اوایل مهرماه سال جاری برگزار شد که در آن بیش از ۹ هزار خانوار به شبکه آبرسانی متصل شدند.
این پروژههای آبرسانی با اعتبار ۳۵۴ میلیارد ریال در شهرستانهای ایوان، ایلام، درهشهر، دهلران، چرداول، سیروان و مهران ایجاد شدهاند.
با افتتاح و آغاز به کار این پروژههای آبی ۹ هزار و ۲۷ خانوار با جمعیت ۳۳ هزار و ۱۲۵ نفر از مزایای آن بهرهمند میشوند و میزان اشتغالزایی در حین اجرای پروژهها ۲۳۲ نفر و بعد از افتتاح نیز ۴۲ نفر است.
مجموع حجم مخزنهای ذخیره آب این تعداد روستا ۶ هزار و ۴۰۰ متر مکعب با ۸۰ کیلومتر شبکه و چهار باب ایستگاه پمپاژ است.
۳۴۰ میلیارد ریال پروژه روستایی در ایلام در حال اجراست
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی ایلام با اشاره به اینکه ساخت مجتمعهای آبرسانی روستایی در دستور کار این شرکت قرار دارد، یادآور شد: این شرکت در راستای تعهد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در تلاش است با تکمیل تعداد دیگری از این مجتمعها، علاوه بر بهرهمندی بیشتر روستائیان از آب شرب، تعداد زیادی از روستاها را نیز از گردونه آبرسانی سیار خارج کند.
نورالله تیموری با بیان اینکه هم اینک آبرسانی به ۲۸ روستا به صورت سیار انجام می شود، تاکید کرد: برنامه این شرکت برای ۲ سال آینده اتمام آبرسانی سیار در تمامی روستاهای تحت پوشش است.
وی با اشاره به افزایش توزیع اعتبارها طی سالهای گذشته یادآور شد: اعتبارهای آبرسانی در سال ۹۲، ۵۰ میلیارد ریال بود که از سال ۹۳ تا پایان ۹۷ به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
به گفته تیموری اعتبار مصوب شرکت آبفار استان ایلام در سال ۹۸ نیز ۶۴۰ میلیارد ریال است که نسبت به سالهای قبل افزایش قابل ملاحضهای داشته است.
وی با اشاره به عملکرد شاخص بهرهمندی آب از سال ۹۲ تا کنون اضافه کرد: شاخص بهرهمندی آب در این مدت از ۶۶ درصد به نزدیک ۸۰ درصد رسیده است.
اجرای آبرسانی پایدار به ۳۰ روستای استان ایلام
معاون مهندسی توسعه شرکت آب و فاضلاب روستایی ایلام از آبرسانی پایدار به ۳۰ روستای این استان با اعتبار ۴۲۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: آبرسانی به این روستاها در قالب ۳۴ پروژه در شهرستانهای درهشهر، چرداول، ایلام، مهران و دهلران با میانگین پیشرفت ۴۰ درصدی در دست انجام است.
سیدمهدی احمدی با اشاره به عملکرد این شرکت در سال گذشته تاکید کرد: پارسال ۴۸ روستا با جمعیت ۲۰ هزار نفر از آب شرب پایدار برخوردار شدند.
احمدی با اشاره به اینکه ساخت مجتمعهای آبرسانی روستایی در دستور کار این شرکت قرار دارد، تاکید کرد: در حال حاضر شاخص کیفیت آب شرب روستایی استان بالاتر از میانگین کشوری به بالای ۹۹ درصد رسیده است.
معاون آبفار ایلام از اجرای عملیات آبرسانی به روستاهای باقیمانده خبر داد و گفت: آبرسانی به ۳۰ روستای این استان امسال و سال آینده عملیاتی میشود.
هم اینک ۹۸.۵ درصد از جمعیت روستایی با جمعیتی بیش از ۱۷۷ هزار نفر در ۴۹۸ روستای این استان تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی هستند.
تعداد کل مشترکان آب روستایی استان ایلام ۴۵ هزار و ۵۴۴ مشترک است که از این شمار، ۸۸۵ مشترک عمومی و ادارات، یک هزار و ۵۸۷ مشترک تجاری و صنعتی و ۴۳ هزار و ۹۹ نیز مشترکان بخش مسکونی تشکیل داده اند.
منابع تامین آب روستایی استان ایلام ۱۶۶ منبع است که ۱۰۵ مورد آن را چشمه ها و ۶۱ مورد را چاه و قنات تشکیل داده است.
استان ایلام با ۲۰ هزار کیلومتر مربع گستره، حدود ۵۸۰ هزار نفر جمعیت دارد که در ۱۰ شهرستان ، ۲۵ شهر و ۶۰۰ روستا ساکن هستند.