کامیار داهیم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این اقدام با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و آغاز فصل مهاجرت پرندگان، به منظور جلوگیری از گسترش بیماری های کمپلکس تنفسی در واحدهای پرورشی انجام میشود.
وی ادامه داد: به فعالان حوزه طیور استان اعم از شرکت های مرغ مادر، تخمگذار و پرورش دهندگان مرغ گوشتی صنعتی، طیور بومی و سایر ماکیان توصیه میشود ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی را جدی گرفته و هرگونه تلفات غیرعادی طیور را بلافاصله به شبکه های دامپزشکی گزارش دهند.
وی افزود: لازم است مرغداران، بدون هیچ قید و شرطی تمامی دستورالعمل های بهداشتی و امنیت زیستی دامپزشکی را رعایت و اجرایی کنند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی رعایت دقیق موازین بهداشتی از سوی مرغداران، تشدید کنترل در کشتارگاه ها به منظور اتخاذ تدابیر لازم جهت پیشگیری از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اقدامات کنترلی در مبادی ورودی به استان، تشدید کنترل در کشتارگاه های طیور از جنبه های بررسی گواهی های حمل بهداشتی، شستشوی قفس های حمل مرغ زنده و خودروهای حمل محموله های مرغ زنده اعزامی به کشتارگاه و نیز آمادگی تیم های معدوم سازی با توجه به ضرورت اقدام سریع و همچنین هماهنگی های لازم با دستگاههای فرابخشی را خواستار شد.
وی از مسئولان بهداشتی و مدیریت واحدهای پرورش طیور استان خواست تا در اسرع وقت موارد بروز تلفات غیر عادی در واحدهای مرغداری را به شبکه های دامپزشکی گزارش کنند.
آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان میباشد. ویروسهای آنفلوانزا دارای ۳ نوع تیپ C,B,A میباشند. در طیور فقط تیپ A میتواند ایجاد بیماری نماید. این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر مینماید.
پرندگان وحشی و آبزی میتوانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروسهای آنفلوانزای طیور و پستانداران میباشد.