به گزارش پایگاه اینترنتی «بیزینس اینسایدر»، این الگوریتم که Sea-thru نام دارد پس از عکسبرداری از سوژههای موجود در زیرآب، به طور خودکار رنگ عکس را به گونهای تنظیم میکند تا اثر شکست نور بر وضوح آن خنثی شود. عکسهایی که از زیر آب گرفته میشوند اغلب به دلیل پدیده شکست نور با ته مایهای از رنگ آبی همراه هستند که وضوح و رنگ واقعی محیط و سوژههای عکس را پنهان میکند.
دریا آکایاناک (Derya Akkaynak) و تالی تربیتز (Tali Trebitz) از اقیانوسشناسان و متخصصین عکسبرداری در زیر آب، کار بر روی این الگوریتم را بیش از سه سال قبل آغاز کردند.
آکایناک در سال ۲۰۱۵ میلادی وقتی هنوز دانشجو بود، متوجه شد که دانشمندان در کار خود از معادلات اصلاح رنگی استفاده میکنند که برای استفاده در جو طراحی شدهاند.
وی در اینباره میگوید: «به محض این که این نکته را فهمیدم، فرمول یک معادله دقیقتر از لحاظ فیزیکی را که مختص استفاده در اقیانوس بود، ریختم. آن معادله که مدل آکایناک-تربیتز نام دارد، دستاوردی بود که در نهایت به خلق الگوریتم Sea-thru منجر شد.»
پیشبینی میشود که این الگوریتم علاوه بر از بین بردن نیاز عکاسان به حمل نورهای مصنوعی به زیر آب، راه را برای استفاده از هوش مصنوعی در آنالیز تصاویر ثبت شده از محیط آبی نیز هموار کند.