تهران- ایرنا- سرمربی تیم زنان هیات فوتبال البرز گفت: نوع حرف زدن و چهره داور می‌تواند باعث ایجاد آرامش یا عصبی کردن مربیان شود و نیز اشتباهات داوری خشونت را بدنبال خواهد داشت.

در هفته چهارم لیگ برتر فوتبال زنان در دیدار همیاری آذربایجان غربی و هیات فوتبال البرز که با تساوی ۲ بر ۲ به پایان رسید، «سمیرا محمدی» سرپرست و «جعفر علی‌نژاد» مربی تیم همیاری آذربایجان غربی به فحاشی و اهانت و اعتراض به داوری پرداختند. در نتیجه کمیته انضباطی در این هفته رای خود را مبنی بر محرومیت و جریمه نقدی محمدی و علی‌نژاد صادر کرد.

«سحر کلوند» سرمربی تیم هیات فوتبال البرز روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در دیدار با همیاری آذربایجان غربی با رای کمیته انضباطی اخراج شده بودم و بین تماشاگران حضور داشتم. چون نتیجه‌ای در این دیدار نگرفتیم، استادیوم را ترک کردم و از بازیکنانم شنیدم که درگیری کوچکی میان کادر فنی همیاری با داور اتفاق افتاد.

وی در خصوص عوامل ایجاد خشونت در مسابقات فوتبال اظهار داشت: نه تنها در زمین فوتبال بلکه در رشته‌های دیگر، فحاشی کار درستی نیست اما باید در نظر بگیریم که همه تیم‌ها یکسال برای حضور در لیگ برتر زحمت می‌کشند و هزینه می‌کنند. وقتی داوری اشتباه کند، مربی یا سرپرست تیم در آن لحظه تنها به اتفاقات درون زمین نگاه می‌کند. اشتباه داوری سبب می‌شود تا تمامی زحمات وی به هدر رود و در نتیجه ممکن است برخی اتفاق‌های ناخوشایند و غیر اخلاقی صورت گیرد.

کلوند افزود: علاوه بر آن برخورد داروان با مربیان خیلی مهم است. نوع حرف زدن و چهره داور باعث آرامش یا عصبی کردن و بدنبال آن ایجاد چالش در زمین یا روی نیکمت را به دنبال خواهد داشت. برخی از مربیان رفتار داوران را برنمی‌تابند و نمی‌توانند خود را کنترل کنند. داوران باید زمانی که به مربی کارت یا اخطار می‌دهند، جایگاه و شان مربی را حفظ  کنند. وقتی یک مربی آرام اعتراض می‌کند در بیشتر مواقع داور هرگز به اعتراض او گوش نمی‌دهد و همین امر سبب ادامه خشونت در مسابقات می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: البته داور هم می‌تواند اشتباه کند. حتی در لیگ‌های اروپا میان بزرگ‌ترین تیم‌ها اشتباهات داوری رخ داده است. نوع  برخورد داور با بازیکنان و مربیان در کنترل یا مدیریت بازی اهمیت بسیاری دارد. در دیدار با تیم ذوب آهن اصفهان که پس از آن اخراج شدم، ۲ توپ در زمین وجود داشت. بازیکنان ما پشت خط کرنر قرار گرفتند اما در آن لحظه دروازه‌بان تیم ذوب آهن به پشت دروازه رفت و یک توپ رابرداشت و بازی را شروع کرد. بنابراین مجبور شدم به داخل زمین بروم و اعتراض کنم تا بازی را قطع کنند اما داوری به اعتراضم اهمیتی نداد. در حالی که به آرامی با او صحبت کردم.

مربی تیم هیات فوتبال البرز ادامه داد: در آن دیدار مشکل از داوری به دلیل کم‌تجربگی بود. این رفتارها به وخیم شدن اوضاع و افزایش درگیری‌ها دامن می‌زند. داوران باید شرایط مربیان را بسنجند و اینگونه برخورد نکنند. چنین قضاوت اشتباهی نتیجه بازی و سرنوشت یک تیم و رزومه کاری مربی را تغییر می‌دهد.