تهران- ایرنا- سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل روز دوشنبه اعلام کرد: گرمایش زمین به دلیل غلظت گازهای گلخانه ای به رکورد بالایی رسیده است.

به گزارش روزنامه گاردین، سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل می گوید: حجم گازهای گلخانه ای در سال های اخیر نسبت به یک دهه گذشته بیشتر بوده است و آمارها نشان می دهد که اقدامات اضطراری برای نجات آب و هوا تا کنون هیچ تاثری نداشته است.

براساس سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل، حقیقت ان است که شکاف میان اهداف و واقعیت ها به طور چشم گیری افزایش یافته است و افزایش غلظت گازهای گلخانه ای ناگزیر از ادامه روند انتشار گازهای گلخانه ای جهانی است که در سال ۲۰۱۸ به عنوان "خبر وحشیانه" توصیف شد.

دانشمندان جهان محاسبه می کنند که انتشار گازهای گلخانه ای باید تا سال ۲۰۳۰ به نصف کاهش یابد تا شانس خوبی برای محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد فراهم شود، در غیراینصورت در دمای فراتر از آن صدها میلیون نفر از امواج گرما، خشکسالی، سیل و فقر رنج خواهند برد.

"پتری تالاس" دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل گفت: علیرغم تمام تعهدات مربوط به توافق نامه پاریس در مورد تغییر اوضاع، هیچ نشانه ای از کندی وجود ندارد، چه رسد به کاهش. ما به خاطر رفاه آینده بشر باید سطح جاه طلبی ها را افزایش دهیم.

شایان ذکر است که آخرین باری که زمین غلظت قابل توجهی از دی اکسید کربن را تجربه کرد پنج سال پیش بود، در آن زمان دمای هوا ۲-۳ درجه سانتیگراد گرم تر و سطح دریا ۱۰-۲۰ متر بالاتر از هم اکنون بود.

منظور از گرم شدن زمین افزایش میانگین دمای زمین است و تغییرات آب و هوا بر اثر این افزایش دما به وجود می‌آید. گرم شدن زمین موجب تغییرات الگوی بارش، افزایش سطح آب دریاهای آزاد و کاهش سطح آب دریاچه‌ها و تاثیرات وسیع بر گیاهان، حیات وحش و انسان‌ها می‌شود.

به مجموعه‌ای ازگازهایی که مقداری از انرژی خورشید را در جو زمین نگه می‌دارند و باعث گرم شدن جو می‌شوند گازهای گلخانه‌ای می‌گویند.

بخار آب، دی اکسید نیتروژن، و متان گازهای گلخانه‌ای اصلی هستند. اگر این گازها در جو نبودند، ‌انرژی گرمایی خورشید مجددا به فضا برمی‌گشت و به این ترتیب هوای زمین ۳۳ درجه سانتیگراد سردتر از الان می‌شد. اثر گلخانه‌ای به افزایش دمای کره زمین بر اثر وجود گازهای گلخانه‌ای در جو زمین گفته می‌شود.