تهران- ایرنا- مدیرعامل موسسه خانه کتاب یکی از مهمترین ویژگی‌های دولت تدبیر و امید را تلاش برای محقق کردن شعارهای مسئولان در بخش‌های مختلف دانست و گفت: انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه گام مهم دولت در مسیر چابک‌سازی امور است.

پنجم شهریورماه سال جاری (۱۳۹۸)، بعد از بیش از یک سال کار کارشناسی، برگزاری نشست های متعدد تخصصی و گفتوگومحور با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر و انجمن های هنرمندان مجسمه‌ساز، نویسندگان کودک و نوجوان، صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، هنرمندان سفالگر ایران، خوشنویسان ایران، ویراستاران، داستان‌نویسان، هنرمندان نقاش و انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان‌) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد.

بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمن‌های صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.

دکتر نیکنام حسینی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با ابراز خشنودی از محقق شدن سند مشترک فعالیت انجمن‌های رسانه‌ای، هنری و فرهنگی کشورمان، رسیدن به چنین موفقیتی را گامی مهم در تثبیت امنیت و آینده فعالان این عرصه دانست و یادآور شد: یکی از مهمترین ویژگی‌های دولت تدبیر و امید، تلاش برای محقق کردن شعارهایی است که در بخش‌های مختلف از زبان مسئولان بیان شده است. در اصل محقق نشدن وعده‌های عنوان شده یکی از آسیب هایی است که در مسیر و رویکرد کارنامه بسیاری از مدیران دولت‌ها  قابل رصد است.

وی تاکیدکرد: یکی از مهمترین دستاوردهای انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه برداشتن گامی عملیاتی برای سپردن امور تخصصی در حوزه‌های فرهنگی - هنری کشورمان به متخصصان و صاحبان فکر، اندیشه و ایده در این حوزه است.

حسینی پور ادامه داد: این مساله از آغاز دولت یازدهم به عنوان یکی از مهمترین خواسته‌ها و دغدغه‌های دولت در حوزه فرهنگ و هنر مصوب شده بود و امروز باید خوشحال بود که با تصویب در هیات دولت به عنوان بخشی از قانون برنامه ششم توسعه با هدف تامین امنیت شغلی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و همچنین تسهیل فعالیت‌های صنفی و حرفه‌ای در این حوزه، شکل اجرایی و عملیاتی به خود گرفته است.

توسعه عرضی بدنه دولت‌ها که از آن در اصطلاح به عنوان فربه شدن دولت‌ها یاد می‌کنند یکی از اصلی ترین آسیب‌ها و موانع در کندشدن حرکت دولتمردان در مسیر تحقق وعده‌ها و شعارهاست. چابک‌سازی فعالیت‌ها در تمامی حوزه‌های کلان مدیریتی و وزارتخانه‌ای به عنوان یکی دیگر از دستورالعمل‌های دولت تدبیر و امید طی بازه زمانی عمر دولت توانسته گامی مهم را در راستای محقق شدن و اجرایی شدن وعده‌های مسئولان ایجاد کند.

مدیرعامل خانه کتاب گفت: اگر بنا بر نگاه عادلانه باشد، همواره از زبان دولتمردان بارها به این نکته اشاره شده که آسیب‌ها و ضعف هایی در شکل برنامه‌های اجرایی و عملیاتی وجود داشته است. اما باید خوشحال بود که دقت و صراحت مسئولان در کنار بازتاب آسیب‌های امور عملیاتی و اجرایی به عدم تلاش و بی توجهی آنها برای برطرف کردن آسیب‌ها منتج نشده است. چرا که ثمره بی توجهی مسئولان به اجرای وعده‌هایشان، ایجاد فاصله میان مردم و نمایندگان آنها در دولت خواهد بود.

حسینی پور یکی از مهمترین دغدغه‌های فعالان فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب را رعایت حق مالکیت معنوی و سودجویی عده‌ای از حاصل سال‌ها کار مطالعاتی، پژوهشی مصنفان، مولفان و محققان کشور دانست و یادآور شد: جامه عمل پوشاندن به مطالبه حقوق تضییع شده نویسندگان در حوزه کپی‌رایت و حق مالکیت معنوی به عنوان بزرگترین دغدغه نویسندگان، تنها بخشی کوچکی از مصوبات شکل‌گیری انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه است. هم این مهم نشان می‌دهد که تاسیس این انجمن سراسری تا چه حد برای ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای کشورمان احساس می‌شد.

حسینی‌پور تغییر مسیر حرکتی اصناف در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه از حالت چند صدایی به تک‌ صدایی را از دیگر نقاط قوت تشکیل انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه دانست و تاکید کرد: وقتی شاهد تجمیع صداها در راستای نگاه قانونی و استوار بر یک محور باشیم، شک و تردیدی وجود ندارد که تحقق وعده‌ها، خواسته‌ها و مطالبات نمایندگان جامعه حاضر در اصناف مختلف فرهنگ و هنر و رسانه می تواند مهر تاییدی بر آرامش خاطر آنها از یک سو و از سوی دیگر عبور کردن از کار کمی‌گرایانه و حرکت به سمت کیفیت‌گرایی باشد.

مدیر موسسه خانه کتاب تاکیدکرد: پرواضح است که کمترین نتیجه ارائه کار کیفی به ویژه در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، رساندن جامعه به آرامش و امنیت فکری، روحی، روانی و فرهنگی خواهد بود.