یزد - ایرنا - کار برداشت زعفران در سطح ۹۶ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بافق با ۱۵ درصد افزایش محصول نسبت به سال ۹۷ پایان یافت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافق روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امسال افزون بر ۴۰۰ کیلوگرم طلای سرخ زعفران از زمین‌های کشاورزی برداشت شده اظهار داشت: نیاز کم زعفران به آب و سازگاری این محصول با شرایط آب و هوایی دهستان‌های کوشک و سبزدشت  و نیز رغبت کشاورزان به سمت کاشت آن علت افزایش عملکرد و تولید محصول زعفران در شهرستان شده است.

علی اکبر رحمتیان افزود: گیاه زعفران در آب و هوای سرد، هم از نظر کیفیت و هم از لحاظ کمیّت عملکرد خوبی دارد و هم اکنون در مناطق کوهستانی و سردسیر شهرستان سطح زیر کشت افزایش یافته و هر سال بر میزان تولید عملکرد این محصول در سطح افزوده می‌شود ضمن اینکه با اقلیم گرم و خشک هم سازگاری دارد.

وی خاطرنشان کرد: پیش از این گندم و جو بیشترین سطح زیرکشت را در شهرستان بافق به خود اختصاص داده بود اما اکنون زعفران جان آن ۲ محصول را گرفته و امسال سطح زیر کشت طلای سرخ در شهرستان، هشت هکتار افزایش یافته است.

این مسئول اشتغالزایی در حوزه کاشت، داشت و برداشت زعفران را در شهرستان ۵۰۰ بهره بردار عنوان و بیان کرد: چند تاجر بافقی و بهاباد که در مشهد در حوزه صادرات این محصول فعالیت دارند زعفران مازاد بر مصرف منطقه را خریداری و پس از بسته بندی اصولی به خارج از کشور صادر می‌کنند.

وی  مناسب‌ترین زمان کشت زعفران را مرداد و شهریور اعلام کرد و افزود: توزیع پیاز زعفران، کود شیمیایی، سم علف کش و آموزش و ترویج از مهمترین خدماتی است که جهادکشاورزی به زعفران‌کاران ارائه داده است.

زعفران یک ادویه گیاهی ارزشمند است که از کلاله‌ گل این گیاه گرفته می‌شود و ضد افسردگی و برای پوست ، تقویت و استحکام بخشی به مو ، بیماری‌های چشمی.درمان سرفه و سرماخوردگی،تسکین درد ،سلامت قلب،بهبود هضم و گوارش غذا و عملکرد بهینه سلول‌ها مفید و موثر است.

برداشت زعفران از ۲۰ آبان آغاز و تا اوایل آذر ماه ادامه دارد.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.