«محمد شریعتمداری» امروز (سه شنبه) در مراسم اختتامیه ششمین هفته جهانی کارآفرینی که در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: کارآفرینی جوانان با فرهنگ و اندیشه اسلامی، کارآفرینی بسیجی است چرا که تلاش میکنند جامعهای را از توانایی خود بهرهمند کنند.
وی افزود: هفته جهانی کارآفرینی، توسعه و ترویج کارآفرینی نوین است زیرا با تغییر حوزه تکنولوژی و پیشرفت علم باید پوستاندازی در کارآفرینی مورد توجه قرار گیرد.
شریعتمداری با بیان اینکه تکیه بر دانش مهمتر از تکیه بر طبیعت است، گفت: راههای مقابله با تحریم، توسعه کارآفرینی نوین است و این تنها با شعار حاصل نمیشود البته در همین راستا قدم هایی برداشتهایم.
وی اضافه کرد: برای نمونه در حوزه نانو تکنولوژی و دارویی موفقیتهایی حاصل شده همچنین در حوزه گردشگری کارآفرینان اقدامات قابل توجهی انجام دادهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جلسه با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: در این جلسه رهبر معظم انقلاب بر اکرام کارآفرینان تاکید ویژه داشتند زیرا اگر جایگاه اجتماعی کارآفرینان مورد عنایت قرار گیرد مشوق بزگی خواهد بود هر چند این افراد نیاز به حمایت مالی نیز در این حوزه دارند.
وی ادامه داد: معمولا کارآفرینان جوان، وثیقه برای دریافت تسهیلات ندارند و دولت میتواند در این زمینه به عنوان واسطهای عمل کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: مصوبه حمایت از کارآفرینان یکی از اقدامات واسطهای دولت است و در این مصوبه پیشنهاد شده ۱۵۰ میلیارد تومان ضمانتنامه برای فعالیتهای کوچک اقتصادی صادر شود. علاوه بر آن برای تسهیل رفت و آمد به کشورهای دیگر نیز مقدماتی پیشبینی شده که به زودی این مصوبه ابلاغ میشود.
وی با تاکید بر شبکهسازی بین اجزا و دستگاههای مختلف در حوزه کارآفرینی، گفت: برای توسعه فعالیتهای کارآفرینانه باید بین اکوسیستم هماهنگی ایجاد شود و با تزریق امید از جایگاه و منزلت کارآفرینان پاسداری کنیم.
شریعتمداری گفت: البته باید این واقعیت را بپذیریم که فضای کسب و کار کشور متناسب با فعالیتهای کارآفرین نیست و کارآفرینان برای پرداخت حقوق و بیمه مشکل دارند و برای کاهش موانع تامین اجتماعی، ابتدای امسال بخشنامه ۱۷ ماده ای را به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ کردیم.
وزیر کار اظهارداشت: یکی از رسالتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تربیت و آموزش کارآفرینی و اشاعه این فعالیت است و در این خصوص باید جوانان و نوجوانان با حوزه کارآفرینی آشنا شوند و براین اساس در یک سال و نیم گذشته ۳۵۰۰ نوجوان کارآفرین آموزش دیدند.
وی افزود: همچنین ۲ هزار و ۱۰۰ نفر ساعت مربی برای راهاندازی کسب و کارهای کوچک آموزش دیدند و امسال ۲۶۰ کافه کارآفرینی در سراسر کشور ایجاد شده تا کارآفرینان با هم ارتباط داشته باشند.
شریعتمداری درباره ضرورت نهادسازی در عرصه فعالیتهای کارآفرینانه، گفت: دو بنیاد ملی کارآفرینی یکی در حوزه «تولید محتوای دیجیتال» و «توسعه فناوری نوین در حوزه های بلاک چین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا» ایجاد شده است و به زودی بنیاد ملی توسعه فعالیت های فرهنگی تاسیس میشود.
نیازمند پلی ملی کارآفرینی هستیم
در ابتدای این مراسم «اصغر نوراله زاده» مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اظهارداشت: برای نهادینه کردن کارآفرینی، باید نهادسازی کنیم و علاوه بر آن تلاش کنیم قوانین و مقررات در این راستا باشد.
وی درباره اقدامات صندوق کارآفرینی امید گفت: حمایت از استارتاپ، طرحهای نوآورانه خلاقانه، کسب و کارهای خرد و کوچک و عرضه محصولات آنها در بازار از جمله برنامههای در دستور کار ماست.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با تاکید بر توانمندسازی جوانان، گفت: توسعه شبکه مشاورهای در بحث کارآفرینی و ایجاد کسب و کار همواره مورد توجه ماست و براین اساس سال گذشته ۱۷۰ شرکت مشاوره در سراسر کشور با کمک بهزیستی راهاندازی کردیم.
وی اظهارداشت: برای رصد جو حاکم بر محیط کسب و کار نیاز به پلیس ملی کارآفرین داریم تا در صورتی که افراد و دستگاهی خللی در این خصوص ایجاد کرد، محاکمه شود.
نوراله زاده تاکید کرد: باید دستگاههایی که فضای کارآفرینی را به هم میریزند بازخواست شوند.