سمنان- ایرنا- رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشکل کمبود داروی آنفلوآنزا در کشور وجود ندارد و امسال نیز داروی مربوط به این بیماری بیش از سال گذشته بین دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع و در دسترس است.

جعفر صادق تبریزی عصر سه ‌شنبه در پایان سفر خود به استان سمنان  در گفت و گو با ایرنا افزود: داروی آنفولانزا در کشور وجود دارد و کمبودی نیست، اما توزیع دارو مبتنی بر تشخیص بیماری آنفلوآنزا است، چرا که مصرف خودسرانه از دارو موجب ایجاد مقاومت دارویی می‌شود و به همین دلیل توزیع دارو با دقت انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت و درمان تاکید کرد: کمبود دارو در کشور وجود ندارد و مردم نگرانی از این بابت نداشته باشند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت و درمان درباره شیوع بیماری آنفلوآنزا ادامه داد: امسال تعدادی از بیماران در اثر ابتلا به این بیماری جان باختند، اما تعداد آنها کم است.

وی یادآور شد: فوت بیماران در اثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در کشور روندی غیرعادی ندارد و هرساله تعدادی از بیماران بر اثر این بیماری فوت می‌کنند، افراد دارای بیماری‌های مزمن، قلبی، ریوی و تنفسی بیشتر در معرض خطر مرگ در اثر ابتلا به آنفلوآنزا هستند و باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

تبریزی خاطرنشان کرد: آنفلوآنزا یک بیماری بومی در کشور محسوب می‌شود که هر ساله کشور درگیر این بیماری است، اما هر سال نوع ویروس آن تغییر می‌کند.

وی با بیان اینکه امسال آنفلوآنزا یک ماه زودتر در کشور شیوع یافت، تصریح کرد:  سال گذشته زمان آغاز شیوع بیماری آنفلوآنزا اواسط آبان و  اوج بیماری اول دی ماه بود، اما امسال آنفلوآنزا یک ماه زودتر و از مهر شروع شد و اکنون به اوج رسیده است و تا ۲ هفته آینده دوره دوم آنفولانزا شروع می‌شود.

وی یادآور شد: رعایت ۶ نکته اصلی نقشی مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماری ویروسی آنفلوآنزا دارد که مردم باید این موارد را رعایت کنند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: پرهیز از دست دادن، رعایت فاصله بیش از یک متر در صحبت با دیگران، شست و شوی دست ها و پرهیز از ترددهای غیرضروری،  نکته‌های مهم در پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است.

طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» امروز به صورت نمونه در سه دانشگاه علوم پزشکی سمنان، قزوین و کاشان آغاز شد و رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت و درمان به منظور شرکت در آیین آغاز این طرح به صورت همزمان با ۲ دانشگاه علوم‌پزشکی دیگر به صورت ویدئو کنفرانس با دستور وزیر به استان سمنان سفر کرده است.

طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت»  به صورت نمونه در شهر سمنان در مراکز بهداشت شهری و روستایی شهید مطلبی، فامیلی و خیرآباد اجرا شد.