تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: درباره تداوم یا حذف اخذ عوارض از صادرات مواد معدنی تاکنون تصمیم گیری نشده و قرار است اعضای کارگروه مربوطه بزودی در این زمینه با نتیجه پایش دو ماهه بازار ( مهر و آبان ) به جمع‌بندی برسند.

«جعفر سرقینی » روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: شایعه لغو اخذ عوارض از محصولات معدنی تکذیب می شود و قرار است اعضای کارگروه مربوطه نشستی برای بررسی این موضوع داشته باشند.

کارگروهی متشکل از وزیران صنعت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس اتاق ایران قرار است در ارتباط با مساله اخذ عوارض تصمیم گیری کند و این موضوع پس از پایش دوماه گذشته (مهر و آبان)  و ارزیابی آثار مثبت و منفی وضع عوارض بر صادرات مواد معدنی انجام می شود.

به گفته سرقینی، باوجود حضور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در کار گروه مزبور، از تشکل‌های بخش خصوصی هم دعوت می‌شود تا در نشست تصمیم‌گیری در ارتباط با وضع عوارض بر صادرات مواد معدنی حاضرشوند تا با اطلاعات جدید و دقیق، تصمیم‌گیری شود.

قراراست اعضای کارگروه یاد شده با دعوتنامه هایی از سوی وزیر صنعت، معدن وتجارت در نشستی حاضر شوند.

معاون امور معادن وصنایع معدنی وزیر صنعت در ارتباط با افزایش قیمت آهن آلات توضیح داد: براساس آمار سازمان حمایت تولید کنندگان و مصرف کنندگان قیمت آهن آلات روز چهارم آذر در مقایسه با روز مشابه در سال گذشته رشد یک درصدی داشته و این میزان نسبت به برخی کالاها که رشد بیش از ۱۰ درصدی را در این دوره داشتند، قابل مقایسه نیست.

وی خاطرنشان ساخت: وزارت صنعت به طور جدی رصد بازار را در دستور کار خود دارد و از تمامی ابزارهای لازم به منظور کنترل قیمت‌ها بهره می گیرد تا مانع از هرگونه سوداگری و سواستفاده شود.

امسال ظرفیت فولاد سازی کشور به حداقل ۴۰ میلیون تن می رسد و میزان تولید هم ۲۶ تا ۲۸ میلیون تن برآورد شده است و انتظار می رود بیش از ۱۲ میلیون تن صادرات انجام شود. براساس آمارهای اعلام شده، نیمه نخست امسال صادرات فولاد به بیش از ۶ میلیون تن رسیده است.